Nevykurovana novostavba

Profilova fotka
Dobrý deň, plánujeme kúpiť byt v bytovke postavenej v roku 2013. Byty ktoré sú v nej neboli všetky vykurované. Da sa povedať ze len zopár bolo prenajimanych a teda vykurovaných. Dokončovanie bytov sa začalo začiatkom roku 2019. Viete mi poradiť ake to môže mat dôsledky na celu stavbu? Mame ist do kupi takého bytu? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@beata_petakova Do bytu sa treba ísť pozrieť, ak sa bojíte pliesní a vlhkosti, tak na to netreba odborné vzdelanie. 🙂 Samozrejme nevidím dôvod na to aby niekto vykuroval nedokončený neobývaný byt. Ak sa dokončili v roku 2019, tak v tomto období (za predpokladu, že sa tam vetralo) by všetky mokré procesy mali byť už v norme. Skúste najskôr priblížiť čoho sa obávate. ak v tom byte nemrzlo, nepršalo doň, a boli osadené okná, nevidím dôvod na obavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_galaba ďakujem za odpoveď. Presne tých plesní som sa obavala a aj možno prasknutého potrubia niekde v stenách, ktoré mohlo prasknúť keď boli mrazy.
Odpovedať
Profilova fotka
@beata_petakova pokial je to panelova alebo murovana konstrukcia, tak sa niet coho obavat. V byte urcite nemrzlo nakolko bol uzavrety a chraneny od vonkajsich poveternostnych vplyvov.
Odpovedať
plesne su mozne ale to prasknute potrebie nie, pokial nema kazdy byt svoje kurenie tak ak sa kurilo aspon v par bytoch museli sa temperovat aj ostane nie?
Odpovedať
@beata_petakova treba sa ist nan jednoznacne pozriet. ale ako pisu viaceri, pokial sa vykurovalo aspon v niektorych, tak zamrznut potrubie nemohlo. a plesne a vlhkost, to zbadas, ked tam pojdes pozriet.
Odpovedať
Profilova fotka
Boli sme pozrieť, ale zdalo sa ze steny sú nanovo robene, tak nebolo nič vidieť na stenách. Ale nie som si úplne ista ci boli nanovo. Musím zavolať realitačke
Odpovedať
Profilova fotka
keby su tam plesne tak by si to s najvacsou pravdepodobnosti citila aj ked ich nevidiet
Odpovedať
Profilova fotka
Zabudla som napísať ze je to tehlová bytovka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?