Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@sissik to by bolo fajn, no ja nemam ani vodicak,… @nitakimuri su aj firmy, ktore ti urobia dovoz z kamenolomu, ale tam uz musis platit az furu. To sa plati od km a hmotnosti, ktoru vezu. Zase ak by ti velku kopu vysypali pred dom na ulicu a trvalo by dlhsie, keby si to spracovala.....mozno potom skor drevo a nahusto bez medzier? A to drevo potiahnut aj ponad stlpiky?Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@fillo_kiko tie 2-3 rady tvarnic ako nadstavba na… @nitakimuri Presne tak, akurát na to treba spraviť aj nejakú prípravu. Ale ako pozerám, tak diskusia pokročila už, tak už sa asi riešenie našlo.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Ako som pisal su aj mirovacie tvarnice na ploty a… @wolodymyr prosim Vas, akym typom peny/lepidla nalepit tie styrodury? Ci privrtat?Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@wolodymyr prosim Vas, akym typom peny/lepidla na… @nitakimuri v stavebninach predavaju penu na polysturen. Odporucam kupit pistolovu a samozrejme aj pistol k tomu. Bude to piplacka ale ked prvy das krasne do roviny ostatne pojdu lahko. Pena relativne rychlo vytvrdzuje tak sa s nou dobre robi len priprava je dlhsia. Treba zmerat hrubku muru aby po nalepeni styroduru bola tak siroka strieska na to pozor.Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@wolodymyr pan Wolodymyr, dakujem velmi pekne. Ne… @nitakimuri "A ked to potiahneme s dt do vysky 170 cm, nespadne ten mur ked nevieme ake ma povodny zaklady?" Sila celá tema toto.. Prešiel som si tému a takmer všetky /okrem vizualnych veci/ ti s istotou odpovie kvalifikovaný projektant! Projektant je kvalifikovaná osoba, ktorá ti presne povie čo maš urobiť, ako urobiť, tak aby to bolo BEZPEČNÉ! Ale samozrejme, zadarmo to nikto nerobí.. Čo príspevok to LEN DOMIENKA. ..možno, ano, nie, spadne, nespadne, neviem ake su zaklady.. Aj tá veta, že "tento plot prežije dom" je stále len domienka, veď sama píšeš, že opadáva. " je mocny, zaklady ma mocne a hlboke." - na základe čoho toto vieš? Máš Röntgenové oči?? Okrem toho, robiť murovaný múr s výškou citujem "musi ist plot aspon na 180 cm" ti treba stavebné povolenie. Taketo veci sa nerobia od stola a na pintereste. Nájdeš si nejakeho majstra, ktorý ti to "nejak" spraví bez akého koľvek povolenia, projektu a len tak jak si povieš a nedajbože po čase ako ti vyššie pisali sa ten murik zvalí nedajbože na človeka, auto to je jedno a nastane škoda, nedoplatiš sa. Toto čo chceš nie je jednoduchý drevený okrasný plotik do zahradky ale MÚR! Predpokladám, že teraz dostanem kapky od majstrov z MS, ktorý všetko vedia videli a budú oponovať, ale ľudia, majte trošku zdravého rozumu - staviať MÚR aspoň 180cm bez akéhokoľvek kvalifikovaného vyjadrenia? Ako píśem, keď by vám raz takýto "múr" zničil auto alebo poškodil na zdraví, tiež by ste kývli rukou , že dobre nič sa nedeje veď načo papiere? Ide sa daľej.. Dobre, keď to nechce davať na stavebné povolenie resp. minimálne ohlášku, jej vec. Ale toto je dobrá odvaha.. Ale aby som len nebol za negativneho, ja byť na tvojom mieste, z toho čo píšeš, rozpočet je malý - vymenil by som dosky, kamene očistil a hotovo.Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@nitakimuri "A ked to potiahneme s dt do vysky 1… @stavbarik123 ja s tebou suhlasim. lebo ono akoze spravit sa to samozrejme da, ale kto zaruci, ze to vydrzi a bude stabilne. silit to, ked nie je rozpocet a spravit to, len aby to nejak bolo, tak to vobec. opravit to, co tam je a ked na to bude, tak potom sa zamyslat nad tym, ze sa to spravi tak, ako je to vysnivane a idealne cele nanovo.Odpoveď na príspevok od kotrinka:
@stavbarik123 ja s tebou suhlasim. lebo ono akoze… @kotrinka presne.. kto sa zaručí? "Odborníci na všetko zo strechy" 😃Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@nitakimuri "A ked to potiahneme s dt do vysky 1… @stavbarik123 ale no.. aj teraz sme boli bicyklovat po dedine, kazdy treti dom ma DLHY mur a min 180 cm a pokial viem, tu v dedine si chlapi stavaju tie dt sami. A ja potrebujem mur len 2 x po 6 metrov, nie 25 metrov dlhy. Zaklady oco este aj na obrubniky v zahrade robil do metrovej hlbky, kedze betonom tu lial jak keby to bola voda zadarmo. Cize viem ake mame kde zaklady. Ale beriem na vedomie Vase rady a dakujem