Vytápanie od susedov

Dobrý deň, vie niekto poradiť ako riešiť vytápanie od susedov ak správca nechce pomôcť? Cca 4 mesiace mám takmer nepretržite mokrý strop v kúpeľni. Asi aj viem u koho je problém, upozorňovala som zástupcu vlastníkov aj správcu, obaja majú celkom laxný prístup. Raz som volala havarijnú službu, a technik mi moje podozrenie potvrdil. Susedovi vraj pretekal sifón, technik to vraj opravil. O pár dní vytápanie pokračovalo. Kontaktovala som suseda, vraj vymenil sifón. Ale vytápanie stále pokračuje ďalej. Tak som opäť kontaktovala správcu a zástupcu vlastníkov. Po 3 mesiacoch poslali technika, ktorý obzrel situáciu u mňa a u dvoch susedov. Podozrivý sused už byt nesprístupnil. Nakoniec bol tri týždne kľud a potom sa zatekanie objavilo znova. Kontaktovala som teda technika, a technik mi oznámil, že už nepríde, pretože správca so zástupcov vlastníkov ho stopli, nakoľko predošlý správca domu nám ukradol peniaze z účtu a teda technika nová správcovská spoločnosť nemá z čoho zaplatiť a pokiaľ nepríde k havarijnej alebo život ohrozujúcej situácii, žiadne ďalšie kroky nepodniknú. Mňa však ani zástupca ani správca o tejto veci neupovedomil. So susedom sa normálne komunikovať nedá. Strop v kúpeľni mám plesnivý a keďže je nonstop podmáčaný, začala sa mi odúvať a opadávať omietka. Mám v pláne žiadať oficiálne vyjadrenie od zástupcu a správcu, ale vie mi niekto poradiť ako postupovať ďalej? Rozmýšľam nad podaním trestného oznámenia, v konečnom dôsledku ide o poškodzovanie majetku... Stretli ste sa niekto s niečím podobným?
Odpovedať
@anna_markova1a Stretli, ale mali sme normálnych susedov. Tiež nám mokval strop, tak som bol u suseda hore. On na prvý pohľad nič nemal. Ale keď sme sa pozreli do stupačky, tak mu málinko kvapkal hlavný uzáver vody a to pomaly pretekalo ku mne. Hlavný uzáver vymenil a bolo hotovo. Keď nespolupracuje ani sused, ani správca a zamietavé stanovisko má aj zástupca vlastníkov, tak ti nezostáva nič iné, len kontaktovať suseda a povedať mu, že ty si zaplatíš inštalatéra, nech zistí, kde mu to tečie a prípadne zaplatíš aj opravu. Jeho to očividne netlačí, on asi nemá nikde mokro. Hlavne treba nájsť príčinu mokrého stropu alebo miesto úniku vody.
Odpovedať
@chrobak7 Len ak sused nesprístupní byt, pretože si myslí že má všetko v poriadku, môžem si ísť pískať. Mne práve ide o to, či niekto nemá skúsenosť s tým, ako sa v takejto situácii domôcť práva. Pripúšťam možnosť, že to ozaj nemusí byť u neho, v tom prípade môže technik kontrolovať pol domu a príde mi trošku ustrelené aby som to ako poškodená platila zo svojho..
Odpovedať
...čožé??kontaktovat suseda...a že si to zaplatíš zo svojho 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ...to čo je za rada...alebo nech to hneď uhradí chrobák 7!!
Odpovedať
Profilova fotka
@anna_markova1a Tebe pride divne platit to zo svojho ale nepride ti divne, aby to pre teba platil niekto druhy, ked jeho to vobec netrapi.
Odpovedať
@maslenka47 mne pride normalne pokial mam u seba chybu, ktorou sposobujem skodu susedovi, ze ju dam odstranit na vlastne naklady, ak je chyba na spolocnych rozvodoch, malo by to ist z fondu oprav, tu sa to komplikuje, kedze ten ako dom nemame. len u koho vlastne je problem potrebujem zistit/dokazat. a ako pisem vyssie na to mi nepomoze keby aj rovno zaplatim technika, ak ho niekto nepusti dnu. rovnako by som rada zistila ake povinnosti ma spravca domu a za akych okolnosti. ak nevies poradit nieco konstruktivne, tak sa radsej nevyjadruj vobec prosim
Odpovedať
@radusko01 Však poraď niečo rozumné a účinné. Nie len hejtovať. To vie každý. @anna_markova1a Podľa tvojho vyjadrenia máte nefunkčnú správu domu, takže je zbytočné citovať povinnosti správcu. Áno má povinnosť sa starať o dom. Ale problém máš len ty, nikto iný, takže nikto iný to nemá potrebu riešiť. Treba navrhnúť výmenu správcu. Potom zase narazíš na neochotu suseda to riešiť. Do bytu sa mu bez súdneho príkazu nikto nedostane, ak tam nikoho nepustí. Riešenie je dohodnúť sa so susedom.
