Náš pes, susedov plot

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím, chcela by som poprosiť o radu nakoľko môj pes uteká na susedov pozemok. Sused ma stále kontaktuje aby sme si prišli pre psa samozrejme to chápem že ho tam nechce a ja taktiež chcem aby bol moj pes na našom pozemku a neutekal. Plot je susedov a už bol aj vyzvaný na nápravu plota ale s tým nesúhlasí nakoľko on si v minulosti plot robil nový a hovoril že pes predošlého majiteľa domu jej ho zničil ponúkla som jej telefónne číslo na predošlého majiteľa. Dnes sa situácia opakovala a opätovne som ho vyzvala na nápravu plota kde už znelo že minulého roku si robil plot a už znelo že moj pes ho zničil/podhrabal. Nieje reálne aby minulého roku bol plot robený nakoľko by sme si to všimli. Na kom je zabezpečenie plotu aby sa táto situácia vyriešila?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sprite001:

@kika_domcek len taka drobna poznamka. Ak ten plo…
@sprite001 ani pes aby neutekal ani do plotu zasahovať šialenstvo ale myslím že keď mu vadí pes tak by nemal mať problém s tým že tam niečo urobime aby nechodil viac
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jankazb:

Ešte je jedno riešenie. Nie el obojok. Stačí el.o…
@jankazb áno to mi jedna susedka poradila len mam malé dieta a druhé o chvíľku na svete tak ten ohradnik asi jak poslednú možnosť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@duzu ja si to nemyslim, dnes uz ten socialny sys…
@sousedekovci89 vieš aký zákom sa pripravuje pri narodení a výchove detí? stačí vychovať 6 aspoň do 18 a máš zaručený priemerný dôchodok, dnes je priemer na ženu ktorá môže rodiť 1,2 dieťaťa a chcem vidieť že preto budú mať bieli 6 detí ale cigošov majú i viac, cigoši makajú i u nás prachy ihned na ruku na čierno môže robiť kde chce a má to zaplatené 2x
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato981:

@btus skús aspoň jednu výhradu voči "Ferkovym" p…
@mato981 napr, že nemať psa na postroji, ale na vodítku. Postroj je pre psa prirodzenejší, lepšie sa mu v ňom pohybuje. Nemať psa na flexi vodítku. Flexi vodítko je super, pretože si ho vieš pritahnuť k nohe a po druhé, ak ideš do prírody a nechceš ho púšťať, tak na flexi má pohybu tak akurát. Nie každý vie naábať so stopovačkou. Ak máš dva psi, tak na stopovačke dva psy mať nemôžeč. Potom, čo som videla v telke: pes sa bál ľúdí, bol asociálny a on ho hneď na prvý krát zaviedol do krčmy, kde bolo evidentné, že ten pes tam má stres. potom povedal, že pes sa nedá vychovať a má byť len na záhrade. Vôbec nedal šancu tomu psovi. Je toľko techník ako socializovať psa. Alebo, tak otvorím bráničku a aby pes nevybehol, tak ho kopol skoro do hlavy kolenom (myslím, že ho asi aj do tej hlavy trafil). Toto je správanie? Zastanem si predsa tak, aby pes nemal šancu vybenúť z dvora, ak nie je naučený, že nemá vybehnúť, aj keď sa brána otvorí. Alebo, že pes má stres, ak sa s ním mojkáte. No, veľa psov same prídu a chúsa nechať hladkať, priam sa dožadujú. Skúste sa raz nad tou jeho "výchovou" zamyslieť a zistíte, že je to celé zle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika_domcek:

@tabitka337 to skôr skúsime zalatať vzhľadom k to…
@kika_domcek my sme dávali tie siete, čo sú na gabińy popri zemi, trochu sem ich zapustili do zeme,aby ich nepodhrabal. My sme museli riešiť 50m od susedy. Ale možno by stačilo aj kari siete rozstrihať na nejakých 50cm a tie dať popri plote a trochu ich zapustiť do zeme.
Odpovedať

