Mesačné náklady elektrina 1i byt BA 1osoba

Prosím info pre predstavu, aké máte mesačné náklady - zálohový predpis pre platby za ektrinu? Môj prípad - byt v BA z r.1979, 44m2, 1osoba, splátka 30€, spotrebiče sú všetky nové (tento rok preberhla aj komplet rekonštrukcia bytu), dom kúri vlastnou kotoľňou, plyn v byte na varenie nie je. Byt je využívaný hlavne cez týždeň - večer, po príchode z práce. Cez víkend len sporadicky, väčšinou som odcestovaná mimo BA. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od a7x:

Prosím info pre predstavu, aké máte mesačné nákla…
@a7x pre porovnanie 4i byt, 5 osôb, pravidelne využívaný, bez plynu, splátka elektriky 32,-€
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merak:

@a7x pre porovnanie 4i byt, 5 osôb, pravidelne vy…
@merak a tiež v BA? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

@merak a tiež v BA? Ďakujem
@a7x áno, pravdaže, BA Vrakuňa
Odpovedať

@merak Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

@merak Ďakujem
@a7x poprípade viem pozrieť mesacnú spotrebu, keďže si to pravidelne píšem, ale to až keď budem doma
Odpovedať

@a7x poprípade viem pozrieť mesacnú spotrebu, keď…
@merak v pohode netreba, vdaka :)
Odpovedať

@merak akého máte dodávtela sa ešte spýtam? :) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka

@merak akého máte dodávtela sa ešte spýtam? :) da…
@a7x priamo ZSE
Odpovedať
30E je moc na 1 izbak, kludne si dajte polovicu z toho a aj to Vam este na konci roku budu vracat.
Odpovedať
Podobný byt v BA, ale býva sa tam len 1-2 dni v týždni. Bez TV. Včera prišlo vyúčtovanie - 10€ nedoplatok, tak asi zdvihnem príkaz z 8 na 9€... :-)
Odpovedať

Prosím info pre predstavu, aké máte mesačné nákla…
@a7x toto je veľmi ošemetná otázka, pretože spotreba je prudko individuálna. Sú ľudia, ktorí majú pustenú veľkoformátovú telku od rána do večera, sú ľudia, ktorí si vystačia s malým rádiom, sú ľudia, ktorí denne varia, sú takí, čo chodia výhradne do reštaurácií. Tieto faktory majú dramatický vplyv na spotrebu EE, možno aj 20€ rozdielu. Svetlo, má minimálny faktor, pranie-raz-dva krát týždenne tiež nič moc. Trošku viac chladnička, tam je dobré mať spotrebič s dobým energetickým certifikátom.. Syn má taký jednoizbák, platí zálohovú platbu 30€, pri ročnom vyúčtovaní mu okolo stovky vracali.. Takže cca 20€ sú mesačné náklady, ale ako vravím, je to individuálne.
Odpovedať
Podľa mňa je príjemnejší preplatok než nedoplatok a distribučky zvyknú pre ďalšie obdobie predpis prepočítať.
Odpovedať
Ja som v 3izb byte v Petrzalke(dodavatel ZSE) min. rok platil preddavky na 1 osobu 30 eur, po vyuctovani mi polovicu vratili - tzn. realna spotreba 15 eur mesacne. Na byte bola indukcna platna, nemal som TV, ale notebook+monitor bezali dost vela.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

30E je moc na 1 izbak, kludne si dajte polovicu z…
@wheel ano? Nemam skusenost tak sa pytam...dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@a7x toto je veľmi ošemetná otázka, pretože spot…
@zicher dakujem, viem ze je to infividualne, preto som sa to snazila co Najviac opísať. Varím cca 2 krát do týždňa, periem asi raz za týždeň, spotrebiče mám všetky bežné aj indukciu, aj myčku, aj TV… A cez víkendy tu väčšinou nie som a ako som spomínala a v týždni iba na večer. Najviac bezi asi tv zo spotrebicov. Chladnicku mam Ackovy certifikat, ostatne su taky stred...
Odpovedať

@zicher dakujem, viem ze je to infividualne, pret…
@a7x takže cca ako môj syn, niekde medzi 20 a 30€
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?