Ahojte. Uvazujeme nad kupou tychto plotovych tvarnic (vid stredny stlpik na fotke). Pacia sa nam biele. Moja otazka znie, ake s nimi mate skusenosti. Je 99% pravdepodobnost, ze plot bude v zime do polovice zahrnuty snehom (ten bude isto po case spinavy). Mate s tym skusenost? Treba sa toho obavat, ci neriesit?
@chorchito Hlavne bude lákať sprejerov a taggerov .... Ale na druhej strane výkvety na tom bude menej vidno.
Je to len vecou vkusu. Ak sa ti to páči, tak si to daj.
@chrobak7 to zalezi od toho kde clovek byva, sused ma podobny bledy typ a nemal problemy, zeby mu to niekto pofarbil. A hlavne je to blede, je to nieco ine ako teraz vela ludi ma a to je mne osobne sympaticke.
Dobre uvažuješ, bude to špinavé raz dva. A keď naprší a pôjdu okolo autá, tiež to bude "jedna báseň". My síce nemáme z tvárnic, ale mali sme biely, pôvodne. Teraz už biely ani zďaleka nie je. Nerobiť si robotu, kde netreba. Budeš s wapkou behať? Moje odporúčanie, ísť do šedej, keď aj bledej, ale nie bielej. Že je to také "in", je síce pekné, ale umývať a čistiť to budeš ty 😄
Zdravím. My máme 6-ty rok podobný tomu v pravo a ešte som newapkoval. Pozerali sme na bezudrzbovost. Ten biely je pekný, ale neostane taký. Stačí si pozrieť spodné časti bielych plotov, ako vyzerajú od dažďovej vody.. hnedo-zelene mapky.. ak to budete čistiť, bude pekný stále, len je tu jedno veľké ale…
@exponent … existujú prípravky na odstraňovanie výkvetov, no je to agresívna chémia, ktorá môže materiálu viac uškodiť, ako pomôcť. Treba si načítať, čo to výkvet je, ako vzniká, kedy…a zistite, že to je vopred prehratý boj. Treba preklenúť to vlhké obdobie, kedy vzniknú, trosku sa s tým stotožniť. Samotná skladba materiálov, cementov je odkázaná vplyvom prostredia na vznik vykvetu. Jedna sa o oxid vapenaty, ten je súčasťou každej betónovej zmesi.. takze chemicky, alebo oželieť to..
@exponent Na nete je plno tipov a doporučených prípravkom, ktorými by sa mali dať odstrániť výkvety. Časom zmiznú aj samé - dážď pomaly rozpustí tie kryštály