Aká je bežná cena za jednokrídlovú bránku?

Ahojte, poradíte prosím? Potrebujeme novú bránku do starého plota, teda konkrétny rozmer cca 110x190. Je tam betónový základ, ale treba osadiť nový rám, pánty a krídlo dverí s plnou výplňou a kovaním na zámok. Viete niekto zo skúseností, ako sa tu asi hýbu ceny? Z toho, čo sme pozerali, tak sme videli striekané železo s plechovou výplňou, pozink, striekaný hliník, kovovú konšukciu a drevenú latkovú výplň, bránky z cortenu. Ale všetko súto hotové rozmery, ktoré nám nesedia. V akých číslach by sme mali rátať, keď to bude na mieru? Vďaka za každú skúsenosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nostalgovicova:

Ahojte, poradíte prosím? Potrebujeme novú bránku …
@nostalgovicova od 100 do 1000€. Podľa toho, čo si objednáš. Kované, poznikované, ohýbané, nitované, zvárané, tenkoprofilové, hruboprofilové, pevnostné a podľa výbavy, ozdôb, uchytenia.... Myslím, že jediný, kto ti povie presnú cenu je ten, kto ti tú bránku bude vyrábať. Najlacnejšia hotová začína pri 100€, to je konfekcia. Ked budeš chcieť na mieru, to je ako u krajčíra.. Rátaj približne trojnásobok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@nostalgovicova od 100 do 1000€. Podľa toho, čo s…
@zicher Ďakujem, pomohli mi to. Máme totiž zatiaľ jednu ponuku na cortenovú bránku a cena je tam 1500 eur s montážou, čo nàs celkom zaskočilo, ale tak ako hovorím, nie sme vôbec v obraze, tak som si to potrebovala dať do kontextu trochu.
Odpovedať

@zicher Ďakujem, pomohli mi to. Máme totiž zatiaľ…
@nostalgovicova tak pri cortene sa to dalo cakat. Dost nahypovany material momentalne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@nostalgovicova tak pri cortene sa to dalo cakat.…
@sousedekovci89 A myslíte, že to zodpovedá nákladom/ trvácnosti toho materiálu, alebo je to niečo ako Louis Vitton v bráničkovom svete, že človek platí len za štýl?
Odpovedať

@sousedekovci89 A myslíte, že to zodpovedá náklad…
@nostalgovicova bude to nieco z oboch. Ja by som si ale corten osobne nedal. Aj tak to bude slzit pri dazdoch nejaku hrzdu ked som videl ako vyzerazu protihlukove steny na R7- sem tam vlozili take dekoracne farebne prvky a tie su uplne ufulane od hrdze. Bal by som sa ako bude vyzerat chodnik pod tym po case ked tam bude stekat ta hrdza.
Odpovedať

@nostalgovicova neviem si celkom dobre predstaviť to zladiť s exteriérom. Je to samozrejme vec vkusu, ale mne to príde také nedokončené, surové špinavé.. A také to aj je. Ten povrch je relána hrdza.. Špiní ruky, ked s o to oprieš, tak si zašpiníš odev. Nie je to síce nič dramatické, ale veľa ľudí to bude vnímať ako nedorobok. Navyše, ako napísal @sousedekovci89 , bude z toho stekať hrdza aj na zem. Takže pri zlej konštalácii budeš mať hrdzavé fľaky na dlažbe pod bránkou. Čo sa kvality ocele týka, tak ano, je drahá a vydrží dlho. Tá povrchová hrdza vlastne chráni vnútorný kov. Ja som tomu ešte neprišilel na chuť.. Vyrábajú z toho ohniská, moderné platstiky-sochy, ploty.... Na pozeranie-také neokukané, ale na dotyk hnusné..
Odpovedať

@nostalgovicova my sme mali cortenové kvetinové záhony a prvky pri starej kancelárii a cca 2 roky prešli a boli v pohode. Ale teda je to myslím drahšie ako bežné povrchy bránok.
Odpovedať
Cena cortenoveho plechu je cca 2e za kg. Takze tie sialene ceny su neni kvoli tomu ze je to drahe ale ze je to in.
Odpovedať
Vďaka všetkým. Objednala som nakoniec cortenovú, ale hotovú, nejak ju tam zapasujeme. Cena bránky 220 eur 🤔 Som zvedavá, čo nám príde, ale za tú cenu to asi za pokus stojí. Budeme to mať vzadu v záhrade ako východ z pozemku, tak trochu chrdze to asi znesie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?