Podlahové vykurovanie v byte v kúpeľni

Nenasiel som dostatocne odpovede hladanim, preto zakladam novu temu. Ake su vase skusenosti s podlahovym kurenim v kupelni ? Obcas cestujem do Norska a tam je to standard v hoteloch a celkom ma to nadchlo; robim rekonstrukciu, tak preco nie :). Mam stredne mensiu kupelku, urcite to chcem iba tam, nie v celom byte. Aky system odporucat ? Rozmyslam, ci neurobit len nejake 2 Ucka s trubkami s teplou vodou z kurenia pod podlahou a je to. Alebo elektricky system ? Byvaju na to nejake regulatory alebo ako to funguje ? Asi nechcem to mat asi stale zapnute.
Odpovedať
Mate take nieco doma ? Kolko vas to stalo? Dali by ste si to znova ? Mne mozno nejde ani tak o vykurovanie, len pocit teplej dlazby.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme robili kupelnu pred dvoma rokmi a davali sme podlahove.bol to taky koberček.v pod podlahou to ma čidlo(snimač teploty),a na stene je termostat a je to na elektrinu.tiež to nemame zapnute stale.v zime ked je chladnejčie,tak to zapneme.zatial sme neolutovali.davali sme to hlavne preto,že dom vytapame kozubom,a v kupelni je chladnejšie.nemame tam prieduch.ani my to nemame ako vykurovanie,skôr o ten pocit.a sšte mame vykurovanie na plyn,len ho nezapiname,len ked je chladnejšie a to hlavne kôli kupelni.stalo to asi tak do 5000?myslim. a manžel spomynal,že by spravil take s trubky do detskej,ale neviem,či sa podari.
Odpovedať
To fakt stalo iba 5000 ? Instalaciu ste si robili sami ? Mne bude robit rekonstrukciu bytu firma, neviem este ci to vedia robit, idem s nimi komuikovat. Nie je lepsie zavolat na to speci firmu ?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
montoval to manžel a jeho krsny(je elektrikar)a je k tomu navod tak by nemal byť problem.
Odpovedať
Profilova fotka
mixal, ja som to tiež videla, keď sme rekonšruovali byt, ale nedali sme si to. ale veľmi ma to lákalo. napokon v kúpelke mi to až tak nechýba, keďže je malá a tak tam stačí jeden koberček, ale páčilo by sa mi to v kuchyni a jedálni, kde sa furt teraz deti hrajú na zemi a dlažba je studená. Som to vtedy rátala a tuším (ak si dobre pamätám), tak by to do kúpelky a kuchyne s jedálňou, stálo nejakých 9tis. Dá sa nastaviť časovač, takže to vykuruje, až keď prídeš domov z práce. Je mi ľúto, že to nemáme, ale nevadí, budeme sa sťahovať a tam bude podlahové kúrenie :-) skús si vyhľadať el.podlahové kúrenie, už si presne nepamätám, ako to vyzeralo, ako sa to pokladalo, ale pamätám si, že to bolo fakt jednoduché :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mixal, my teraz prerabame byt a hned sme ratali s tym, ze budeme mat elektricke podlahove kurenie v kupelni.. Davali sme si system HAKL, ale velmi dobry je aj Devi.. Vyslo nas to aj s termostatom do 200€. Termostat sa da nastavit casovo aj na kazdy den v tyzdni.. Reguluje nam to teplotu v podlahe a zaroven teplotu v miestnosti aj s rebrinakom..
Odpovedať
mame elektricku rohoz v kupelni a je to skvele, robili sme to tuto jesen, lepi sa to v podstate do lepidla pod dlazbu - sme velmi spokojni, teraz ideme prerabat kuchynu a pozdlz celej linky ideme dat tiez jeden pas co sa tyka financii, urcite to nebolo ani 5000, my sme to objednavali cez internet od nejakej ceskej firmy, ale meno by som musela hladat doma vo fakturach regulacia je jednoducha, na stene je termostat a mozes si nastavit kazdy jeden den v tyzdni, ze bude zapinat inak, napr. si nastavis, ze cez tyzden pon-pia vstavas okolo 6.00 a o 8.00 uz nik nie je doma, tak vypne a vecer bude hriat napr. od 19.00 do 23.00 a na vikend si nastavis dajme tomu 8.00 - 10.00 alebo cele dopoludnie a samozrejme nezavisle od nastavenia sa da vzdy vypnut a zapnut v byte vsak musis ratat s tym, ze zo spodu mas beton a ziadnu teplenu izolaciu, takze sa zohrieva trosku dlhsie, nie je to za 5 min. teple, my davame vzdy rezervu tu polhodku
Odpovedať
Profilova fotka
sj my mame od fy.HAKL je to super :-) :-) :-)
Odpovedať
dakujem damy, urcite si to dame
Odpovedať
Profilova fotka
urcite, To je v dnesnej dobe bez debaty,,, Da sa to len na spiatocku z radiatora a je to vybavene, len treba dat pozor na vysku betonu. Nemalo by tam ist viacej ako 4,5 cm. Plus dlazba- Aby sa to teplo dostalo von.... A samozrejme do betonu plastifikator a plus dilatačne pasy okolo podlahovky....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Obnovujem túto tému .... dávali ste podlahové kúrenie elektrické do bytu niekedy v poslednej dobe? Aká značka je najvhodnejšia? A prípadne cena do kúpeľne v byte vyjde cca koľko?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@govinda ahoj,,my máme podlahovku v kuchyni,kúpelke a na toalete,,,ale presne už neviem koľko nás to vyšlo,pretože manžel si trubky do podlahy kládol sám.Inak podlahovka nie je zlá ,len ten prach trošku, ale to je všade.Prvý rok sa mi veľmi prášilo, ale tento rok pohodička,je to super najmä keď vybehneš z vane a stúpiš na teplučkú podlahu...inak o tej značke,asi myslíš kotol nie?lebo trubky na podlahovku sú všetky rovnaké.
