Da sa prisposobit murovany plot z tvarnic univerzalnemu kovanemu plotu?

Planujeme postavit plot z tvarnic v ktorom budu 2 m siroke kované Plotové univerzálne panely. Už sme sa chystali kovany plot objednať, keď nás murar upozornil na to, že najprv sa postaví plot z tvárnice, podľa toho aké veľké budú medzery, si máme na mieru objednať Kované Plotové dielce. Tvrdi nám že tvárnice maju nemenne rozmery, a nevie nám zaručiť že medzera pre kovany plot by bola presne dva metre. ja sa tomu nerozumiem, ale príde mi to zvláštne, existuje veľa univerzálnych kovaných plotov, načo by ich potom vyrábali keby sa nedali využiť?
Odpovedať
@mirusss88 ale nech murar nedrista. Kupite dielce a on sa musi trafit aby dielce sedeli. Co sa mu nechce hrajkat ci co ma za argument? Nejaky +/- centimeter to sa da pri kotveni dielcov uhrat. Akoze rozvijam jeho myslienky =-) To ked muruje otvory pre dvere, tak nejake diery tam necha a potom si da majitel vyrobit dvere podla toho ako jemu vyslo?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirusss88 murár si chce len uľahčiť robotu. Betónové tvárnice majú rovnakú dĺžku a ak by mu zle vychádzali musel by šalovať. Preňho práca navyše.
Odpovedať
@mirusss88 neviem presne ako to chceš jedno s druhým kombinovať, ale tvárnice majú obyčajne modul 50 cm, takže 200 cm sú presne štyri tvárnice. Treba to ale nakresliť čo chceš
Odpovedať
@virnik27 39 je jeden kus, 5 kusov plus malta a mas dva metre
Odpovedať
@mirusss88 Neviem o aké dielce sa jedná a či je možné ich upraviť. Samozrejme, plot sa prispôsobiť dá. Je otázka ako to bude vyzerať. Nešpecifikuješ, aké tvárnice chcete použiť. Ak obyčajné a na to pôjde napr. obklad, tak by to nemal byť problém, ani technický ani estetický. So štiepanými 200 cm presne na milimetre nedáš, aby to vyzeralo.
Odpovedať
Profilova fotka
takto, pokiaľ ten plot bude v rovine, čiže dajme tomu, výška tvárnice 20cm .. postavíte na 1 meter, čiže na 5 tvárnic, a potom stĺpiky sa dajú vystavať na akúkoľvek dĺžku, akurát nemusia sedieť špáry (najlepšia možnosť je mať tvárnice s dĺžkou 40 cm alebo 50 cm, vtedy problém so špárami nie je) tá horšia časť je, ak je to vo svahu, plot sa musí zubovať, no s tým je trošku roboty naviac, kedy sa jedna tvárnica musí rezať v každom zube na danú dĺžku a esteticky to nie je až také pekné (opäť v prípade 40 alebo 50 cm tvárnice to bude bez rezania) všetko čo som písal je v rámci teórie, keďže ako už skôr písali, ide tam o to, že kúpite tvárnice 40cm dlhé, a prídu Vám 39cm dlhé, alebo len zmála 39,5cm napr.
Odpovedať
@mirusss88 JA mám plot z tvárnic Premac Preblok, ktoré majú rozmer 40x20x20. Na to mi spravili stĺpiky na zvárané pletivo - panely zo zváraného pletiva majú 2,5 metra. Jednoducho ak murár dopredu vie, ako ďaleko majú byť od seba stĺpiky, tak ich tak osadí. Možno bude musieť kvôli jednému alebo dvom rezať z plotovej tvárnice, ale zvonku to vidno nakoniec nebude. Mne dokázali osadiť 11 stĺpikov, až posledný panel sa rezal, aby sa napasoval na celkovú dĺžku plota. Všetky ostatné panely majú šírku 2,5 metra. Takže dá sa to, len treba chcieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirusss88 Aby som si to uzrejmil. Chcete plot z murovanych tvarnic aj s murovanymi stlpikmi a medzi to tu lotovu vypln? Ak je to tak , potom naozaj zavisi od rozmeru tvarnic. Samozrejme ze sa da tvarnica rezat, ale okrem toho ze je to pre murara robota navia (da sa zaplatit) nemusi to dobre vyzerat.... To uz skor potom zvazit tie kovove stlpiky na murovany zaklad ...
Odpovedať
@mirusss88 @richard71 Aha, tak som to asi zle pochopil. Som si myslel, že chce stĺpiky a medzi ne tú výplň. Ale aj murovaný plotový stĺp sa dá nastaviť na presnú šírku - teda aby medzera bola nejaké presné číslo. Mne tak delili otvory v plote na presné dve polovice. Síce tie spoje plotových dielcov nelícujú presne na seba, ale to si nikto nevšimne.
Odpovedať
ale jasne, ze sa to da, len je to vacsia babracka, o ktoru tento murar zjavne moc zaujem nema :( inak @chrobak7 pekny obklad
Odpovedať
@mirusss88 stará téma, ale.. všetko sa dá..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?