Môže sa napojiť odpad z kúpeľní do zvodu dažďovej vody?

planujem rekonstrukciu bytoveho jadra a chcem presunut kupelnu na druhu stranu chodby. problem je s napojenim odpadu do povodnej sachty, hlavne pre: - pripadny schod na zamaskovanie odpadovej trubky pred vchodovymi dverami je nemyslitelny, - odpadova trubka nevlezie do podlahy, pretoze skutocna hrubka poteru je nieco malo cez 3 cm namiesto projektovanych 8, - v podlahe by nebolo mozne zabezpecit spad na viac nez 3 metroch (takze hrozi zanasanie). najjednoduchsie riesenie by bolo napojit sa na zvod dazdovej vody zo strechy. je tam rovnaka novodurova 110-tka ako v sachte, kde je pripojena povodna kupelna a tieto potrubia sa v pivnici spajaju do rovnakej kanalizacie. no mam smolu na susedu podo mnou (podarilo sa mi ju neumyselne vytopit 8-) ) a bohuzial sa moj zamysel predcasne dozvedela a okamzite histericky vytiahla prseudoargumenty tazkeho kalibru, napr. ze do zvodu dazdovej vody sa nesmie pustat tepla voda z kupelne, pretoze sa narusi tesnost a bla bla bla a kerd to tak urobim, bude sa so mnou sudit, ze ju vytapat nebudem... skusal som jej ponuknut financnu kompenzaciu za riziko, co s hrdostou odmietla a zobrala to ako provokaciu :-) - proste s niekym sa vyjst asi neda... existuju dovody (okrem zhorsenia susedskych vztahov:-D), preco by sa nemohol napojit odpad z kupelni (sprchovy kut, umyvadlo a pracka) do zvodu dazdovej vody?
Odpovedať
no sice do toho nevidím, ale pochybuju, že to to někdo povolil, už jen z toho důvodu, že dešťová voda se nesmí svádět do normální kanalizace, ale jestli je to tak u paneláků. Kam jsou ty svody zaústěné? Pochybuju, že sajrajty z pračky a myčky někdo povolí napojit do svodu.
Odpovedať
tiež si myslím, že nie je voda ako voda. do vane, práčky idú chemikálie a to neviem, či by vydržali zvody- aj preto sú to dažďové zvody a ešte si nechcem predstaviť, ako by to tam čľupotalo po fasáde :-D to by sa isto susedom nepáčilo neprší a v zvodoch zurčí voda a :-D ešte keby sa tam napojili všetci :-D :-D :-D to by bol rachot to bolo len na odlahčenie, lebo spôsob riešenia problému premiestnenia kúpelky som ešte nepočula....
Odpovedať
- dazdovy zvod v nasom panelaku nejde po fasade, ale stredom vchodu (popri vstupnych dverach bytov)... - preco by nemali vydrzat zvody chemikalie, ked je z rovnakeho materialu (novoduru) ako odpadovy zvod v sachte bytoveho jadra? obidva zvody su v pivnici spojene do rovnakej kanalizacie... - clupotanie dazdoveho zvodu je tlmene zakrytym plechom - ale je pravda, ze zurcanie mozu pocut ti, co ho pocut chcu, hlavne ked pocuvaju na chodbe 8-) .. .
Odpovedať
někde existují dva kanalizační řady, jestli se nemýlím. no, až ti to někdo povolí, tak dej schválně vědět. :-D
Odpovedať
kedze si nemienim komplikovat zivot, budem sa tvarit, ze na podlahe je 8 cm poter - dufam, ze sa neprepadnem k susedom :-D... keby som trval na "dazdovom zvode", predpokladam, ze by som musel podstupit torturu: - su susedou - na nu bohuzial logicke argumenty nezaberaju - s uradnikmi - aj ked hraju s vami divadlo, ze su tu pre vas, vyuziju kazdu prilezitost predlzovat rozhodnutie do poslednej chvile a ked ich stedro nemotivujete, vzdy vedia zdovodnit preco sa to neda - cest vynimkam - so statikom - aj ked posudzuje ten isty standardizovany byt po tisici krat (masova socialisticka vystavba), nenecha si utiect prilezitost natahovat vas aspon 2-3 tyzdne a vypyta si 100 az 150€ - super kseft pouzity termin "dazdovy zvod" asi nie je najstastnejsi, keby bol urceny iba pre odtok dazdovej vody, nemaju tam co robit ine splasky... neviem, ci sa da dopatrat k jeho nazvu a urceniu v povodnych projektoch - mozno si na to najdem niekedy cas x-)
Odpovedať
a co myslíš, že je dešťových svodech jiného než dešťová voda?
Odpovedať
ano, kedze cez tento zvod je teraz funkcne odvadzana len dazdova voda, mal by byt iba dazdovym zvodom. ale kedze je spojeny uz v pivnici do jednej kanalizacnej rady so "splaskovym " zvodom, oba zvody su z rovnakeho materialu, podla mna nie je dovod, aby nevydrzali rovnake zatazenie, musi zostat iba dazdovym zvodom? v principe, ked nejde do samostatnej kanalizacnej rady, si myslim, ze nemusi, no u mna zostane, lebo nechcem mat dalsi problem so susedmi x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja len k tomu statikovy, ktorý posudzuje "ten isty standardizovany byt po tisici krat" ... No robi spravne, pretože v inom byte si niekto iný mohol niečo zmeniť inak a ďalší sused zasa inak a statik by mal mať o tom prehlaď a posúdiť to všetko navzájom. Takže tak a čo sa týka ceny, tak ja osobne by som si to na svoje triko nebrala, niečo sa stane a kto je zodpovedný? Nie je to sranda, ajkeď Tebe sa to nevidí. Ja osobne nemám rada, ak niekto niečo na bytoch mení, píli panel, búra príp. pridáva priečky. Všetka tá zmena zaťaženia sa niekde prejaví, takže fakt kypím ak počujem, že niekto niečo takto zásadne prerába. A ani dažďový zvod by som nepovolila na splaškovú vodu. Zvykne sa to inak riešiť tak, že sa podlaha vyvýši o potrebnú hrúbku na rúrky, možno tresknem do vetra, ale cca 300 mm - no ak to potrebuješ aj na kanalizačnú rúru pre wecko a tak :-P.
