Sadrokarton pred naliatím podlahy

Profilova fotka
Čaute mám otázočku ohladom sadrokartónu. Ešte nemam hotové podlahové kúrenie ale mama nachystanú konštrukciu na sadroš aj prichystanu už vatu nad konštrukciou. Tak chcem sa spýtat možeme už dat aj sadrokartón + parozábranu predtým než sa zaleje podlaha ? Podlaha bude anhydrit. Za všetky tipy dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@gothor22 mozes len by som ho este netmelil ,, nech potom poriadne vsetko vyschne a tmelit az pred stahovanim ;)
Odpovedať
@gothor22 ...zdravim...zrovna vcera tu bola tema o pokrutenych schodoch na povalu... ...na ne pozor....
Odpovedať
Mne to poterari rozhodne neodporucali.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie z vlastnej skusenosti...ale rovnako rozhodne neodporucam.
Odpovedať
@gothor22 Nalepit parozabranu a sadrokarton určite nemontovat
Odpovedať
Do toho by som urcite nesiel. Ja som robil SDK 3 tyzdne po poteroch a aj tak som mal co robit aby som vlhkost udrzal pod 80%. Poter som mal prikryty mesiac igelitovou foliou ale aj tak bolo v dome brutalne vlhko a mal som obavy a to bol maj, takze vyssie teploty. V tvojom pripade by som sa bal aj o tu izolaciu, predsa len je vonku zima a pripadna vlhkost ktora ti urcite nejaka prejde cez parozabranu sa v nej vyzraza a pri vlne je to jej koniec.
Odpovedať
a čo urobí vlhkosť so sadrokartónom ak sa naň dá sieťka lepidlo a omietka ? známi tak robil a zdá sa že nič sa nestalo. Inak spodne CD si dával do UD , tie horné tiež ?
Odpovedať
Mimochodom, na tej fotke to vyzera, ze CDcka mas vsetky nadpajane v jednej urovni. To by si nemal mat... Spoje susedných profilov musia byťvystriedané minimálne o šírku sadrokartónovej dosky.
Odpovedať
@gothor22 ahoj kamarat tak robil, a vstky sadrose mu ovisli poprehynali sa....z anhydridu je brutal vlhkost...ja by som dal izolaciu parozabranu, ale sadros az po poteri..
Odpovedať
Profilova fotka
@gothor22 Keď máš už izoláciu hore, tak musíš dať parozábranu. SDK až po vyschnutí poteru.
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 spodné su nastrané v UD to je v podstate samozrejmost :) a horné su položené na UD a prichytené krížovou rýchlospojkou o spodné CD
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix rozpočítavali sme to čo najpresnejšie aj pri uložení na sádrokartón a malo by to byt v pohode čo sa týka spojok a ešte su spevnené aj o to horné CD ale dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@danculd Na vatu som volal priamo do knaufu aby mi odporúčili človeka čo sa zaoberá takýmito vecami a ten mi povedal na vatu do vatu ked sa dostane vlhkost tak znej aj vyjde von tam by nemali vznikat žiadne plesne ani nič podobné :/ tak teraz neviem :D
Odpovedať
Profilova fotka
@petinko1982 parozábrana mi bolo povedané lepit a hned dávat SDK pretože tá obojstraná páska síce drží ale po pár dnoch - hodinách sa začna sama odlepovat a je celá páska naprt :/ :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze si zatial asi jediný čo napísal možeš :-D máš to nejako aj overené ? :-o
Odpovedať
@gothor22 Ale urcite nie v takych mnozstvach. Mal si sa opytat co sa stane ked vo vate ta vlhkost skondenzuje a premoci ju.
Odpovedať
@gothor22 Jo a co sa tyka vlhkosti, tak si pozri technologicke postupy od Rigips alebo Knauf a uvidis, ze max. vlhkost pre montaz je 75% a to jednoducho nedas. Zbytocne neblbni, SDK mas v celom dome hotovy za 3-4 dni, to ta az tak nevytrhne ked pockas.
Odpovedať
Profilova fotka
@gothor22 predpokladam ze by si vetral a prikuroval aj v tej piecke, robil som nejake pokusi so sadrokartonom a nic sa mu nestalo,, sice nebol fixne pripevneny mozno to by mu mohlo uskodit ako pisu hore,ze sa poprehinal, volne polozeny by to zvladol.
Odpovedať
@danculd 75% je pre impregnovany. Normal doska 65, alebo dokonca 60.
Odpovedať
@jblaze po vyliati nesmie vetrat tri dni a to je vlhkost cez 95%... ja by som to neriskoval
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix no necham si znicit okna lebo mi niekto povie ze nemam vetrat 95 % vlhkost? nemas poter vystavovat prievanu nie nevetrat, aj to myslim ze par hodin a nie 3 dni
Odpovedať
@jblaze to by si musel mat riadny smejd okna, aby ti ich take kratke posobenie vysokej vlhkosti znicilo... Mne bolo povedane nevetrat, tak som nevetral.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix ale si zalieval asi v lete v horucavach nie? nie v zime
Odpovedať
@jblaze na jesen, ale rocne obdobie s tym nic nema
Odpovedať
@jblaze je jedno ci v lete ci v zime, nevetra sa aby sa poter nevysychal nerovnomerne kvoli prievanu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan vidis take hluposti riesit, este ze si to budem robit sam pekne po jednej izbe ;) a nemam starost :)
Odpovedať
@jblaze aka starost je zavriet na tri dni stavbu a potom otvorit? Kazdopadne, drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix tak drevenym oknam by som to nespravil :) a na 3 dni? to uz je fakt vela ne? ved na druhy den musi byt na 90% vyzrety poter
Odpovedať
@jblaze tiez nechapem, kde tam vidis starost :) Ale plati to aj pre teba, v izbe kde budes robit poter by si nemal par dni vetrat... iba ak narazovo to tam rychlo prefuknut.
Odpovedať
@jblaze namatkovo tu: http://www.specialni-produkty.cz/ANHY... sa pise o 48h, inde najdes aj 72 aj 24h. Na druhy den anhydrit je pochodzny, ale rozhodne nie vyzrety. A drevenym oknam to nesmie uskodit, ved to by ich rosenie skla v zime muselo za jednu sezonu znicit.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?