Kolajnica na posuvnu branu prechadza cez bránku.

ahojte, viete mi poradit. ma niekto riesenu branu tak ze sa posuvna brana na kolajnici posuva k branke? cize aj kolajnica prechadza cez branku. Toto riesenie sa nam nepaci. Je mozné potom to riesit na druhu stranu ale iba s teleskopickou branou, a na samonostnu mame malý priestor na ten trojholnik iba 120cm je medzi branou a brankou. Vdaka za rady :)
Odpovedať
v čom vidíš problém? koľajnicu pred bránkou máličko zapustite, ak si myslíte, že o ňu budete zakopávať. len pozor v zime na zanášanie snehom a celkovo bordelom. to je ale základná vlastnosť koľajnicových brán. jasné, teleskopická je "ideál". síce je násobne drahšia a poruchovejšia ako tie v jednom kuse. toto všetko sa rieši v štádiu projektu. Projektanti občas myslia aj na detaily.
Odpovedať
@linuska77 a otvor vjazdu tej velkej brany pre auto je kolko m?
Odpovedať
Profilova fotka
Na branku spinac a zapolit tak ze ked bude otvorena brana nepojde
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa branka integrovat do brany, alebo otvarat branku na druhu stranu ako je kolajnica alebo ako pise @wolodymyr snimac otvofenej brany.
Odpovedať
@wyrky tú integrovanú bránku do brány nemyslíš vážne, že? Ale hej, aj to sa dá.
Odpovedať
Branu namontovat ako samonosnu a malu branku spravit tak aby sa otvarala von a nepotrebujes nic riesit.. Mam to tak doma a je to uplne v pohode
Odpovedať
Viete tubfat nejaké foto?
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon videl som aj to. Dokonca aj na samonosnej ale bud musis mat nizku branu cca 120cm, alebo potom naopak vysoku tak aby si mohol mat horny profil. Pri tej nizkej vsak branka na konci brany od motora.
Odpovedať
Profilova fotka
ja to mám tak riešené tiež ale samonosne a so spínačom. Ako tu niekto písal, kolajnica si vyžaduje údržbu a hrkoce.
Odpovedať
Profilova fotka
@linuska77 preco na samonosnu je maly priestor? Aky je otvor na vjazd? My mame na trojuholnik 2 m, ale zas vjazd mame kralovsky siroky na 2 auta - 6 m, takze cela brana ma 8 m vratane trojuholnika. A funguje OK.... ale je zas nizka (110 cm), spodny profil je zosilneny, a je z "hlinika" - teda nejakej duralovej zliatiny. Mozno by sa vam aj samonosna zmestila, ak je vjazd uzsi nez 3 m. Staci dobreho projektanta alebo zhotovitela, co trochu rozumie aj pruznosti a pevnosti a vie to prepocitat a pripadne ma aj skusenosti. Inak, nam to robil pan tu z Modrej strechy, je tu registorvany ako KOVINOX, sme spokojni.
Odpovedať
Takyto mame náčrt ohrady ako bude. samozrejme +- par cm. brana na pravo 3200mm bude do garaze a tá z lava 3900 to mame do zahrady pod pristresok. to je ok. ide hlavne o tu do garaze. dve firmy ktorym som pisala mi pisali ze samonostna by sa dala dat ze sa to za ten mur 120cm z mesti a jedna mi pisala ze sa nezmesti ze to musi mat viac priestoru na ten trojholnik. no najhorsie ze uz mame vyvedenu elektrinu na pravej strane.
Odpovedať
@wyrky ako vravím, spraviť sa dá. ale aké to má vlastnosti, keď je horný profil na metri prerušený? a v spodnej časti je tak či tak väčší či menší schod. To nie je brána na dennodenné používanie. S kočíkom, vozíkom, bicyklom, fúrikom, kosačkou... Potom treba otvárať veľkú bránu, hoci aj čiastočne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?