Odpoveď na príspevok od nostalgovicova:
Ahojte, poradíte prosím? Potrebujeme novú bránku … @nostalgovicova od 100 do 1000€. Podľa toho, čo si objednáš. Kované, poznikované, ohýbané, nitované, zvárané, tenkoprofilové, hruboprofilové, pevnostné a podľa výbavy, ozdôb, uchytenia.... Myslím, že jediný, kto ti povie presnú cenu je ten, kto ti tú bránku bude vyrábať. Najlacnejšia hotová začína pri 100€, to je konfekcia. Ked budeš chcieť na mieru, to je ako u krajčíra.. Rátaj približne trojnásobok.Odpoveď na príspevok od zicher:
@nostalgovicova od 100 do 1000€. Podľa toho, čo s… @zicher Ďakujem, pomohli mi to. Máme totiž zatiaľ jednu ponuku na cortenovú bránku a cena je tam 1500 eur s montážou, čo nàs celkom zaskočilo, ale tak ako hovorím, nie sme vôbec v obraze, tak som si to potrebovala dať do kontextu trochu.Odpoveď na príspevok od nostalgovicova:
@zicher Ďakujem, pomohli mi to. Máme totiž zatiaľ… @nostalgovicova tak pri cortene sa to dalo cakat. Dost nahypovany material momentalne.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@nostalgovicova tak pri cortene sa to dalo cakat.… @sousedekovci89 A myslíte, že to zodpovedá nákladom/ trvácnosti toho materiálu, alebo je to niečo ako Louis Vitton v bráničkovom svete, že človek platí len za štýl?Odpoveď na príspevok od nostalgovicova:
@sousedekovci89 A myslíte, že to zodpovedá náklad… @nostalgovicova bude to nieco z oboch. Ja by som si ale corten osobne nedal. Aj tak to bude slzit pri dazdoch nejaku hrzdu ked som videl ako vyzerazu protihlukove steny na R7- sem tam vlozili take dekoracne farebne prvky a tie su uplne ufulane od hrdze. Bal by som sa ako bude vyzerat chodnik pod tym po case ked tam bude stekat ta hrdza.Odpoveď na príspevok od nostalgovicova:
@sousedekovci89 A myslíte, že to zodpovedá náklad… @nostalgovicova neviem si celkom dobre predstaviť to zladiť s exteriérom. Je to samozrejme vec vkusu, ale mne to príde také nedokončené, surové špinavé.. A také to aj je. Ten povrch je relána hrdza.. Špiní ruky, ked s o to oprieš, tak si zašpiníš odev. Nie je to síce nič dramatické, ale veľa ľudí to bude vnímať ako nedorobok. Navyše, ako napísal @sousedekovci89 , bude z toho stekať hrdza aj na zem. Takže pri zlej konštalácii budeš mať hrdzavé fľaky na dlažbe pod bránkou. Čo sa kvality ocele týka, tak ano, je drahá a vydrží dlho. Tá povrchová hrdza vlastne chráni vnútorný kov. Ja som tomu ešte neprišilel na chuť.. Vyrábajú z toho ohniská, moderné platstiky-sochy, ploty.... Na pozeranie-také neokukané, ale na dotyk hnusné..Odpoveď na príspevok od nostalgovicova:
@sousedekovci89 A myslíte, že to zodpovedá náklad… @nostalgovicova my sme mali cortenové kvetinové záhony a prvky pri starej kancelárii a cca 2 roky prešli a boli v pohode. Ale teda je to myslím drahšie ako bežné povrchy bránok.