Odpovedať
podobny problem ma aj suseda, ktora to ale nechce riesit, lebo susedske vztahy.. navrhovat zmenu spravcu nema zmysel, mame noveho par mesiacov... problem je, ze predosly spravca nam vybielil ucty. tecie to cez dve poschodia, potazmo ak su dva byty kvoli tomu plesnive plus ktovie co je medzi panelmi, tak to nie je len moj problem. preto sa pytam ci ma niekto skusenost so situaciou ked zdravy rozum nefunguje a cez susedov cesta nevedie. ako vravim, som ochotna pripustit, ze sused to ma uz ozaj v poriadku a tych zdrojov je proste viac. ale urcite nehodlam platit kontrolu u vsetkych dotknutych susedov, spolocnych rozvodov a strechy plus pripadne opravy, predpokladam ze to nebude zalezitost za par eur. rozmyslam nad moznostou riesit to sudnou cestou, aj ked je mi jasne ze to bude na dlhu trat
Odpovedať
@anna_markova1a tak to áno, to by isto bolo na dlho, kým by si sa touto cestou k niečomu dostala. Ale tak to asi nech sa vyberieš hocijakou cestou, tak to nebude asi jednoduché vyriešiť to.
Odpovedať
@anna_markova1a šak ale to by už kde človek na niečo také mal vziať, ono ako podľa mňa by si tie náklady rozhodne nemala znášať len ty
Odpovedať
@anna_markova1a poistnená? nahlás poistnú udalosť. Aj opakovane. Nie si? Tak si poplač.
Odpovedať
@foox to si teda predviedol intelekt.. predstav si, ze poistena som, ale takto mozem nahlasovat poistnu udalost kazdy druhy den a nikam sa nedostanem...
Odpovedať
@anna_markova1a teraz si predviedla svoj, Nahlásila si? Bol tam niekto? Či len platíš a služby nevyužívaš, len vyplakávaš.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@foox predstav si, ze ano. a keby som to vedela nejak promptne riesit cez nich, tak asi nehladam inu cestu
Odpovedať
@anna_markova1a nesnažím sa ťa dehonestovať, snažím sa ťa posunúť správnym smerom. Nahlásila si a stalo sa čo? Poisťovňa "technika" má. Ako dopadla obhliadka? A áno, nahlasuj vždy, keď sa stane poistná udalosť, veď ty za škodu nezodpovedáš, vinník je niekto iný. A ten bude platiť, poisťovňa má na to páky. Vinník nemusí byť ten nad tebou, môže to byť aj ten nad alebo vedľa neho. Cesty vodné sú nevyspytateľné.
Odpovedať
@anna_markova1a Ano stretli sme sa s podobnym v tom zmysle, ze nam bolo branene vyuzivat vlastny majetok v plnej miere. Najprv viac ako rok po dobrom, ale len nas natahovali. Potom sme podali trestne oznamenie, za dva tyzdne bol problem v nas prospech vyrieseny. A ako vedlajsi ucinok teraz vedia, ze s nami vybabrat sa neoplati. Najlepsia obrana je utok. Brante sa!
Odpovedať
@foox poistovna neposlala nikoho, a primarne si to mam riesit so spravcom, ktory to teda ma na haku, pretoze v pripade, ze mi to uznaju a bude sa to opakovat, mi to uz opatovne uznane nebude. tolko k moznosti nahlasovat to do poistovne opakovane
Odpovedať
@anna_markova1a velakrat sa stava, ze ani poistovne toto neriesia, uz som sa s tym stretla, znami riesili podobny pripad. uz si presne nespominam na okolnosti, ale viem, ze spravca by to zaiste riesit mal. nerozumiem ako sa k tomu moze niekto postavit takto, je to bytovy dom a je to vec, ktora spada do jeho kompetencie, ma to predsa na starosti.
Odpovedať
no ale vies, niektori spravcovia su taki, co sa proste o to aj staraju a plnia si svoje povinnosti a potom su zas taki, ktori su spravcami tak povediac len na oko
Odpovedať
Ja by som vo vasom pripade poslal predzalobnu vyzvu na odstranenie problemu. Kedze svojim konanim poskodzuje cudzi majetok. Dajte si ju vypracovat u pravnika a ideal, aby to odoslal on, nech tam je vidiet JUDr. Ak do nejakeho terminu ( pravnik vie) neodstrani problem, pohrozit zalobou / trestnym oznamenim. Ak sa nikto k tomu nema, tak jedine takto. Ta predzalobna vyzva je dobry strasiak a ak sused nechce chodit po sudoch, da to opravit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?