Biely povlak plot - stiepane murovane tvarnice

Dobry den, Cez jesen sa urobil plot (Joniec Onyx) a po prvej zime ukazali biele povlaky. Majster potvrdil, ze dvojlozkova lepenka sa natierala dvakrat na zaklad. Viete poradit, od coho sa tento biely povlak moze tvorit, su to solne mapy? Ako je to mozne odsranit, nejake pripravky, trebars penetracie? Dakujem moc za rady.
Odpovedať
@hardy85 To urobí každý betónový plot. Niekedy sa to dá odstrániť hrubou kefou. Sú to vytlačené minerály a soli z betónu vo vlhkom prostredí. tu je návod, ako to odstrániť: https://www.asb.sk/stavebnictvo/rekon... https://www.stavebnik.sk/clanky/odstr...
Odpovedať
Na staznost odpisala fabrika na vyrobu nasledovne (po preklade z ENG): " Biele škvrny, ktoré sa objavili na plote, sú vápenate výkvety. Ich príčinou je vápenec, ktorý je jednou zo zložiek cementu používaného na výrobu plotových blokov. Chcel by som informovať, že fenomén tvorby vápnikového výkvetu na prvkoch našej výroby nie je považovaný za chybu a nie je predmetom sťažností. Výkvety sú prirodzený a dočasný fenomén v betóne, ktorý by mal časom zmiznúť. Aby ste ich účinne vyčistili, použite prípravok na odstránenie vápnikového výkvetu, napr.: 1. Prípravok od JONIEC na odstránenie výkvetov z našej distribúcie - alternatívne môžete použiť aj: 2. Fibar od Meex 3. Reinit-R od Schomburgu. 4. Betoncleaner F, Hydrofob od Stachema 5. Finalit nr.9 , nr.21S a nr.22 od Finalit "
Odpovedať
my to zvykneme len vystriekat hadicou, toto ti bude robit asi stale
Odpovedať
Presne pre toto tento plot nechceme. Vyzera ti strasne. Kopec penazi a vyzor otras.
Odpovedať
Profilova fotka
@dagaz zase neprehanajte.. Co mate vy pred domom?
Odpovedať
@dagaz tak si daj pletivovy plot, ten ti nevykvitne.
Odpovedať
Staci vystriekat vodou,najlepsie pouzit wapku. Po druhej zime by to uz malo byt O.K.
Odpovedať
@cowboy1986 @chrobak7 😂😂😂sa nesrdite. Ved aj mi sme ho chceli. Velmi sa nam pacia tmavo sede aj stale nad tym uvazujeme. Ale presli sme kopec ulic a obzerali sme. So 100 plotiov 98 je takych zakvitnutych. A nikdy by som si nedovolila urazit alebo odsudit niekoho kto taky plot ma. Len som zhodnotila so svojej strany ze kopec penazi a vyzor je otrasny. @cowboy1986 a ano😁😁😁mame zatial pletivo 😂😂😂mame psov tak sme to zatial riesili pletivom. A s cistym svedomim Vam mozem povedat ze este stale netusime aky plot dame. Nevieme sa veru rozhodnu
Odpovedať
to sa robí aj na dlaže, že preráža cement. Nám sa to napr. teraz urobilo aj na omietnutom plote.
Odpovedať
A nemôže to byť aj tým,ak si pri betonazi nepouzil original riecny piesok ale lacnejsiu variantu vapencoveho piesku?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ja som tento rok robil chodnik z vymyvanej dlazdy od semmelrok a na jeseň pozeram ze preco po okrajoch su biele skvrny,do vtedy som o vykvetoch nepocul, objavili sa tam a to tam kde je lepena na kleber aj tam kde je iba na strku polozena takže je to uz v tom materiáli z výroby a ani nezalezi úplne od betonu akym sa to lepi
Odpovedať
Ahoj mam takt isty plot len iny otien zvykne mi to robit v zime ale na jar to zacne pomaly miznut nic s rym nerobim a v lete tam nieje uz nic.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Mam kúpené štiepané tvárnice (presbeton) na murovanie plotu. V technickom liste som čítal, že tvárnice treba dilatovať, teda robiť 1cm škáry. Tvárnice aj majú výšku 19cm (ráta sa s 1cm škárou pre konečnú výšku x*20cm. Ja sa potrebujem dostať na 140cm, teda ich budem musieť asi murovať, lepiť alebo čo... Neviem ešte. Plánoval som ich len ukladať na seba a zaliať betónom, toto mi trošku narušilo plán. Nie som z toho nadšený. Ako ste to robili? Mate nejaké tipy? Lepiť to mrazuvzdorným cementovým lepidlom predpokladám, či?
