200m dlhy plot a betónové striesky

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Máme 200m dlhý plot z DT, chceme teraz riešiť betónové čiapky...v našom prípade sa jedná o 400ks. Chceme nejaké antracitove aby nám ladili. Len to vychádza po všetkých zlavach 1315€... neviete niekto dať tip na niečo ešte možno lacnejšie, trvacne ? Videl som niekde už aj že použili skridlu, plech...len to sa mi nepozdáva,hlavne tá skridla...este som uvazoval aj nad normalnym vysalovanim,a zabetonovanim...len to asi isto nespravim take pekné ani pevné myslím...a hlavne v tom antracitovom prevedení...
Odpovedať
1
2
Je mozne takyto veniec namalovat aby to vyzeralo ako strieska?
Odpovedať
Zacal som pomaly lepiť tych 400capic...lepil som mrazuvzdornym lepidlom. Uz mam dakych 150ks hotovych. Dnes som skusil 3capice nalepit na pur penu, a drzi to jak slak. Myslite ze by som mohol tie capice lepit na purpenu?ci to do buducna moze robit neplechu? S pur penou by to ubudalo rychlejsie, kedze niekde mam aj 2-3cm skary...
Odpovedať
@palino82 ....zdravim....pena casom povoli... ....takze trpezlivost a lepidlo....,ved uz si za prvou tretinou....nech sa dari...
Odpovedať
@heliator a tak som sa tesil ze to fuknem na penu, hned by to ubudalo rychlejsie 😂 Tak nic teda, dik
Odpovedať
@heliator preco by mala povoliť?
Odpovedať
@tomasko007 asi bolo skor myslené,ze sa pri slnku a uv-ziareniu casom vytratí. Ale ja by som to potom orezal co bude precnievat,nasietkoval, a fasadnu omietku natiahol
Odpovedať
@lucy1311 Tú hrubšiu dosku, ktorá tvorí okap by som zhobľoval pod 5% uhlom a získaš prirodzený okap, aby ti voda nezatekala pod striešku. A do betónu sa proti prasklinám dávajú umelé vlákna (neviem iste, myslím že polypropylén) a potom by to už nemalo prasknúť aj bez dilatácie. Platí to do určitej dĺžky - cca 4 m.O tých vláknách sa informuj na betonárke.
Odpovedať
@vrajoz do betonu davam plastifikator trocha duvilaxu aj polypropilenove vlakna tak uvidime co to spravi casom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@lucy1311 Prosím ťa aj si upravoval povrch nejako alebo je to pohlad na cerstvo poliatu striesku. Celkom sa mi to pozdáva a tiež asi plánujem ist do niecoho podobneho akurat neviem aku frakciu použiť a ci to nejako gletovať aby to bolo pekne a najma hladke
Odpovedať
Ahoj je to len beton z 0-4 piesku cementu polyprop vlakna a plastifikator. Vylial som beton a uhladil. Nakonec napenetroval
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?