@sprite001 ani pes aby neutekal ani do plotu zasa…
@kika_domcek pozri ja som poukazal len na pravnu stranku danej veci. Pes je tvoj "majetok" a ty musis urobit na svojej strane take opatrenie, aby si svojim "majetkom" neposkodzovala a neobmedzovala vykon prav tvojho suseda. Tiez nezabudaj nato, ze pes sa povazuje za zbran. Cize vo vlastnom zaujme by som si psa ohradil, lebo nikdy nevies kedy mu "prepne" a dojde ku nejakej tragedii. Potom bude neskoro lutovat. Mozes byt rada, ze sused nezavolal policiu alebo nejaku inu sluzbu pre odchyt zveri. Sused ma x moznosti ako sa voci tvojmu konaniu branit. Tebe by sa asi tiez nepacilo, keby susedov rotvajler si len tak behal u teba po dvore. Cize este raz a po lopate: Tvoj pes, tvoja povinnost vybudovat taku zabranu, aby si neohrozovala ostatnych obyvatelov (susedov).
Odpovedať

@tabitka337 áno na jar ho skúsim vyzvať ešte raz …
@kika_domcek Nie je dôležité, či je podľa teba normálne, že pes bude vyštekávať divú zver, ale či to susedia budú považovať za normálne a budú to tolerovať. Stále je to generátor hluku, za ktorý zodpovedáš ty. Ten pes nie je divá zver a neocitol sa tam len tak náhodne. Máš urobiť všetko preto, aby si susedov neobťažovala hlukom. Veľa mojich susedov má psa, ale skoro nikdy som ich ešte nepočul šteknúť. @sprite001 - skôr môže byť rada, že sa len vyhrážal políciou a že to nevzal do vlastných rúk ako foox. Som zvedavý, čo by robila potom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od btus:

@mato981 napr, že nemať psa na postroji, ale na …
@btus akurát dnes majú psa preto že je to In stačí dať seriál a po seriáli alebo vianociach pustiť čo najdalej od domu aby tam netrafil, môj otec daroval vlčiaka 50 km od domu a vrátil sa skôr ako prišiel domov a to mu schoval hlavu a bál sa aut
Odpovedať

@btus je sice pravda ze som nevidel vsetky diely, ale nic z toho som tam nevidel. Ono niekedy nestaci pozerat ale pozerat s porozumenim. Ci nahodou nevedie psa napr. do stresovej situacie aby videl presne spravanie psa nie len nejake roztrasene video, cim sa mu lepsie identifikuje problem a podobne. Nepotrebujem ho obhajovat je to pre mna cudzi clovek ale keby mal take prusery vo vychove uz by mala taky mailovy/listovy hejt STVR ze by ho stiahla z obehu. Btw1. Aj clovek je tvor omylny aj clovek obcas reaguje pudovo. Alebo chces tvrdit ze vysledky co tam ukazuju su hrane? Btw2. By si sa cudovala co pes dokaze ked je "v tranze" a ako nizko ma prah bolesti (to nehovorim ze pes sa ma byt ale nejake vysoko pravdepodobne neumyselne trafenie kolenom poriadne ani nepocitil. Tiez sme kedysi mali u rodicov psa "zdrhaca" a ten dokazal ujst tak malymi otvormi ze sme nechapali ako mu tam vobec vosla hlava. Paradoxne tuto moznost prehliadal celych 5 rokov svojho zivota ("zdrhacom" bol cely cas) az zrazu dosiel na to, ze i tadeto sa da ujst a tak sme len drotovali plot a cakali co nove zisti 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@kika_domcek Nie je dôležité, či je podľa teba no…
@ralf364 to by @foox musel preukazat, ze doslo ku krajnej nudzi - inak by bola v prave majitelka psa a postihovany by bol on. Tiez si nemozes len tak "odstrelit" zviera na vlastnom pozemku :)
Odpovedať

