K čomu máme ladiť farbu brány?

Dobry den, Zaujímajú ma vase nazory, ze k comu ladit farbu prednej brány, k plotu alebo k streche/oknam? Ide konkretne o moj pripad, strechu mame taku tmavo hnedu, okna tiez, avsak betonove plotove tvarnice su sive. Moja dilema je v tom ze pokial dam brany sive tak to dice ladi s plotom ale s domom sa mi to akosi bije, ale ked dam brany hnedé tak sa bojim ci to z tych plotivych tvarnic nebude kričať. Tie tvarnice su jednoduché, bledo sive a plánovaná brána nie je plna ale s uzsimi priezormi. Vdaka za radu.
Odpovedať
Ja osobne by som branu ladil do farby psa. Skratka aby pes pri brane prilis nekontrastoval a pripadny pachatel bol odchyteny v momente prekvapenia. Zase pachatelove nohavice by som zvyraznil, k ciernemu psovy idealne biele sustaky.
Odpovedať
@dzamino dakujem pekne za duchaplnu, nic nehovoriacu odpoved... Resp. Tato odpoved ma výpovednú hodnotu k vyske vasho IQ....
Odpovedať
Profilova fotka
Nahodou... dzaminova odpoved bola vtipna.... 😁👍 Netreba byt taky pruderny a hned utocit komentarmi o IQ... treba sa vediet aj zasmiat a pobavit, zivot bude krajsi. Prajem pekny vikend.
Odpovedať
@madein1974 dakujem za radu, povazujem sa za človeka ktory ma rad humor, ale pokial napisem do diskusie otázku a niekto si da taku námahu napísať vyssie uvedene, co samozrejme odkloni pozornosť od problému, ktory potrebujem skoro uzavrieť, tak ano, vie ma to vytočiť a vtipne mi to nepríde. Prajem este krajší vikend👍
Odpovedať
@manasko a z coho bude ta brana? Lebo to je dost dolezite pri vyberani farby. Inac sranda, ze teraz sa s prepacenim o kazdej c.h.ujovine okolo domu vedu prenesmierne debaty ako na akademii umeni... Kazdy vymysla farebne prevedenie domu od vymyslu sveta, antracit strecha, dub bardolino okna, horka cokolada ryny, taka fasada, onake plotve travnice. Dakedy boli domy vybielene, strech cervene, ploty natrete na zeleno a tie ulice vyzerali o 200% estetickejsie ako ti nove, kde sa kazdy ide potrhat aby mal to naj naj z najmodnejsieho... Skoda, ze tuto dilemu vsetkych investorov neriesia obecne VZN, ktore by definovali tvary, vysky, farby plotov, striech, fasad... Hned by tie nase dediny, mesta, aj satelity vyzerali lepsie...
Odpovedať
@zita19 no bude bude z hliníka, nepatrím k ľuďom ktory by sa so vsetkym radili na MS. Diteraz vsetko ci sa riešilo, tak sa vybralo a bolo, ske s tymto name dilemu kvoli tomu, ze jedny vravia sivá (lebo je to moderne, univerzálne... Atd), ale mne sa to nezdá. Tak sme boli zvedavi, ze podla coho sa rozhoduju ostatni. Nic viac, nic menej... S tymi ulicami suhlasim. Mojou srdcovkou su biele domceky s modrymi okenicami a strechami, ale to si dam az do letneho domu pri mori😄
Odpovedať
@manasko daj rovnaku aku mas odkvapy a vec vybavena.
Odpovedať
Cierna je univerzalna pre vsetko
Odpovedať
@manasko z mojho zenskeho pohladu mi moc hneda k betonovym tvarniciam nejde. Asi by som to tiez vyriesila ciernou branou. Je to neutralna farba a myslim, ze by to mohlo byt fajn. A skus pridat nejake fotky, lepsie sa bude radit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@manasko my máme k sivemu plotu sivú bránu. Rovnako sivé sú betónové diely na chodníku... Ale mame i sivý obklad na stĺpoch a fasádu v najbledsom odtieni sivej. Ten plot je spolu s bránou zladený. Pozornosť patrí domu.
Odpovedať
My mame plotove vyplne rovnakej farby ako ryny a vyzera to dobre.
Odpovedať
@dzamino @manasko Ale k úrovni otázky je to asi najlepšia odpoveď. Toto si neriešil v rámci projektu? Projektant ti nerobil vizualizácie domu, plotu? Ja som mal v tomto jasno už v projekte. Aby som mal lepšiu predstavu, ako to bude vyzerať, spravil som si aj maketu domu: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob... A či to sedí s realitou? Porovnaj dole. Mohol si aspoň fotky domu pripojiť. Z popisu si ťažko niekto predstaví, ako vyzerá dom a preto je ťažké poradiť ti farbu plotu. Podľa mňa môže byť kľudne aj hnedá, keď pozrieš fotku dole, tiež mám sivý plot a hnedú výplň. Ale je drevená, čo zase ladí s charakterom domu, Nemám ani šajnu, v akom štýle je tvoj dom - či je klasický, moderný, kubistický.... Daj bránu takej farby, aká sa ti bude páčiť. Tu ti každý poradí inak - vidíš - zemie ti radí čiernu, jankazb sivú, ja hnedú. A máš z toho zase len guláš.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@manasko Hlúpe nie sú príspevky ostatných ale skôr tvoje presvedčenie že ti niekto na základe opisu tvojho domu a okolia poradí farbu brány.Ešte aj cudzí ľudia z anonymného fóra :-) Bez fotky :-) Ja zo skúseností odporúčam farbu akú nemá nikto na ulici.To sa dnes vidí dosť často.
Odpovedať
@manasko
Odpovedať
Prikladam foto, mozno to trochu skresluje, ale strecha je tmavo hneda. Ciernu davat nechcem, cierne nemam nic. Fasadu uvazujem v odtienoch bielej.
Odpovedať
@manasko kludne zopakuj farbu odkvapov, parapetov.
Odpovedať
@manasko Daj RAL, aké máš okná.
Odpovedať
Daj hociaku farbu, bude to OK idealne je nech farbu vyberie manzelka, vtedy aj lepsi vztah bude :-D
Odpovedať
Profilova fotka
takú ako máš strechu
Odpovedať
@manasko môj manžel si navrhol plot, bránu aj vyrobil sám. Na stĺpiky pôjde ešte sieťka aj fasádna šedá farba
Odpovedať
@hrmawica pekne to mate, zaujmava brana @topvideo @chrobak7 @zita19 @atak77 vdaka za nazor
Odpovedať
vo farbe strechy
Odpovedať
Ja mam podla farby okien antracit.
Odpovedať
z 2 strany od dvora,tiez take iste. Bude to na automaticke dialkove ovladanie,len este to teraz budem riesit lebo to tesne pred vianocami namontoval mi švagor& a mtreba to zladit spolu aj otvaranim Garaž brany na spolocny ovladac. Cena brany bez motora na automaticke zatvaranie,bola 1300€ .Je to cele zinkovane a farbene praskovou farbou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?