Odvod dazdovej vody

Ahojte Byvame na bytovke. Vykopali sme min 3m od susedovho domu jamu o priemere 500 a hlbkou 1,5 m. Do nej sme dali ruru s dierami na odtekanie a makadam. Rynu sme polozili nan. Prisla stazmost od suseda . Chcem sa slytat ako daleko od domu by to malo byt a aky rozmer by mala mat jama. Prisli nam to prerobit no nemyslim ze to je dobre urobena praca. Ma s tym niekto skusenosti. Akeho odbornika potrebujem na zhodnotenie situacie? Dakujem
Odpovedať
@pemo83 zalezi od plochy strechy, no ak ten priemer 500 v milimetroch, to nebude dostatocny vsak ani zdaleka...
Odpovedať
Nie myslela som priemer 0,5 m
Odpovedať
@pemo83 0,5m a 500mm je to iste. Objem takej jamy je 300l, kedze ste ju zahadzali makadamom, tak realne mozno 50l, to je ako prd vo vetre... viete aspon ake podlozie je na dne tej jamy?
Odpovedať
Ach 😀 mate pravdu. Nie je to len jedna jama su dve..na kazdej strane jedma Podlozie je hlina....jama mala tak asi 1,8 do ktorej sa dala ta rura a zasipala makadamom. Teraz prisla firma ktora vykopala jamu asi do hlbky 0,5 m o priemere asi 0,4 m , nedali tam ziadnu ruru len jama zahadzana kamenom, ale vyvod z riny je zasypany v zemi nie polozena priamo na vrch jamy. Tak teraz neviem co je lepsie. Posunuli to dalej od suseda ale urobili ju o dost mensiu. Preto som chcela vediet ako daleko od susedovho domu by mala byt ta jama. Lebo ja si myslim ze teraz nic nevyriesili. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pemo83 kolko ludi (firma) prislo kopat tu "jamu" 0,5m x 0,4m ?? :)
Odpovedať
@pemo83 V prvom rade by ma zaujímalo, na čo konkrétne sa ten sused sťažoval? Že má blízko domu trativod? Alebo mu z trativodu vyteká voda na jeho pozemok? Alebo mu podmáča dom? V každom prípade 3 metre mi prídu ako dostatočná vzdialenosť na umiestnenie trativodu. Neverím, že by to mohlo ovplyvniť susedovu stavbu. Otázne je, či je trativod dostatočne veľký. Ale o to tu asi neide. Či áno? Chceš aj v tom poradiť?
Odpovedať
Ďakujem za radu. Bytové družstvo to vyriešilo za nás, bez nás. Poslalo ľudí a faktúru k úhrade, takže si nepomôžeme :-) Len dúfam, že nám od tej vykonanej práce pošlú odovzdávací protokol.
Odpovedať
@richard71 3 ludia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pemo83 no dnes je tazka doba.... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?