Odpoveď na príspevok od michal1306:
Zdravim Vás, netuším či už tu táto téma je ale je… @michal1306 je to nejake velke hniezdo? Ak je male tak by som opatrne z okna nastriekal biolit/raid/ cokolvek (mne sa osvedcil raid) na hniezdo a osy- padaju takmer okamzite po zasahu. Po vykantreni hniezdo odlupnut a vyhodit. A nemusis sa s nikym o tom dohadovat. Ak je to velke hniezdo, je skoda ze sa to nechalo zajst aby tak narastlo.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@michal1306 je to nejake velke hniezdo? Ak je mal… @sousedekovci89 s tymito sprejmi opatrne - mozu leptat plasty, aby to neskoncilo znicenou fasadou.Odpoveď na príspevok od michal1306:
Zdravim Vás, netuším či už tu táto téma je ale je… @michal1306 150.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@sousedekovci89 s tymito sprejmi opatrne - mozu l… @gashtaan pouzival som ich opakovane doma aj u rodicov na rozne materialy bez nejakeho negativneho efektu. Teda aspon ten raid som ja osobne pouzival iba.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@michal1306 je to nejake velke hniezdo? Ak je mal… @sousedekovci89 je dosť veľké práveže, vybudovali ho behom dvoch dní ako som bol mimo bytu práveže. Pred dvoma rokmi tak isto keď som bol týždeň na dovolenke. Už vtedy mala pripomienky k tomu. Tiež som z toho na nervy že zrovna pri našom okne ale tak nedokáže sa tomu zabrániť, aj to bolo postriekané preventívne a aj tak ho spravili.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@michal1306 150. @frantisekca hasiči sa s tým budú zaoberať ak je vyslovene bezprostredne ohrozenie na zdraví ak sa nemýlim a radšej nech to rieši firma ako zaťažovať záchranné zložky týmtoOdpoveď na príspevok od michal1306:
@sousedekovci89 je dosť veľké práveže, vybudovali… @michal1306 "dosť veľké" je relatívny pojem. U osieho zniezda za dosť veľké považujem veľkosť nad 20-30 cm. Ak má do 10 cm a dosiahneš ho z okna alebo z balkóna nejakou metlou, tak by som na tvojom mieste nerobil paniku u správcu, ale kúpil sprej na osi, ktorý má dosah aj 4-5 metrov, tým by som ich postriekal. Účinok je okamžitý. A potom to hniezdo zhodil palicou. Daj fotku, aké je veľké a kde je. Možno robíš len zbytočnú paniku. V rodinnom dome mávame hniezda o veľkosti medzi golfovou loptičkou a tenisovou loptičkou pravidelne, viackrát do roka.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gashtaan pouzival som ich opakovane doma aj u r… @sousedekovci89 moze byt, raid, resp. jeho zlozenie nepoznam... ale napriklad taky hasicak spolahlivo znici polystyren.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@michal1306 je to nejake velke hniezdo? Ak je mal… @sousedekovci89 prázdne hniezdo tam treba nechať - v budúcnosti si tam iné osy už hniezdo nespravia.Odpoveď na príspevok od michal1306:
Zdravim Vás, netuším či už tu táto téma je ale je… @michal1306 Mne sa osvedčil spray na xmraxovsnie. Dokonca aj na sršne pomohol. Mraznička 600ML sprejová mraznička AG chémia -55°C https://share.google/lCf4edgwh5QPl5DC7Odpoveď na príspevok od magkop:
Keď sa u nás chceli včely usalašiť na strome, tak… @magkop pri vcelach je to asi ine, tuto to riesit zrejme nebudu vobec.Odpoveď na príspevok od michal1306:
Zdravim Vás, netuším či už tu táto téma je ale je… @michal1306 spravkyna sa chcela z toho vykrutit lebo fond oprav je skor na vacsie veci ako strecha fasada a tak osa nie je uplne porucha baraku ale ked je to na spolocnej fasade a moze to ohrozit ludi tak je fajn ze to riesite cez spravcu.Ak vacsina vlastnikov suhlasi moze sa to kludne zaplatit z fondu oprav.Ak sa ti to nepaci mas pravo povedat svoj nazor ale ked vacsina zahlasuje za tak uz s tym vela nespravis..V skratke mozes nesuhlasit ale rozhoduje vacsina.Odpoveď na príspevok od deciont:
@michal1306 spravkyna sa chcela z toho vykrutit l… @deciont cize vlastne aj keby velmi clovek chcel, pokial nebudu drzat spolu tak s tym aj tak nic nenarobi. Smutne.Odpoveď na príspevok od deciont:
@michal1306 spravkyna sa chcela z toho vykrutit l… @deciont z fondu oprav sa riesia aj drobne opravy, napriklad vymena svietidla v spolocnych priestoroch, periodicka udrzba vytahu ale aj jeho opravy pri poruchach, revizie rozvodov ale aj vymena dveri na kocikarni. Fond oprav je fond na opravy spolocnych priestorov vsetkeho druhu a dokonca z neho sa hradi aj plosna deratizacia a dezinsekcia alebo povedzme krtkovanie upchatej vertikalnej aj horizontalnej kanalizacie. A na drobne opravy vsetkeho druh do urcitej hodnoty, u nas je to napriklad do 500€, netreba pisomne hlasovanie. Pravomoc objednat ich ma kazdy z clenov spolocenstva a uhradu len formalne podpisuje zastupca vlastnikov bytov. Treba si pozriet stanovy spolocenstva a aj tu cast, kde je popisane vyuzitie FO.