@btus je sice pravda ze som nevidel vsetky diely,…
@sousedekovci89 každý chce ujsť ak nemá dosť voľného pohybu, mnohí ich von nevodia a bitku? môj bývalí sused ked sa vrátil podgurážený ho mlátil bičom, v jednej nestráženej chvíli mu to vrátil i s úrokom poriadne ho dohrýzol a zmizol
Odpovedať

@ralf364 to by @foox musel preukazat, ze doslo ku…
@sprite001 trt makovy.... keby sa nieco stalo tak majitelka sa najradsej strati. si uvedom, ze ked pes nema kosik a je na cudzom, tak uz vtedy je problem, co by akoze mal poskodeny preukazovat? navyse nikto tu nespominal strelnu zbran. mas nejaku real skusenost ze majitel takehoto psa sa rozdrapoval pred policiou? Ja mam skor skusenost, ze si nahlas posomral "aka krivda"a drzal hubu, lebo by dostal minimalne pokutu
Odpovedať

@ralf364 to by @foox musel preukazat, ze doslo ku…
@sprite001 ale no a prasa ako pošleš na druhý svet? alebo kohúta odtneš hlavu a ešte behá po dvore, neviem prečo je zaužívané u nás nechovať psov na potravu ,ešte nedávno ich dávali v susednej obci do klobás,a na fašiangy predávali,dlho to mali ako tradíciu pokiaľ neprišla smrteľná choroba, lebo tam dávali čo kde chytili nevyšetrené
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@sprite001 trt makovy.... keby sa nieco stalo tak…
@rapidek nastuduj si kedy je splnena podmienka krajnej nudze. Nemozes sediet u seba na "posede" a odtstrelit kazde zviera, ktore ti vkroci na tvoj pozemok. Pes je jej majetok - cize som to myslel v tom zmysle. Nie v zmysle krajnej nudze a to je zasadny rozdiel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sprite001 ale no a prasa ako pošleš na druhý sve…
@duzu trochu zdraveho rozumu chlapi. Uz sa ani necudujem, ze to tu vsetko "funguje" ako to funguje. Kam sme to dospeli? Smutne.
Odpovedať

@rapidek nastuduj si kedy je splnena podmienka kr…
@sprite001 ja nerozumiem do tu melies o posede a strelnej zbrani. trpezlivost ma svoje hranice. mne sa tiez nepaci, ze susedov pes chodil zrat zeleninu do nasej zahrady a potom tento vegetarian zasieral vsetko kade chodil, macky nam nahanal, vedlajsiemu susedovi kacice zahrdusil... vsetkeho do casu... ak je pes tvoj majetok, tak si ho mas riadne zabezpecit, to maj na pamati
Odpovedať
Článok sa načítava...

@sprite001 trt makovy.... keby sa nieco stalo tak…
@rapidek vidim, ze si dal edit. ...len pre ujasnenie: utok psa = krajna nudza "odstrelit" myslene zniest zo sveta :) hocijakym sposobom A nie, ze vidim psa z okna a beriem hned lopatu :)
Odpovedať

@sprite001 ja nerozumiem do tu melies o posede a …
@rapidek citaj prosim s porozumenim... A precitaj si vsetky moje prispevky.
Odpovedať

@rapidek vidim, ze si dal edit. ...len pre ujasn…
@sprite001 ked si majitel neda povedat ani na 4,5,6ty krat, tak sa necudujem, ze na 7my krat berie lopatu :)
Odpovedať

