Oprava stropu z sadrokartónu

je mozne tento strop opravit ako som to naznacil na obrazku ? SDK je uz sice zatmeleny , ale je mozne cast vyrezat a nahradit novym kusom platne aby bol karton previazany a neboli krizove spoje ? ( pod zdk je parozabrana , tak mam obavu aby sa pri tom neprerezala .. )
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To mas dobre... Takto sa to predsa robi... Vela krat som to takto na MS videl ... Par krat som na to upozornil a bol som zdrbany jak male decko ze sa mam starat o seba a prestat kritizovat a vobec ze co si o sebe myslim... Dotycni vedia a tymto ich pozdravujem. :-) Kazdopadne sdk sa da vyrezat no horsie to bude s tou parozabranou. Tu zrejme tiez miestami poskodis. Jedine ju potom zalepit... Alebo rovno zhodit cely strop a prerobit. Izba nevyzera velka...
Odpovedať
@madein1974 no zhadzovat cele to uz nechcem .. to by ma drblo uz ... to aby som vedel vsetko okolo stavby a ucil vsetkych s kelnami , hladitkami, srobovakmi ,kliestami a kladivami ako sa co robi , lebo 9 z 10 majstrov robi len aby bolo hotove , a aj ked vedia ako sa to ma robit , tak naco sa namahat , musi to predca odsyyypat a rychlo dalej .. najlepsie dat postavit na kluc a nevidiet ake je to dodrbane , a o 5 rokov sa cudovat preco mam popraskany strop , popukanu dlazbu , zatopenu kupelku a radiator ma kope... asi bude najlepsie ten strop nechat tak a dufat , ze to nepopraska cele casom. Ale sere ma ze ked som volal chalanovi co to robil ,ze ci vie , ze takto sa to nerobi , tak mi povedal ze hej , ze ma sa to prekladat , ale , ze dobre to je aj takto .
Odpovedať
Profilova fotka
@zzo kokos ze ano vie ze sa to ma inak... Boha to su iny majstri... Ach jaj
Odpovedať
Profilova fotka
@zzo Pokial to nie je vyplatene, dat im to opravit. Najprv som myslel, ze len vyrezat ten stred ako je to oznacene cervenou farbou. Ale ak tam je folia tak to bude robit pri rozoberani problem. Uprimne, takto som to nikdy nevidel spravene, preto neviem povedat co by sa mohlo stat ak to ostane. Monzno by stacilo pouzit na tie spoje kvalitnu pasku, napr. Knauf Kurt. Skoda, ze to je nasadrovane. To by stacilo len posunut tie strede platne
Odpovedať
@zzo Dobrý den. Jestli ty viditelné fleky jsou zatmelené vruty, tak jednak jich je tam skoro málo, ale nejhorší je, že já vidím, že rozteč nosných CD profilů ( nebo hranolů ) je 62,5 cm. A to je naprosto špatně, blbě, neodborně, prostě úplně na hovno. Jestli to vidím dobře, tak to raději nechte sundat, než se top za pár roků bude vlastní váhou prohýbat mezi profily. :-p :-p :-p :-p :-p Hamba takovým řemeslníkům. To by chtělo zveřejnit jejich celé jméno i s adresou. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@montazsadrokartonu ved prave , neviem ako neposkodit zabranu... Paska je samolepiaca nejaka ' blue dolphin ' , tmel je ' knauf spachtelgips ' v takom bielom vreci ... je to zaplatene . Prerobenie by slo z mojho .. Mozno vyrezat mensi kus ,aby sa dala prelepit potom zabrana , a potom narezat karton tak ako som oznacil cervenou a opatrne vylomit . No asi by bolo riziko ze sa to poskodi cele aj z uchytenim profilov . Alebo nechat tak a duuuufat...
Odpovedať
@ladajaskva profili su od seba cca 40cm
Odpovedať
@ladajaskva kartony maju rozmer 183cm x 105cm ,pripadne 200cm x 105cm . CD profili su cca 40cm od seba zavesene na usiach. Srobky na kartone pozdlz profilov su kazdych 22cm az 25cm . Strop ma 380cm x 390cm .
Odpovedať
@zzo Dobrý den. Osová vzdálenost 40 cm je OK. Nicméně běžný rozměr SDK je 200 x 125 cm. Jestli je to pouze zavěšený podhled na pevném stropu, tak to nic neudělá, i když to tak zmršili. Jestli je to ale zavěšena na vazníkách a je na tom minerální izolace, tak to nebezpečí praskání tam je. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@zzo
Odpovedať
@ladajaskva takto - stary strop - od spodu dosky skvara beton 2 az 5cm . No a na tom su nakrutene usi a na nich CD profili 40cm od seba . Napchal som tam vatu 5cm lebo som chcel zateplenie aj zvnutra . Na profili nalepena zabrana a nakruteny karton . Ano kartony maju 200x120alebo 125 . Niektore su zrezane na 183x 105 alebo 200x105.. Niesu na kartone ziadne prkotiny , bude na nom len luster v strede .
