Plot z DT tvárnic + kamenný obklad

Ahojte, práve riešim otázku ohľadom betónového plotu, ktorý by mal byť dlhý 31m a vysoký 2m. Povodne som chcel použiť štiepané tvárnice, no nejak sa nám žiadna farba nehodí k budúcej fasáde. Napadlo ma ale či by nešlo použiť obyčajné najlacnejšie DT hrúbky 30cm a na to nalepiť štiepaný kameň (obklad) určený do exteriéru. Základ by samozrejme pod plotom bol betónový a do nezámrznej hĺbky a DT-čka previazané železom. Lepil by som ho ale len z jednej strany na plot. Keď som to preratával, tak cenovo to mám za jedno a vlastnú robotu nerátam. Čo mi ale vŕta v hlave je, že ten obkladový kameň váži cca 50kg na 1m2, čo na celom plote je cca 3tony váha a či mi časom nebude tento plot nakláňať na stranu kde je nalepený obklad. Má niekto prosím Vás s týmto skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd nebude nakolko je to na osi. a od zeme. ked si zoberies kolko bude vazit samotny plot z betonom a zakladdom tak tie 3t su malo.
Odpovedať
@psychx Vďaka za reakciu. A nevieš mi prosím ťa poradiť či a ako sa robí dilatačná medzera? Aj základ aj plot? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd toto neviem. my sme robili celkovo z dt cca 9m bez medzeri. a popravde som si nikdy nevsimol ze by daval niekto do plota dilataciu
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd Wow! 31 m! To bude pekná pálka, máš to skalkulované.....? Lebo celkom ľahko sa Ti môže stať, že si na ten kamenný obklad ešte nejaký čas počkáš.
Odpovedať
@leonardom Áno, mám to skalkulované. Inak plotu bude celkovo cca 120m a asi na 50m bude obklad dokopy. Keď som to preratával, tak štiepané tvárnice vyjdú cenovo tolko isto, len problém máme práve s tou farbou ako som písal v úvode príspevku.
Odpovedať
Priatelia vie mi niekto poradiť akým sposobom treba spraviť dilatáciu plota na dĺžke 31m a výške nad zemou 2m?
Odpovedať
@petersmd neviem naco, kamarat ma betonovy plot z kusoveho kamena okolo domu bez dilatacie, vidis tie velke mury okolo domov ze by boli nejaek delene? Ja fakt neviem ale su velke stabvy a nikde sa dilatacie neriesili po,ial to moje amaterske oko dobre vidi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?