Odpovedať
@igor256 ako technicky chces dokazat udrzat rovinu a 1cm hrubku pri lepeni na lepidlo? Akej konzistencie by muselo byt to lepidlo a ako by vyzeral ten plot. Normalne to poukladaj nasucho a zalej.
Odpovedať
@palo18 kajliky... Ale tiež mi to nie je jasné. Preto sa pýtam. Aj z tej firmy mi to povedal pán, že je to tak lepšie. A + teda potrebujem tú výšku 140 a nie 133cm... 🤷‍♂️
Odpovedať
@igor256 tak chces kajlikovat alebo lepit? Lebo sucasne si to neviem ani len predstavit. Nanesiem lepidlo, polozim tvarovku, potom vykajlikujem o 1cm. Alebo najprv vykajlikujem a potom natlacim lepidlo? Zaplatil by som si ukazku od toho pana.
Odpovedať
@palo18 keď sa kedysi klasicky murovalo tak sa naniesla malta položila tehla poklepala atď. Možno nie lepidlo ale nejaká iná malta. Pýtam sa, či to niekto robil. Videl som už ploty s fugami a škárami. Keby som dal iba kajliky tak by cez škáry mohlo vytekať mlieko. Dám síce hustejší betón ale aj tak. Iba lepidlo by asi nedržalo. Eventuálne teda nejaká (ako) murovacia malta. Možno quickmix niečo má. Alebo kombinácia kajliky a lepidlo. Kajliky aby to držalo a lepidlo aby netiekol betón. Vidím len zlé a horšie riešenia. Je to iba 12m a tak mi ešte mi napadlo odrezať 7cm z tých tvárnic dať ich na spodok a následne len bez škár ukladať... Jebačka s tým bude tak či tak mám pocit.
Odpovedať
@igor256 no len sa nemurovali okrasne plotove tvarovky 😉 Nic ti nevytecie pokial nie si babrak. Cca 35m, prave dokoncujem.
Odpovedať
@palo18 no veď ja viem, že tehly boli ľahšie ako tieto ťažké kurvy 😁. Ako vidím, tvoje sú určené na pokládku bez škár už len podľa toho, že majú drážku na roxor. Moje nie. Ty to teda len tam kladieš na seba, hej? Máš tam nejaké škáry? Zalievaš to po koľkých?
Odpovedať
@igor256 co si si to vybral za hovadinu, ake su to konkretne kocky? 😄 Jasne, nasucho. Ked treba vykajlikujem a je. Prvy radu treba dobre zalozit a netreba si az tak lamat hlavu. Cez kazdy jeden takyto plot sa kde tu svieti. Zistis ked zacnez rezat a hodis uholnik. Ani jedna neni presna. Cca po 4, potom sa tam uz blbo pcha paprcka.
Odpovedať
@palo18 presbeton face block. Možno je to len tým, že každý to kúpi, urobí a nerieši, len ja sa nudím a čítam technický list... A rovina, to je jasne. Základ je dobre nachystaný. Len ma serie to, že majú výšku 19cm a mne sa už vyrába brána, kde sa rátalo, že múr bude mať 140cm. Akože možno by sa dala dať kúsok nižšie + čiapka má nejakú výšku.
Odpovedať
@igor256 no ty, zaspominas si na stare dobre casy ak si ich teda pamatas. Murovacia malta to isti. Kajliki ani nekupuj 😄 Henten face blok ma stenu tusim 4-5 cm hrubu. Takze pan neklamal len mal ti rovno povedat ze to je murovacka. No je mi ta uz teraz luto. Namakas sa.
Odpovedať
@palo18 už som zvyknutý 😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?