@btus ok ,ale bavme sa o "prevychove " psa nie o bežných prechádzkach......mysliš ,že keď mu daš postroj a chceš ho potiahnut /myslim vačšieho psa/ tak to s ním niečo urobi? preto sa dava na voditko aby ten kontakt bol silnejši a hlavne ,aby pochopil ,že čo bude nasledovať ak urobí niečo čo nemá a čo sa týka flexi voditka,však kde "Ferko" ukazoval ,že prechadzka na flexi a tam 2 psiky? veľa ľudi využiva flexi ,lebo však je to pohodlnejšie ....ale keď vidim ako priťahaju toho na psa na 10 krat k sebe,tak je mi smutno z toho ..... 🤨
Odpovedať

@sprite001 ked si majitel neda povedat ani na 4,5…
@rapidek mal som tiez "problemy" so susedmi z oboch stran. Cervena peciatka na uradnom dokumente robi zazraky. A nie, ze sme na dedine, my sme tu to tak mali odjakziva a podobne....
Odpovedať

@rapidek citaj prosim s porozumenim... A precita…
@sprite001 citam s porozumenim, len sa tu snazis vyhrotenu situaciu nevhodne prirovnavat. Kazdy je empaticky teoretik, dokial sa mu nezacne takato situacia objavovat v zivotnom priestore.
Odpovedať

@sprite001 citam s porozumenim, len sa tu snazis …
@rapidek kuk vyssie :)
Odpovedať

@rapidek kuk vyssie :)
@sprite001 gratulujem. v nasom okoli to ide aj bez peciatky :D
Odpovedať

@sousedekovci89 každý chce ujsť ak nemá dosť voľn…
@duzu ja som o ziadnej bitke nepisal. Ale ak sa pes snazil utiect a v snahe zabranit mu natiahol koleno pricom psa vysoko pravdepodobne neumyselne trafil nejde o ziadnu bitku. V zivote ten clovek neodporucal nic take ako bitku. Nevnasaj to zbytocne do debaty lebo ju celu skrutis.
Odpovedať

@rapidek mal som tiez "problemy" so susedmi z obo…
@sprite001 takého suseda čo sa oháňa pečiatkami ani nepozdravím , každý raz bude potrebovať pomoc a potom aký pôžič taký vráť
Odpovedať

@duzu ja som o ziadnej bitke nepisal. Ale ak sa p…
@sousedekovci89 to bol tvoj prípad ked len neúmyselne, nevieme ako to zobral pes ,na verejnosť sa všetko nedostane akurát poznám nemenovaného speváka ktorému jeho akože zbožňovaný pes dotrhal celú tvár
Odpovedať

@sprite001 takého suseda čo sa oháňa pečiatkami a…
@duzu tak to si mozes ist s nima akurat tak ruku podat. S takym clovek nema zmysel dalej diskutovat - ked nerespektuje prava inych a mysli len na seba. Howk.
Odpovedať
for all, situácia bola asi takáto, decká v záhrade, ja na dvore za bránkou, strhol sa detský krik, ja za nimi, čo sa stalo, pes aktívne útočil, dcéra krvavý šrám na nohe, kútikom oka som zazrel nejakú drevenú rúčku, tak som ju schmatol a boli to trojky vidly, postavil som sa medzi deti a psa a keď skočil bolo po ňom. Ani slza mi nevypadla, ak by bolo treba zabijem holými rukami a je mi jedno koho "rodiny je to člen", aké má ma papiere a koľko stál. Žalujte ma, urobím to kedykoľvek zas.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

for all, situácia bola asi takáto, decká v záhrad…
@foox ono najlepsie sa robia usudky z pocutia z tretej ruky, videnia zostrihaneho videa v telke a hned kazdy vynasa sudy. Tiez na mna raz zautocil pes a to som si len isiel po ulici na korculiach, zacvakol sa mi po stehne ale netrafil sa, nastastie majitel (nie uplne blizky ale celkom dost kamarat) hned vyletel a psa stiahol. Proste navsteva im zle zavrela branku a nevsimli si to. Ale keby tak pes ide do mojho dietata, tiez by mi bolo jedno ci prezije alebo nie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?