Ahojte chcel by som poprosit o radu chystam sa robit sadrokartony a mam trochu dilemu ohľadom tych pasok. Hlavne čo sa tyka kútov. Davat do každeho kútu respektíve šikmin tu vystužnu papierovu pasku. Davali ste ju aj vy keď ste robili sdk ? Nieže by som plakal ale tie pasky stoja celkom dosť tak nech to ma zmysel 🙂
A este jedna otazka ked spajam prohranu a hranu rezavu na ktorej vytvarujem V-dražku použit tam sietku alebo sklenu pasku. Pripadne sa takemu spoju vyhnut ?
Ďakujem
@kejsix nedrzi to nahodou drzi to preto ze to drzat ma. Udrzalo to mna ked som sa na to zavesil (kotveny v drevenom strope), myslis ze co tomu spravi SDK doska s tretinou mojej vahy?
@kejsix@sousedekovci89 to s tym nema nic ci beton alebo do coho sa to kotvi, ale ako je nizko spusteny, , ak visi na drotoch ktore nemaju pevnost tak vtedy ide dvojity nie? ci sa mylim? iny zmysel v tom nevidim, ja som rbil jednoduchy, nedaval som ani pasky, len do vario spoja, tmelil som s rigips vario na boky akryl , vsetko vporiadku 🙂
@jblaze neviem to povedat ja som vsetky doteraz robil na priamy zaves. Ja som daval sklenu pasku do vckoveho spoja a do vario sklotextilnu samolepiacu mriezkovu.
@sousedekovci89 ja som dvojity nechcel kedze to stoji 3 cm z vysky stropu 🙂 , niekto sa smeje ale kazdy cm sa pocita 🙂 , a teda ked ho mam spusteny na priamom zavese s medzerou 4 cm, medzi hustym latovanim s davno presusenym drevom ktore je krizom na veznik, tak takym bludom ze sa nieco pohne a je to nestabilne neuverim,
@profistavbari v troch líniách som myslel tak že ak ma sdk 120 šírku tak sruby pôjdu na lavu stranu, do stredu (60cm) a na pravú stranu ps nevedel som, že sa dávajú sdk dosky krížom oproti cdcka, prvýkrát to robím a v návode ktorý som pozeral to vyzeral tak že sdk bol prichytený v troch líniách.
@jakub_lazur najskorší mohol pozrieť videá od rigipsu alebo Knauf. Takto si to strašné komplikuješ a nemusí to dobre dopadnúť.
Nemôžeš začať montovať konštrukciu a až potom zháňať informácie ako...
Každá konštrukcia,postup,materiál... Má svoj postup a dôvod prečo práve tak a nie inak😉
@megdesign Ahoj akú máš prosím ťa vzduchovú medzeru meczi SDK a parozábranou, alebo si vypĺňal tento priestor nejakou dodatočnou izoláciou? Reagujem na tvoju foto v príspevku