Musím ohlásiť výmenu elektroinštalácie na byte v Košiciach?

Nikde som sa nevedel dopatrat, komu a ci vobec je potrebne oznamovat vymenu elektroinstalacie na byte v Kosiciach. Niektori znami tvrdia, ze na bytovom podniku pripadne miestnom urade ci stavebnom urade, ich nazory sa vsak lisia. Tiez mi nie je jasne ci to ma byt ziadost alebo oznamenie resp. nie je potrebne nic. Existuju na to nejake formulare alebo vzory oznamenia?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial dodržíš pôvodné istenie a rozmiestnenie spotrebičov (zásuviek a vývodov na ohrievač, sporák) svietidiel, tak nikomu. Dobre však urobíš, keď napíšeš odkaz spolubývajúcim vo vestibule na viditelnom mieste, že ich prosíš o strpenie pri rekonštrukcii. Urobí to dobrý dojem a vyvolá to pochopenie ostatných nájomníkov. Prajem veľa úspechov.
Odpovedať
Suhlasím s 1nufak. Ak chceš meniť aj privodný kabel z elektromera a ide zo zablombovaneho ističa z vlasnej skusenosti Ti odporúčam osloviť energetikov.Osobne som prerabal svoj byt a prvorade je sa naozaj dohodnúť s najomnikmi. Nik iný Ťa nebude ......?
Odpovedať
Profilova fotka
Nikomu nic nehovor...Iba ohlas spolubyvajucim ze bude rušno :)
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlas s 1nufak ale pri výmene netreba zabudnúť na nové normi, ktoré treba dodržať. Je dobré aby to robil odborník. Treba upozorniť, že ak bude vykonaná akákoľvek zmena, tak to treba zakresliť a zapísať do projektovej dokumentácie. Čo určite bude, nakoľko budete určite meniť starý TN-C systém na TN-C-S. Aj pri zachovaní pôvodných rozloženiach siete. (Aj keď Vaša pani Vám to určite neschváli) Ešte odporúčam starú elektroinštaláciu odstrániť, nakoľko pri prepätiach dochádza k silnej elektromagnetickej indukcii, čo by sa Vám určite nepáčilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že stači oboznámiť iba susedov a požiadať ich o trpezlivosť pri rekonštrukcii. Na výmenu bytových rozvodov /čo sú aj rozvody elektroinštalačné/ nemáš ani oznamovaciu povinnosť. Samozrejme musíš dodržať všetky platné STN a vyhlášky. Je dobré dať spraviť aj projektovú dokumentáciu skutočného vyhotovenia. No "revíznu správu" treba na 100%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?