Panelový byt verzus novostavba

Vie mi niekto poradiť čo je rozumnejšie urobiť? Kúpiť starší panelový byt za výhodnejšiu cenu ale investovať veľa do novostavby. Už dlhšie túto otázku riešim, narazila som na článok, ktorý ma presviedča že je lepšie kúpiť nový byt http://www.senobyvani.sk/?p=1193. Je tu niekto z okolia Popradu? Akú máte skúsenosti z novostavbami? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
zavisi od fianncii. Pri panelaku treba ratat ze ma zivotnost cca 70-80 r. Takze ak ho chces kupit na hypoteku ktoru splatis o cca tych 30r. tak mas problem, pretoze pri splacani hypoteky vela na nove byvanie nenasetris, o 30r nebude chciet ten panelak nikto kupit a enormne narastu naklady na urdzbu stavby. Pokial by si panelak kupovala v hotovosti ako docasne byvanie, napr. ze o 10r aj tak pojdete byvat do rodinneho domu tak by to mohlo byt ok. Pre tych co maju dostatok financii jednoznacne novostavba.
Odpovedať
Moj nazor je ten, ze ked kupis starsi byt, tak dodatotcne naklady na preravbu + cas, ktory do toho das ta bude stat asi tolko ako ked si kupis novostavbu. Ja osobne by som volil novostavbu a to z dovodu, mas tam vsetko nove a podla vlastneho vkusu. Rozhodnut sa vsak musis sama, vela stastia ti prajem
Odpovedať
PRi tom panelovom byte sa tu bavime o novostavbe? Ak ano jednoznacne dom, novostavby bytov su pridrahe. Ak rozmyslate nad starsim panelovym bytom, tak vela zalezi aky styl zivota vediet a ake su Vase potreby. Treba si uvedomit, ze novy dom je pekna vec, ale Vas fixuje na jedno miesto, nakolko tazko sa predava krvopotne vybudovany dom, ktory vo vacsej ci mensej miere je zariadeny podla Vasich potrieb. Starsi panelovy byt skor predate kedze mnozina potencionalych kupcov je najvacsia, pri kupe noveho domu vela ludi rozmysla ci vysoli neskutocne peniaze alebo si postavi svoj vlastny. Cim dalej tym viac mnoho ludi smeruje aj k alternative podnajmu (moznost odchodu ak najdete nieco lepsie, ci lacnejsie). Treba si uvedomit ze Hypo je beh na dlhu trat a v case ked to splatite mozno ocakavat ze stav bytu/domu bude "30 rokov od vystavby", t.j. oproti najnovsim trendom mozno dost pozadu. Takze na zaciatok otazka, chcete utulne hniezdo pre rodinu, ktora Vas na druhej strane bude viazat na jedno miesto, alebo cosi flexibilnejsie.
Odpovedať
@brendik Je to všetko o financiách . Ale moj názor je taký že ked už si zoberete požičku na kopa rokov tak nech už je to niečo poriadne a nové čo ma životnost pred sebou čiže nový byt .Horšie je to ked si zoberete požičku a ešte tých kopa penazí dáte za stary byt ktory nema tu životnost. Moj názor je taký ked už človek potrebuje tu požičku a zadlži sa a podstupi riziká ktore s požičky viplivaju tak nech už ta nehnutelnost stoji za tie riziká a nech je nová. Moj názor nikomu ho nevnucujem.Ja som kupil minulý mesiac novostavbu a som štastny tá voňa všetkého nového novych stien podlach , moderné riešenie izieb dispozičné riešenie otvorené priestory nové technologie zabudovane internetové pripojenie v izbách v niektorych novostavbách terasy a ine vyhody novostavieb sa nedaju porovnať s niakimi prerobenými panelákmi postavene s čias komunistov ktore už polovicu života maju za sebu ale určite ich nedehonestujem len porovnávam žil som aj v starom panelaku aj v novom byte ja len porovnávam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?