Zatekanie stropu cez sadrokarton

Dobrý deň, poprosím o radu. Pred 7 rokmi sme zrekonštruovali celý RD. Je to poschodový RD s plochou strechou. Strecha nikdy nezatekala, napriek tomu sme dali spraviť novú hydroizoláciu, nakoľko sme chceli zatepliť strop z vnútornej strany. Z vnútra sme dali 10 cm nobasil, folia a sadrokarton. Prvé roky to bolo v pohode, ale cca pred 4 rokmi sme si všimli že severná izba má mokrý flak na strope. Objav uje sa to len v lete. Je to nejaké zrážanie vody pod tým sadrokartonom a nevieme čo teraz s tým. Cez zimu, alebo ked prší tak je všetko OK, len v lete teraz ked začali teploty stúpať nad 30 st.C. Stačí tam spraviť nejaké vetranie toho stropu :-| ???alebo? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
@apvn treba napísať teploty, ktoré držíte v danej izbe v zime / v lete a aj rel. vlhkosti je to niekde v strede alebo pri stene - obvodovej, vnútornej? nie je tam rúrka studenej vody? alebo od klimatizácie, TČ nejaký vývod fólia - mýte na mysli parozábranu? spoje ste zlepovali?
Odpovedať
@blacksr V zime sa tam kúri tak isto ako v celom dome tj. cca 22-23C. V lete ako sa dá, vetrá tam stále, ale napr. teraz je tam cca 27C. Vlhkosť neviem, nemerala som. Nachádza sa to nad vnútornou priečkou ako sú dvere do izby, ale aj v strede izby, kde ti luster. Čo sa týka nie je tam žiadna rúra od vody ani nič podobné, ani klima a foliu som myslela parozábranu, spoje robili tak, že dávali takú ako sieťku a to potom pretmelili, obrúsili a malovali. Myslím si, že je to tým, že na streche je škvára a ako sa to prehrieva tak sa tam pod SDK zráža.
Odpovedať
@apvn zráža sa len studené, nie prehriate... preto mi je to divné
Odpovedať
@apvn v parozábrane v mieste lustra je diera pre prívod elektriny? v mieste priečky je parozábana prilepená na steny nad sadrokartónom? aká je skladba strechy nad tým stropom, je odvetrávaná? Tipujem na vyparovanie vlhkosti z konštrukcií nad stropom pri vyšších teplotách s ich následným zrážaním na niektorej vrstve strechy a potom to kvapká na parozábranu, alebo priečku a zateká to na sadroš. Nič rozumnejšie ma nenapadá. @blacksr len poopravím: zráža sa na chladnejšom, niekedy aj prehriate (stačí počas páľavy položiť igelit na trávnik)
Odpovedať
@slavoslav áno v parazábrane je diera na prívod el. a aj tam sa nám objavil mokrý flak, dokonca minulý rok ako boli dlho horúčavy nám dokonca odtial kvapkala voda. Čo sa týka priečok tak tie boli robené ako prvé a robili ich tak, že predsadili sadrokarton, takže medzi priečkou pôvodnou a SDK je vzduchová medzera a priečka je ťahaná až po pôvodný strop betonový. Čiže parozabrana na strope je daná len po SDK priečku. Čo sa týka skladby strechy tak je tam škvarobeton či ako sa to volá v nejakej vrstve 50 cm. A odvetranie strechy je po bokoch strechy.
Odpovedať
Zdravim, presne toto iste zacalo robit teraz aj mne, dom z rovnou strechou, izba je zateplne zvnutra nobasil,parozabrana, sadrokarton. Vonku 30 stupnov a na strope mokre flaky. Strecha tiect nemoze, mame novu krytinu, a rbi to iba v lete. Skvarobetonova strecha, odvetrana po bokoch. Izba je do tvaru "L" a robi to v casti od vchodovych dveri, v casti od okna nie, netecie ani cez luster a tam je parozabrana prepichnuta. Co teraz? Mozu sa po bokoch vyrezat vetracie mriezky. Inak vonkajsie steny zvonku zateplene 10cm polystyren.
Odpovedať
@polur my mame tiez zateplene z vonku 10 cm polyst. Ale vonkajsiej steny to nerobi nam prave z vnutrka priecka a stred ako je luster. My ide skusit dat odvetravacie mriesky tak uvidime.
Odpovedať
@apvn bolo by dobré opraviť tesnosť parozábrany okolo lustra pomocou lepiacej páske alebo manžety. ak už skondenzuje, tak nech nesteká nadol plus to odvetranie inak súhlas so @slavoslav
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?