Revízia elektroinštalácie

Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ohľadom ceny, či je to reálna ponuka predtým než to akceptujem. Rekonštruovala som komplet byt a mám novú elektroinštaláciu. Idem si dať robiť revíziu a dostala som ponuku 8 eur s DPH za istič. Elektrikár odhadoval, že byt bude mať cca 10 ističov. Avšak má 17 + zvonček. Ide o 3izbák. Čiže by ma to stálo cca 136 eur asi. Vopred ďakujem za radu.
Odpovedať
17 isticov v byte? nie je to trochu moc? Mas ponuku len od jedneho elektrikara?
Odpovedať
@miselito Možno je to moc, keďže elektrikár odhadoval 10. Nevyznám sa, ale už to je všetko hotové. Je to 70m2 aj s balkónom a káble naťahali cez nový znížený plafón, neviem, či tá info pomôže. Je to malé mesto a tento mi bol odporúčaný. Neviem, či sa mi podarí narýchlo dostať ešte jednu ponuku. S niektorými službami som ledva niekoho poriadneho našla
Odpovedať
ja som myslel, ze pocet isticov je velky. Ale nevidel som zapojenie tak nebudem mudrovat. Hlavne je, aby to bolo vsetko spravne zapojene. Ak ti bol odporucany a nemas moc na vyber, tak to ber, zas nie je to taka velka palka
Odpovedať
@miselito
Odpovedať
to mate celkom dobru cenu, okolo 100 by som tipoval ... treba to brat tak, ze prebera zodpovednost po niekom inom (ci ?)
Odpovedať
@92majka pekne rozdelene na okruhy, prudove chranice su. Zajednaj toho odporucaneho elektrikara a mas vybavene.
Odpovedať
Ten niekto tam musi nejako prist, teda auto. To stoji tiez peniaze, lebo to neni iba o nejakej nafte, auto kupil, straca hodnotu, potreba servisovat, parkovat atd. Taktiez cas straveny cestou a reviziou, vyhotovenim reviznej spravy atd. Vybavenie, skolenia atd. Zivnostnik? Aj oni platia dane, odvody. A este. Elektroinstalaciu Vam robila opravnena firma? Mate projektovu dokumentaciu a dokumentaciu skutocneho stavu? Mate potrebne dokumenty, nap. od tej skrinky? Ak to vsetko mate, tak predpokladam, ze najdete aj lacnejsie. Ak nieco z toho chyba, tak potom je to “dobra“ cena.
Odpovedať
@92majka ja som robil dom ku kolaudácii za 200 eur, 34 isticov. Ono to ale ani nie je moc o počte isticov, skôr o pracnosti. Pri 3i byte by som bral cca 100-120eur, ak sú všetky podklady a nemusel by som špekulovať čo je ako zapojené, takže cena je vždy určená až po obhliadke. Také základné veci aby sa dala revízia normálne robiť je protokol o určení vonkajších vplyvov, jednopolova schéma, protokol o kusovej skúške rozvádzača, vyhlásenie o zhode, prehlásenie o vlastnej zodpovednosti osoby vykonávajúcej montáž. Osobne si myslím že elektrikár ktorý vám to robil vám nič z hore uvedeného nedal, lebo tam chýba napríklad hlavný vypínač a pravdepodobne aj prepäťová ochrana. Takisto jednotlivé ističe ani nie sú označené takže orientácia je mizivá 🙂. Zaujímavé by bolo vidieť aj fotku otvoreného rozvádzača.
Odpovedať
zaujimavy byt na 3 fazy aspon tak vidim hoc byty sa na 1fazu urobene
Odpovedať
zbytočný papier.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
a ma okruhlu peciatku rt
Odpovedať
@vrajmantak k comu by mu bola?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ondro81 @vrajmantak dosť dobrá otázka po roku od posledného príspevku 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?