@betonovyplot to je zatečené betonom ked sa to nestihlo za mokra , teraz len škrabať , neviem či je vôbec niečo na leptanie, rozpúšťanie betonu, ja som to mal na skalách z tých to išlo vysekať , boli hladké skaly z rieky a následne natrieť olejom
@matoztt suhlasim, tiez sa mi to nezda, lebo vykvet to skor v takych mapach byva, ak ma nieco podobne ako na uvodnych fotkach, tak to je skor ako stekance a to mi na to vobec nesedi.
Zdravím. Neviem čo to je no začalo to cca 6-7 mesiacov po vymurovaní. Plot ma dva roky. Stále to tam je. Čistili sme no to sa len rozmazalo a vyzerá ako vyblednutý betón. Možno je to vápno z betónu?
Toto pôjde podľa mňa zo striešok. Ako najlepšie spraviš ak tieto fotky vezmeš do nejakych stavebnín alebo obchodu s lakmi a farbami. Podľa mňa by na to niečo špeci malo existovať
@betonovyplot Tie výkvety spôsobujú roztoky solí, ktoré pôsobením vlhkosti sú vytláčané z vnútra betónu ku jeho povrchu, na ktorom následne vysychajú. Je to obdoba vodného kameňa.
Pôsobením vody v lete sa čiastočne umyjú. Umytie sa dá urýchliť tým, že to nastriekaš octom alebo zriedeným octom s vodou. Ocot urýchli rozpustenie tých solí.
Je to z betónových tvárnic aj striešok. Betón bude takto "kvitnúť", kým všetky soli vápna sa nevyplavia z betónu, čo je niekoľko rokov (3 - 5).
@santos950 vapenec... nesmie sa pouzivat sucha zmes ktora podporuje pretekanie vody cez "riedky " beton a pomaho vyplavovat vapenec.
Presne z tohto dovodu pouzivame 42 5 cement a po dokonceni plotu je dolezite pouzit hydrofobnu impregnaciu ktora zabranuje takemuto vytekaniu.
Povedali, že to dažďom a slnkom zmizne , tak dúfam. Prídu sa na to pozrieť o dva týždne a keď to nezmizne budú to riešiť. Plot už máme celý postavený. Dá sa to však zosuchat ale máme toho 100m takže ..... No počkám, ale nie je to pekné.
@sona_belakova nezmizne to ani dažďom ani slnkom. Máme to tiež na niektorých miestach nie až takto ale vadí mi to. Už sme skúšali všeličo nejde to dole ani vapkou ani pripravkami na betón naopak ešte sa to tým zhoršilo. Ja už som zmierená s tým že ho dáme prestriekať. Inak na vašom mieste by som od nich žiadala aby to oni vyčistili a neuspokojila by som sa s tým že to samé zmizne.