Prosím poraďte ako opraviť, alebo prerobiť oplotenie

Kúpili sme domček, dookola sú susedia, z jednej strany ktorá je naša je betónový plot, ktorý má asi 1.60 čiže žiadne súkromie, susedia vidia nás aj my ich, z druhej strany je krátky asi 80cm plot čiže súkromie už vôbec žiadne a susedia ho ani nehodlajú zvyšovať, sú to taký starší ľudia a im to vyhovuje, a zozadu je plot z plechov. Ako to po riešiť, čo tam dať aby to vyzeralo normálne a aj cenovo prístupné, aby sme mali aj súkromie. Pozemok je maličký, a chceli by sme tam urobiť oddychovú zónu pre nás a priestor na hranie pre detičky. Má niekto nejakú radu? Ďakujem :)
Odpovedať
no najprv treba zistit ktory plot je ci, teda kto ho robil a potom sa zariadit. Na cudzi plot nemozes bez suhlasu zavesit ani tieniacu textiliu. Ak budes vediet ktory je ci, tak potom sa popytat ci tam mozes zavesit napriklad prutene plotove panely, http://www.plotmarket.sk/kategoria/pr... ale tiez to nie je lacne
Odpovedať
Profilova fotka
Az budes robit svoj plot, do 2m výšky stačí ohlasenie drobnej stavby. Na vyssi uz stavebné povolenie s projektom a vsetkymi vybavovackami. Na svojom pozemku si mozes urobiť svoj plot a nemusis prosit susedov nech si navysia svoje.
Odpovedať
@zita19 ten betónový je náš, krátky je susedov a zozadu je spoločný a Ďakujem za link :-)
Odpovedať
@jankazb Ďakujem za radu, uvažujeme ako to všetko nejako zjednotiť a aj aby sme mali súkromie :-) premyslali sme aj vysadiť tuje na tú stranu kde je krátky plot
Odpovedať
Profilova fotka
Ach tie ploty...najlepšie bude vybudovať pivnicu cca 3m pod zemou a tam bude súkromia až až.
Odpovedať
tak ako poliačik
Odpovedať
@angelana tuje patria na cintorín
Odpovedať
@daralbajda jaaaj aj ja si myslim, a moja susedka len "tujky sem, tujky tam" okolo celeho cinskeho muru, co si postavili okolo seba z kazdej strany (a to sme skoro v lese). @angelana pozrite si ako vyzeraju ploty, kolko stoja a kolko ste ochotni za ne dat. Svoj si musite prerobit sami, ak chcete zmenit susedov a on nechce, dohodnete sa mozno, ak budete ochotni to uhradit/urobit. Daju sa domurovat ploty, nasledne nasadit rozne dosky aelbo ako by som to nazvala (google vyhodi milion moznosti, su aj drevene aj take z nejakeho umeleho-plastoveho materialu), viac menej iba medzi stlpiky, ciez nebude to vysoky betonovy plot. Poloha je dalsia otazka: aky vysoky potrebujete plot aby ste mali sukromie?? bude vam to vobec stacit? Bude sa vam to pacit? Neda sa to riesit vysadbou v zahrade? Kolko tych susedov vam vidi do dvora, ze je nutne sa oddelit cinskym murom ? :) No milion otazok.. vy su musite dat odpoved. Betonovy plot sa da nechat aj obrast, napr. vinicom, brectanom z vasej pohladovej strany... To momentalne riesime my, kedze nasim suedom bolo malo sukromia, tak mame na jednej strane pozemku 3+metrovy mur a to im je este malo urcite :) ale hlavne ze tujky budu
Odpovedať

Odpovedať
@mishkabb vidíš ja nemám nikde plot, z jednej stranz zahr. domček a maliny , z druhej strany vtáčí zob , z tretej buky a dozadu volno , kedže som posledný , každý den sa so susedmi pozdravím ked ich vidím , popýtam sa čo robia , ich deti prídu na náš dvor k jazierku a psovi , suseda ked prechádza pozdraví , porozpráva sa , sused ob dom zakričí na mna a tak.......a tu samé čínske mury....čo to je za život sám...samotka najvačší trest v base...
Odpovedať
@angelana a teraz rada ..v niektorom rohu si urob taký kutik kde budeš chránená z troch strán a na jednu si nehaj výhlad , najlepšie tam kde máš vazbu z domu..