Odpovedať
Profilova fotka
@petribela no vôbec sa do toho nevyznám a teraz len tak surfujem. U nás to bude tiež robiť manžel so svojím otcom, len by ma tak zaujímala cena. Chceli by sme dať do kúpeľne, lebo je to celkom príjemné z vane vybehnúť na teplú dlážku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@govinda to sú plasthliníkové trubky, ktoré sa dávajú pod betónový poter a tieto trubky sa potom zavádzajú do kotla, ktorý vykuruje dom,,,my máme imergas...najlepšie bude, keď sa opýta odborníka,,síce môj muž to robil sám,ale takto sa to nedá opísať, to by bolo treba ukázať:o...nás celé kúrenie vyšlo okolo 3500EUR.......
Odpovedať
Profilova fotka
@petribela ale my to nebudeme napájať na kotol, ale v podstate to chceme dať len do kúpeľne a zrejme na elektriku. Nevyznám sa v tom, manžel momentálne na služobke, tak ja len tak surfujem, našťastie sa do toho vyzná on :-D . Ale keď tak čítam, manžel má v pláne niečo také, ako písala @jenie123
Odpovedať
Profilova fotka
@govinda aha,,,to je iné keď staviaš a dávaš všetko nové,ako potom dorábaš keď bývaš,,,tak to je fajn,keď manžel vie ako na to:o...hádam si už v zime budeš zohrievať nožičky:o...je to fajn vec
Odpovedať
ahojte, čo sa elektrickej "podlahovky" týka, tak Devi je pomerne známa aj osvedčená značka. Regulácia je samozrejmosťou, cena je podľa mňa primeraná, ale veľa závisí od vykurovanej plochy, vykurovacieho výkonu, aj od "doplnkov", ako je samotná regulácia. Celkom slušný popis nájdete tu http://devi.danfoss.com/NR/rdonlyres/... Ďalší výrobcovia http://www.bpmtrade.sk/produkty/elekt... http://www.v-system.sk/produkty.html http://www.raychempodlahovekurenie.sk... a veľa iných každý si niečo určite vyberie :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
ahojte. je vykurovanie elektrickým vykurovaním finančne výhodnejšie ako klasickým radiátorom? Môžem klasický radiátor odstrániť a vykurovať len elektrickým, alebo je to výhodné len v kombinácii oboch?ďakujem
Odpovedať
@domorodec Aká je cena tepla? Podľa toho. Predpokladám, že pod pojmom klasický radiátor myslíte teplovodný radiátor, ktorý má dodávku tepla z centrálnej kotolne.
Odpovedať
@blacksr áno. myslím tým klasické vykurovanie plynovou kotolňou. Bývam v tehlovom obytnom dome, kde máme svoju plynovú kotolňu. Chcela by som znížiť náklady na vykurovanie v tejto miestnosti, lebo je malá a radiátor má veľkú spotrebu. Vypnúť kúrenie nemôžem, lebo potom mám pleseň na stene.
Odpovedať
@domorodec Tak to Vás kúrenie elektrickým radiátorom vyjde drahšie než teplom z plynovej kotolne. Spotreba sa nezníži, ale zaplatíte viac, pretože elektrina je drahšia než teplo z kotolne. Pozrite do faktúry, koľko stojí u vás MJ alebo kWh, MWh alebo čo. Jedine keby ste si zateplili obvodové steny znútra - SDK predstena, parozábrana a vlna aspoň 15 cm. Ja viem, uberá to z priestoru...
Odpovedať
@blacksr dakujem za radu.budem nad tým uvažovať. z priestoru určite uberať nebudem. je ho málo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
vraciam sa ku teme, mate niekto skusenost s podlahovym kurenim v panelakovom byte (myslim v celom byte). Ak ano ako to vychadza cenovo oproti vykurovaniu s radiatormi a da sa v pohode od nich odpojit?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@mike79 je to legalne v byte napojit podlahovku na spiatocku z radiatora?
Odpovedať
@1elizabeth1 Záleží od toho, či sú v paneláku stúpačky, alebo JOP-ky... :-)
Odpovedať
@dedo758 no su tu stupacky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?