Vavrínovec - strih

Ahojte, objednala som z eshopu vavrínovce, dosť veľké. Majú asi 2m. No, žiaľ prišli dosť "vypelíchané". Zasadila som ich s nádejou že sa uchytia a porastú pekne. Moja otázka znie, či ich môžem hned teraz po zasadení zastrihnúť? Ďakujem
Odpovedať
Urcite ich hned ostrihaj, kludne na polovicu. az tretinu Aj zahustnu, aj nebud mat taku spotrebu vody v tychto horucavach a lepsie zakorenia. Nezabudni na vydatnu zalievku. Radsej kazde tri dni velmi velke davky vody aby sa prevlhcil cely korenovy bal ako kazdy den cvrknut
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Urcite ich hned ostrihaj, kludne na polovicu. az …
@zita19 dakujem a kedy mozem pohnojit?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janicka4976:

Ahojte, objednala som z eshopu vavrínovce, dosť v…
@janicka4976 Ahoj. Aj tu možno nájdeš nejaké zaujímavé informácie. Skús :-) https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať

@janicka4976 podla mna kludne mozes. nema im to preco uskodit.
Odpovedať

@janicka4976 tohto roku uz neprihnojuj. Hnojit by sa malo po zakoreneni, to je tak mesiac o mesiac uz mas september a vtedy sa uz nehnoji, jedine, ze by si zaciatkom oktobra pouzila jesenne hnojivo pre dreviny, ale aj tak to nema vyznam, pretoze tohtorocne nevyzrete prirastky ostrihas, takze nehrozi vymrznutie nevyzreteho dreva
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

@janicka4976 Ahoj. Aj tu možno nájdeš nejaké zauj…
@denisa_hajdukova ďakujem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@janicka4976 tohto roku uz neprihnojuj. Hnojit by…
@zita19 dakujem za info 😇
Odpovedať

Ahojte, objednala som z eshopu vavrínovce, dosť v…
@janicka4976 nečítala som ostatné komentáre ale vavrinivec dobre znáša aj radikálny rez ..ja som tak urobila a krásne pustili nové mladé a rastu do živého plotu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?