Ako "obísť" zákaz murovaného plotu?

Profilova fotka
Stavebné povolenie nám zakazuje "vytvárať oplotenie pozemku plným murovaným plotom".Dá sa to nejako "obísť", nakoľko my aj sused by sme chceli mať medzi sebou práve murovaný plot??? Stretávame sa totiž terasami a toto by bolo najlepšie riešenie...Myslela som napr., že by bol z kameňa,Alebo aj to sa počíta za murovaný???Ďakujem za všetky rady a typy. ;-)
Odpovedať
@luseta, pokial je tam slovicko plnym, mozno by som to skusila vyuzit a zaklad plotu (2-3 rady) a stlpy by som vymurovala a medzi stlpiky by som dala napr drevo alebo nejaky vkusny plech aby som nevidela k susedom a oni k nam... nie je z citacie jasne ze plnym do akej vysky alebo co, takze by som sa to snazila obist.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takéto obmedzenie na súkromnom pozemku sa môže dať len z dôvodu verejného záujmu, napr. máte rohový pozemok a znížila by sa viditeľnosť resp. prehľad v križovatke. Ale pri dohode susedov to netreba dodržať.
Odpovedať
Profilova fotka
@luseta možno podľa lokality... Čo prejde na dedine, neprejde v Bratislave... Najskôr by som skolaudovala, potom urobila plot podľa seba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Dobrý deň, ďakujem za názor. Nie nemáme rohový dom, ani nie sme v križovatke. Ide o novovzniknutú ulicu s 5 rodinnými domami na konci ktorých je nový vysokým dreveným plotom ohradený kláštror. Ulica je to bočná. V stavebnom povolení máme všetci uvedené citujem: Stavebník dodrží podmienky záväzného stanoviska mesta atď: "Na pozemku je neprístupné vytvárať oporné múry pre vyrovnanie pozemku a oplotenie pozemku plným murovaným plotom". Myslíte, že aj napriek tomu, keď sa my so susedom dohodneme, môžeme ho postaviť??? Ktorá vyhláška to , prosím Vás rieši?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Ďakujem za odpoveď, lenže potom by to bola stavba " na čierno" a čo potom? Dajú nám ho zvaliť alebo dostaneme pokutu?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedian Ďakujem, my by sme sôhlasili aj s takýmto riešením, ale sused chce len čisto murovaný plot, vraj kvôli "zamedzeniu hlučnosti", alebo si máme dať inde terasu/podľa neho/
Odpovedať
Profilova fotka
@luseta to mi je jasné. Robí sa to i tak. Čo neprejde v Bratislave, prejde v Hornej Dolnej ;-) Napr. v našej obcí je kopec stavieb takto postavených a to nerátam ploty ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ohláste to ako drobnú stavbu, "Stena squash", priložte súhlas suseda. Nechcem rozpisovať, že požiadavky VZN obce nemôžu ísť nad zákon.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?