Zapach z odtoku v sprche/zistenie priciny

Zdravim, Nachadza sa tu prosim nejaky sikovny vodar, ktory by vedel zistit pricinu zapachu zo sprchoveho kuta? Staci, ze sa sprchovy kut nepouziva den, alebo niekolko hodin a zapach sa objavi. Idealne po dohovore, sa prist na to osobne pozriet? (Bratislava) Pravdepodobne to zle tesni, alebo odtial unika voda, no pricin moze byt viac. Velmi pekne dakujem.
Odpovedať
foto treba
Odpovedať
@radka126 v prvom rade treba skontrolovat ci v odtoku/zlabe ostava voda. Ta brani prieniku vzduchu z rury do miestnosti. Ak tam voda nie je, treba zistit pricinu. Je sprchovy kut s podlahovym kurenim? (podlahove kurenie vysusi odtok). Mate v odtoku protizapachovu "gulicku"? Skuste rozobrat, vycistit, nazad poskladat...
Odpovedať
Dakujem, @vrajmantak,pridam foto, len co to bude mozne, nakolko tam mam najomcov. @epto, Voda sa tam drzi, ked sa napusta, ale po niekolkohodinovej necinnosti, zacne byt zapach citit znova, skusim zistit ci aj vtedy tam voda je alebo vytiekla. Podlahove kurenie tam nieje, a bolo to aj precistene. Co je to protizapachova gulicka prosim?
Odpovedať
@radka126 Je to systém uzávery, ktorý aj v prípade, že v odtoku nie je voda, tak zabezpečí, že sa zápach nedostane späť. Nemusí to byť vyslovene gulička, ale môže ísť o rôzne systémy, napr.: https://www.kupelne-ptacek.sk/alcapla... https://nekastores.eu/produkt/alcapla... https://www.vivaeshop.sk/c/prislusens...
Odpovedať
Povedal by som vlasy v sifóne-žľabe
Odpovedať
@epto Vysychanie guličiek vďaka podlahovému kúreniu je mýtus.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix potvrdzujem, vaňa cez leto vysychá rovnako rýchlo ako cez zimu (myslím jej sifón)
Odpovedať
skusali ste vycistit sifon?podla mna tam niekde budu nachytane napriklad vlasy a tie po case vedia teda poriadne razit zapach
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste po napustení sifónu spláchnuť v najbližšom WC plnou dávkou. Ak voda zmizne môže to byť absencia alebo nevhodné umiestnenie odvetrania potrubia resp. stupačky.
Odpovedať
@epto, podarilo sa mi ziskat foto s hladinou vody (nieje to ale moc dobre vidiet), kedy mi nahlasili, ze bolo citit zapach. A to skusali par dni dozadu aj sifo. Ze staci niekedy aj hodina od pouzitia kutu a zapach sa znova objavi.
Odpovedať
@radka126 Tam nevidím takmer žiadnu vodu. To ako starý je ten sifón? Buď sa v ňom neudrží voda, alebo tú vodu niečo vytiahne (napr. WC). Na tvojom mieste by som skúsil vymeniť sifón za nejaký novší typ.
Odpovedať
@radka126 s tej fotky je to naozaj tazko urcit. Hlavne je aby voda ostavala v najspodnejsej casti odtoku a uplne uzavrela/zaplavila odtok. Aby vzduch nemohol prudit z odpadu nazad do miestnosti. Ak tam voda nie je, je mozne ze ju vytiahne splachnutie wo WC - ako uz bolo spomenute vyssie. V takom pripade je vhodne dat prisavaci ventil na odpad niekde pri WC. Zrejme bude nutna navsteva vodara.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?