Odpovedať
@daralbajda nikto iny si take ploty u nas nestavia, viac menej iby tyto susedia :D iba oporne mury nam treba, nakolko sme v kopcoch vsetci, cize zo svahovitej strany ti co potrebuju musia ohradit. Ja by som si vyhlad na tie nase lesy a kopce a stromy neohradila :D a potom sa trapit ako "zamaskovat" ten plot. :) Co sa tyka rady, my sme si taketo sukromie vybudovali od ulice altankom s vonk. kuchynou posedenim, a medzi ten a dom nam nebude vidiet, este ked trochu dorastu ovocne stromy vobec. Od zadnych susedov nam bude robit sukromie ten vysoky plot a orech. A deti nech sa hraju kde chcu, aj tak vacsinou dotiahnu vsetkych susedov potom a hraju sa vo vsetkych dvoroch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
preco vlastne robite take velke nepriehladne ploty okolo susedov? Ak to mam zobrat na seba tak ja by som to nerobil. Ja som zase rad, ze je s kym pokecat, pozdravit a aj zlodeji to maju tazsie ked mam viditelny dvor.atd.. Neviem preco by som mal byt taky zabedneny.
Odpovedať
@dzonyby preto lebo sme na SK kde ziju zakomplexovany ludia. Ked mas dobrych susedov a normalnych ludi by som neriesil plot alebo len na odelenie pozemku. Ja mam jedneho suseda ktory ma vzdy pozdravy pokeca vsetko. Ale cely den sa hadaju, kricia po sebe, na dvore bordel a vietor to bere mne na pozemok cez plotik. Dalsia suseda starsia pani cely den pozera spoza rohu co robim ako robim a preco to robim. Plus stale mi vykrikuje ze mam zle ploty treba ich osadit inak lebo minuli majitel ich dal zle. Plot je pritom podla geodeta zle ale opacne. Viac na mojej strane ako jej o pol metra. Ale to neriesim mam velky pozemok pol metra hore dole. Posledny sused ma tak neupraveny pozemok ze tekvice burina vsetko mi ide cez ploty na moj pozemok. Teda pomaly chapem preco vsetci stavaju 2m ploty. Lebo tu ludia okolo su divny iny ako ja. Keby mam vedla suseda normalneho co sa stara o pozemok a nechce sa vadit za debiliny kludne si dam plot 1.5 metra pletivo hotovo.
Odpovedať
@lukas2589 jaaj ale co si tu opisal sa da riesit aj inak, ci? to je tak, my by sme chceli mat vsetko uplne eno nuno. Nech su okolo nas vsetci "normalni" a je to ok. Keby som mal mat problem takmer z kazdym susedom tak ako tu ty opisujes, asi by som si musel polozit otazku,kde je chyba aj vo mne.Ved je to vasa vec, jasne ja nemam pravo diktovat, taky ci onaky plot len chcem vediet co vas vedie k velikemu nepriehladnemu plotu.
Odpovedať
@Dzonyby mna vedie ktomu to ze nechcem mat burinu od suseda, nechcem vidiet susedou bordel na dvore. Nepotrebujem videt ako sa vadia na dvore. Dufam ze ich budem menej aj pocut a nechcem sa vadit furt so starou pani o debiliny. Osobne momentalne mam klasicky ploty a vsetko v pohode mam okolo normalnych ludi. Ale na novom dome musim dat velke peniaze aby bol klud.
Odpovedať
@lukas2589 dobre, ked ti vadia taketo veci, tak ok.
Odpovedať
Nemáme problém pokecať so susedmi ale keď ti starší susedia akoby na nás striehli kedy vyjdeme z domu. Stále chcú rozprávať či máme návštevu alebo chceme len tak z mužom a deťmi posedieť v záhrade. Obaja sa postavia k tomu plotu a na nas pozeraju. Inak su to zlaty ludia na dôchodku a asi sa nudia :( a z druhej strany sa konajú bazénové party a cudzí ľudia na nás pozerajú - mladí sú furt doma nepracujú a furt tam majú kamarátov. Toto je dôvod. Neznášam betónové múry ale tak sme dom kúpili a búrať sa nám to nechce. Tak preto rozmyslame ako to urobit a zadebnit sa urcite nechceme. :( ale čo urobiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@mishkabb prosím vás tu druhu foto co ste dali tak tak máte oplotenu záhradu? aký je to prosím plot? z akeho materiálu? je nepriehladný ze? prípadne ak mi viete aj do správy napísat kontakt kde by som ho nasla, dakujem Zuzana
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@zuzanahomolova vyzera to ze je to nejaky plastovy plot resp. panely, ale kto ho vie no. Skor by som siel do tohto tu. Dizajn okenicoveho plotu to ma, nepriehladne to bude tiez zalezi od sirky dosky. A da sa to urobit svojpomocne za par korun.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?