Zatekanie v kupelni od suseda

Caute, v panelaku mi zacal zatekat strop/roh. Sused nadomnou, aj o poschodie vyssie ale vedlajsi vchod maju kupelnu uplne oblozenu, a otvarat to nechcu, vraj maju sucho. Ak vsak presakuje v stene, cez obkladacky toho vela nevidim. Ani 1 sa ale nechce do skusania typu pustim vodu a uvidim, co sa stane. Je povinnostou spravcu, ked to nahlasim, riesit vzniknuty problem alebo som v tom sam? Dakujem
Odpovedať
v panelaku to moze pomedzi panely zatekat od kohokolvek, nie len priamo nad vami. urcite to skuste riesit cez spravcu, moze byt niekde v stene prasknuta trubka.
Odpovedať
Ved to. Sused nadomnou, este ked nevedel o co ide, ma pustil do bytu a zistil som, ze 1 zo stien nad tym mojim rohom je kompletne oduta. Ale kedze to ma po vrch oblozene obkladackami a este sadrokarton, tak som nevidel, ci to ma mokre tiez
Odpovedať
@xywy Treba to dať správcovi preveriť ,či nie je niekde prasknutá voda . Možno keď boli meniť vodomery alebo ,len sa niečo vymieňalo tak to zle dotiahli alebo to zle tesní. Správca to bude musieť riešiť a ty ak máš poistený byt tak to daj cez poistku. Ten kto má závadu a nebude to chcieť riešiť tak to bude mať o to horšie pretože ak sa niečo stane tak potom to nemusí byť len drobná oprava ale drahá záležitosť ,keď niekto pod sebou vytopí pár poschodí.
Odpovedať
@xywy nám zatekalo do kúpeľne tiež a zistili sme, že nezatekalo od susedov ale zo strechy cez šachtu. Susedia mali suché steny.
Odpovedať
@xywy Napíšm tiež svoju skúsenosť so zatekením v panelákovom byte. Sused pod nami mal neustále morký strop, ale u nás aj po rozobratí šachty bolo všetko suché. Nakoniec bolo prasknuté odpadové potrubie v medzi poschodi. Rúry boli v medziposchodí zaliate v betónovej deke, takže oprava bola náročná a nákladná.
Odpovedať
@02lenka02 @sneko a ako ste zistili dany stav? Kde je chyba .. ?
Odpovedať
@xywy no tak že sme šli na dovolenku. odstavili vodu a suseda aj tak topillo, takže jedinný spôsob ako nájsť príčinu zatekania bolo presekat deku v šachte medzi bytmi. to ale chce nájsť spoločnú reč oboch susedov na riešenie problému. tiež nie je prijemníé keď ti sused tri mesiace každý druhý, alebo tretí deň klope na dvere že ho topíš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?