Odpovedať
... nemám rada, ak niekto niečo na bytoch mení... nemyslim si, ze ludia, co si uvedomuju, aky humus su stare umakartove jadra, maju moc na vyber - nepatris nahodou k ochranarom, ktori naivne verili, ze si les v tatrach pomoze sam a teraz uspesne vitazi lykozrut? - funkciu statika nepodcenujem, ale ked urady nutia vsetkych v nasom meste, ze musia ku kazdemu ohlaseniu stavebnych uprav bytu, t.j. aj vtedy, ked to ziadny zakon nevyzaduje, aby ako prilohu dodali posudok statika, tak to vnimam ako nahananie kseftov statikom - urady sa alibisticky zbavuju zodpovednosti rozhodnut, ze rozsah uprav mevyzaduje posudok statika a statici maju super kseft a ten, co chce prestavovat v mensom rozsahu zbytocne straca cas a peniaze. statikom nezavidim, pretoze pri kvalite vystavby socialisticky panelakov, moze cokolvek spadnut aj bez akychkolvek uprav:-D si proti zmenam a zvysenie podlahy o 30 cm ti neprekaza???
Odpovedať
umakartová jádra jsou fakt humus. mně změny nevadí, ale když jsou fakt povolené a ne že si to každý dělá načerno. Jinak trubka se dá schovat do soklu, ale spíš bych si přizdila kus až do výše třeba pasu a může z toho být elegantní odkládací plocha. Dá se to udělat všelijak.
Odpovedať
Profilova fotka
joe6- umakartové jadro je trošku rozdiel, ako keď Ti v 14 podlažnom vežiaku každú chvíľu niekto búra steny nie? A akože prepáč, ale splaškovú vodu odvádzať cez rúru pre dažďovú vodu? :-D :-N Ale nič v zlom 8-( .
Odpovedať
Profilova fotka
joe6-predchádzajúci príspevok neber vážne, len mám dobrú náladu :-D . Ale myslím si, že to má svoj dôvod prečo to takto riešili. Radšej by som si zvolila to zvýšenie podlahy, alebo alternatívu, ktorú navrhla kacka.va. Predsalen v stúpačke máš k tomu lepší prístup a aj odvetranie je asi iné ako v rúre pre dažďovú vodu. Neviem ako je to riešené u Vás, ale u nás k tomu až tak dobrý prístup nie je. Si predstav, že dôjde k nejakej poruche.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj: Nezdá sa mi to ako korektné riešenie. U nás majú tak urobené v jednom byte a keď sa sprchujú je veľký hluk ako padá voda do tej šachty. ;-) My sme robili takú prestavbu, ale odpady idú cez schodík (máme ale byt na opačnej starne). Na stavebnom úrade nám nedovolili zasekávať do podlahy. Na ten schodík si okamžite každý zvykol.
Odpovedať
joe6.. myslim ze tento napad nema sancu na uspech.. ;-)
Odpovedať
musim sa priznat, ze som cakal viac argumentov, aj tak vdaka za snahu... viem o viacerych, co to takto riesili, no nikto z nich sa neunuval zapasit s byrokraciou :-N ako som uz napisal, ja to tak riesit nebudem - risknem odtod do podlahy s ofiko povolenim bolo by zaujimave vediet, kolko ludi ma zrekonstruovany byt bez obtazovania sa z uradmi. predpokladam dost vysoke percento x-)
Odpovedať
to isto hej.. kym sa nic nedeje.. nepraskaju steny nevznika zapach a podobne .. dovtedy je vsetko ok :-) len ten pocit ze ked sa to podrbe tak sa nedoplatis .. to asi nie je prave to co by si chcel ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
joe6.. jenže ty se asi bez statika neobejdeš, nevím v jakém jsi patře, ale tvé , i když papundeklové, jádro podpírá jádro souseda nad tebou...s tím odpadem bych to neviděla tak složité..nevím, netuším (mimo sousedky), ale povolení budeš potřebovat určitě :-(
Odpovedať
Profilova fotka
cože? 1. voda z okapů nejde do kanalizace - nesmí - pokud jde - je to proti předpisům 2. souhlas s většinou...neumím si přestavit jak vo "čisté" vody z okapů....která teče do trativodu či na trávu vypouštíš vodu z odpadu :-N 3. je to zkrátka úplná blbost...v paneláku s dispozicí holt nic nenaděláš!
Odpovedať
Profilova fotka
...jo a ještě k tomu tvému příspěvku Joe - bolo by zaujimave vediet, kolko ludi ma zrekonstruovany byt bez obtazovania sa z uradmi. predpokladam dost vysoke percento .....kolik lidí mám doma asi kradenou televizi a spí se šéfem....BUDEŠ TO DĚLAT TAKY JEN PROTO? ŽE OSTATNÍ TAKY? no comment
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?