Odpovedať
Článok sa načítava...
ked vidim ako to ostatni odflaknu tak pojdem robit sadrokarton aj ja:)) sice som uz par x pomahal profikom so sadrokartonmi ,ale nie v takom rozsahu aby som si to dovolil ist sam robit inym za prachy ,no asi nad tym pouvazujem:)
Odpovedať
@ladajaskva
Odpovedať
inak neviem ako inde ,ale tu u nas som zistil , ze je uplne bezne SDK presietkovat lepidlom a omietnut . aj chalan co mi robil tento strop si u seba doma presietkoval a omietol strop a holy pretmeleny SDK berie ako nieco lacnejsie a podradnesie , nekvalitnejsie . ale presiekovat a omietnut SDK sa mi zda ako hovadina .. mam pocit , ze 8z 10 kartonistov to vlastne nevie , len si potrebuju zarobit .
Odpovedať
@zzo ten "chalan" je ober k...t 8-(
Odpovedať
@engineerr on je vlasne oknar , ale robi vsetko , lebo roboty malo a penazi treba vela :) . dnes som sa pytal suseda (vodar , ale tiez robi vsetko na stavbach, aj karton ) ze co s tym mojim stropom .. no a tiez mi spomenul ze on dava vzdy na sdk lepidlo sietka omietka , ze to ma rychlejsie ako tmelit a brusit . ale tak nekecal som mu do toho ... kamaratovi robili strop a tiez lep sietka omietka , este ktomu mal jamy , tak ich zavolal opravit . jamy ma mensie , a chlapci zobrali este viac penazi ako prvy krat . takze ma aj tak dodrbany strop, za double cenu . takze takto to chodi .
Odpovedať
@systemysadrokartonove len ako odobrat tie stredne dosky aby som neporusil parozabranu , ked to je zatmelene.. no chybu som urobil najskor asi ja , ze som si to nenastudoval ,ako sa to robi a nepovedal , chlapci takto nie , ale takto ... len nemozem vediet vsetko .
Odpovedať
este ma napadli dve moznosti . 1. zasadrovat este jednu pasku do toho stredoveho spoju . mozno viac spevni :-S 2. dorobit v strede nejaku znizenu kocku z SDK ktora by to spevnila ( na ktorej by som mal stropne svetlo a napriklad LED pas dookola , kedze na tom mieste mam zrovna kable ... x-) )
Odpovedať
taketo nieco . ze by spevnilo ..
Odpovedať
@zzo nerob s tým nič. Pozri,aj tak každých 5-6 rokov treba maľovať.Prípadné prasklinky ľahko zatrieš počas maľovania. Strop ti nespadne,kvôli tomu prekladaniu. Nemáš extremne veľku miestnosť.Nám dávali dole dosky a nebolo to nič jednoduché. Nedávala by som tam tu kocku-nepáči sa mi to a zaťažíš ten strop ešte viac. Prajem dobre poriešenie-viem,že s majstrami su samé problémy.
Odpovedať
@zzo Dobrý den. Jak jsem psal již prvně. Pokud Vám to neudělá ten kutil znova, zadarmo a sám, tak to nechejte tak, jak to je. Každý zásah do té konstrukce naruší parozábranu a taktéž sádrokarton. Prostě, já to vidím na dvě možnosti - celé dolů, nebo nic. Podle těch Vašich fotek je to nic daleko lepší, protože to jednak nic nestojí, a na 99,99999999 % se ten strop bude chovat stejně, jako by byl udělán s přesazováním spár. PS Sádrokarton byl vyvinut jako tzv. suchý systém výstavby a každý, kdo na něj narve lepidlo, perlinku a štuk, je ignorant a kazisvět. Normální sádrokartonář by na takový strop nikdy nenatahoval lepidlo. Snad pouze v případě, že se musí opravit zcela zkur...vená montáž. Já bych to nechal tak. :-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@staronova @ladajaskva dobre teda . necham to tak .ak to aj casom praskne , tak necham nech si ten strop odsluzi svoje a po rokoch mozno pojde novy karton.. Aj bez toho mam teraz robotu a vydavky navyse . Mam tusenie , ze takychto nezdarov este na dome bude vela a nemam nervy robit vsetko na dva krat . Dakujem vsetkym za rady .
Odpovedať
Profilova fotka
Nádherná práca. :-D
Odpovedať
@systemysadrokartonove (LM) . no len keby sa prerezala folia , tak ju neprelepim , pretoze sa nedostanem k tej druhej polovici folie ktora by bola pod vedlajsim kartonom ,ktory by tam ostal .. myslim si . Asi bude lepsie to uz nechat tak ako je .
Odpovedať
Profilova fotka
Ale aj tak nepochopim jednu vec ze ked tam davam tie dosky tak asi nikdy mi nevyda ze nemusim tu krajnu rezat , tak preco to davaju hentak , ved zrezem poslednu a zacnem z tej strany celou a mam to pekne prelozene aj bez rozmyslania , vela "majstrov" musi tuto stranku mat asi velmi rado ludia tu ziskavaju rozumy a kazia "majstrom" ich zabehnute postupy :)
Odpovedať
@muskaat Nevidíme "majstrom" do hlavy. Ale pri našej súčasnej rekonštrukcii som sa na 99 percent presvedčila, že v nej majú asi iba keš za prácu a večerné pivo. Ospravedlnujem sa tomu jednému percentu.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova no malo kto robi pre pochvalu alebo dobry pocit z kvalitne odveden prace :) ved €€€ su jediny dovod preco pracujeme :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?