Zatekajúce okná

Profilova fotka
Zdravím, som tu nová a neviem úplne ako to tu funguje, ale kupujem byt a chodím po obhliadkach, našla som jeden, čo by sa mi páčil, ale vidím, že mu zatekajú okná, a to na oboch stranách. Nevie mi niekto poradiť, či je to vec, ktorá sa dá riešit v rozmedzí pár tisíc alebo je to niečo, čo ma buď bude otravovať vždy alebo by si to vyžadovalo nákladné riešenie? Je to v bytovom dome, ktorý mal robenú novú fasádu a menené okná v r. 2021, prikladám foto. Ďakujem za pomoc. Ivana
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivana_h83:

Zdravím, som tu nová a neviem úplne ako to tu fun…
@ivana_h83 Je to vec čo sa dá určite vyriešiť a určite to nebude stáť niekoľko tisíc. Ale veľmi silno pochybujem, že tie okná majú 4 roky vzhľadom na to, ako vyzerá krytka závesu či parapetu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@ivana_h83 Je to vec čo sa dá určite vyriešiť a …
@frantisekca aha, super, dakujem velmi pekne za pomoc
Odpovedať

@ivana_h83 fasada je mozna z toho roku ale okna maj bych si typl vic nez 10 mozna i 15 let. U toho zatekani je otazka zda to je pretrvavajici problem nebo z dob pred fasadou. Typl bych si ze problem je ve spatne udelane spare u venkovniho parapetu... chtelo by to foto zvenku parapetu. Oprava muze byt celkem jednoducha ze se pretesni spara ale taky to muze byt problem ze tam je dutina a tepelny most jako prase... tezko rict takhle z dvou fotek...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@ivana_h83 fasada je mozna z toho roku ale okna m…
@raziel628 dakujem krasne za odpoved. Toto je len z virtualnej obhliadky, este som to nevidela nazivo, dobry tip, ze si to pozriem a odfotim zvonku, ako to vyzera.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla fotky 2 je okno priuzke nieje vobec zaomietane ( dolny roh ) a zvysok je zapatlany tmelom. V tych rohoch bude isto medzera tak ako je aj vidno a nemusi ist o zatekanie ale o kondenz.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Podla fotky 2 je okno priuzke nieje vobec zaomiet…
@wolodymyr dakujem krasne. Napokon som videla, ze je to aj v dalsej izbe a celkovo ma to aj cely stav bytu odradilo od kupy.
Odpovedať

@ivana_h83 Veľmi starý profil okien, odhadujem 25 rokov, okno s dvomi sklami, mokré fľaky sú hlavne z dôvodu interiérových žalúzií, ktoré výrazne podporuju tvorbu kondenzu. Nemusíte ľutovať, že ste ten byt vyškrtla zo zaujímavých ponúk.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?