Celkové mesačné náklady na byt

Aké sú mesačné náklady na byt v osobnom vlastníctve ,do fondu opráv ,a iné poplatky v Bratislave aj mimo BA.
Odpovedať
1
2
uz viac vseobecnejsia otazka sa nedala polozit :-D na toto odpoved neexistuje, kazdy bytovy dom to ma nastavene inak. a je ine platit za garzonku 20m2 a ine za 4i byt 100m2, stary nezatepleny panelak, alebo novostavba....
Odpovedať
Profilova fotka
Orientačne pred 4 rokmi sme mali 3izbovy byt v Nr 84m2.Panelak bol zatepleny, vymenene výtahy, aj stupačky s rozvodmi.V byte sme boli 2 dospelý a 2 slecny do 14 rokov.Komplet najomne s vodou a teplom bolo asi 240 € + 25€ elektrika mesacne a asi 7€ mesacne plyn.K tomu este 4,64 € koncesionarsky za Tv +10€ intetnet,10€ Yv programi a asi 95 € rocne smetne.keď sa to všetko zratalo, vydelilo 12 mesiacmi, tak to mesačne predstavovalo okolo 300€.Toto ma vlastne inšpirovalo k tomu, aby sme išli do stavby RD, pretoze ten byt na rozdil od RD nebol rentabilný,aj.
Odpovedať
165€ za 82 stvorakov uhrady za pouzivanie bytu, fond oprav, voda, stocne, kurenie a TUV. Dom bez uveru. Smetie podla sadzobnika meste KE (pocet osob), elektrina zaloha 45, plyn zaloha 4. Zatial sme zo vsetkeho mali preplatky. Z kurenia a TUV nesli pod 250€ poslednych par rokov. Svokra 52 stvorakov s uverom na zateplenie 170€ :-S
Odpovedať
Takže takých 250eur musí mať každý mesiac pripravených, čo v RD nemusí ,tam sa nájomné neplatí. Ale zase je v byte väčšie pohodlíčko ,bez starostí.
Odpovedať
@jean2 ak si v dome nevyrabas "fond oprav" tak to mas bez staristi. Do casu. Tak si zapocitaj do nakladov aj povinne revizie zariadeni, pravidelnu udrzbu a hned budes na inom. Len benzin do kisacky vie pekne cucnut z budgetu. Hypoteku z kalkulacii vynechame, lebo pravdepodobne pocitas, ze kazdy uz je majitelom nehnutelnosti bez dlhov
Odpovedať
Dom - elektrina 30(máme solár) + koncesionárske poplatky + voda(máme studňu takže len na pitie), kúrenie - drevo, v zatiaľ podstate zadarmo, mám zdroj, cca už niekoľko rokov 40-50 eur - mesiac. Kosačka má vyše 15 rokov, kupovaná najlacnejšia elektrická v bývalom Baumaxe. Výhodu bytu vidím v tom, že sa na bytový dom dajú naťahať dlhodobé úvery, z toho vynoviť byt. dom a byt predať, s tým, že nový majiteľ ani len netuší čo ho čaká. S domom sa také čachre robiť nedajú.
Odpovedať
Sme 4 clenna rodina v 82m2 byte na 2 poschodi ,dom je zatepleny, vymenene stupacky,zateplena strecha, merace na radiatoroch, plastove okna v byte a aj v dome na chodbach, novy vytah sa momentalne splaca, zateplenie splatene. Platime 160 eur/ mes. za teplo, vodu a fond oprav, vracaju nam pravidelne raz rocne cca 500 eur preplatok + elektrina 24 eur/mes. + plyn 17 eur stvrtrocne.
Odpovedať
@zita19 No ,počítam dom už bez dlhov ,žiadne splátky.Každoročné revízie kotla ,ohrievača,komína a čo ja viem čoho ešte ,to keby som musel platiť to by vyšlo aj na 250eur ročne. Kašlem na to,už aj tak je všetko po záruke.
Odpovedať
@sterea Takéto inkaso by som si vedel predstaviť.Teraz v dome máme do 80eur náklady na mesiac. Prečo vám neznížia poplatky na 120eur keď máte stále preplatok?
Odpovedať
@roman_x Aké čachre? Len toľko bude platiť čo aj všetci.
Odpovedať
@jean2 -ja som nechcela aby nam znizili poplatky, pred letom takyto preplato potesi :-) a stale lepsie ako keby mal prist nedoplatok :-)
Odpovedať
@jean2 byvas v dome, preco riesis poplatky v bytoch? Len sa chces utvrdit, ze je ti dobre. Ano, je. Ale aj mne v byte. Viem co mi vyhovuje a netrapu ma, ze niekto v dome kuri o polovicu lacnejsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 Práve že by som chcel ísť do bytu na staré kolená.Preto sa pýtam ,či to utiahnem.V dome sa treba o všetko starať a v byte si bez starostí,len zacvakať.
Odpovedať
Na stare kolena pjdes do domu s opatrovatelskou sluzbou, ak sa dozijes. Tam pocitaj od 450 vyssie mesacne platby. A vybavovat musis vcas, lebo cakacky su aj 3 roky.
Odpovedať
@zita19 :-D :-D ty si ho riadne zrusila :-D :-D Ale tak je to pravda, ze stary ludia uz vacsinou idu dozit do seniorskych domov, kde sa o nich staraju sestricky.
Odpovedať
@bibiana177 alebo aj upratovačky a kuchari -ordinujuci lieky (nedavny pripad v BA)
Odpovedať
Profilova fotka
Pred dvomi rokmi: Trnava, 3-izb.byt v zateplenom nízkom paneláku (bez výťahu) : spolu 145 € (teplo, voda, poplatky, fond opráv s úverom na zateplenie). Ale my sme mali jedny z najnižších poplatkov. Viem to, lebo som bola zástupca samosprávy. Väčšina trojizbákov mala vyššie nastavené platby. K tomu 20 € elektrika, 5 € plyn, 4,64 € konces.poplatky, 22 € televízia a internet. Takže cca 200 € (dvaja ľudia) mesačne za komfort. Dom má náklady len 70 € za elektriku, 10 € voda z obecného vodovodu, 4,64 €koncesionárske. Televíziu a internet máme zadarmo (teda nie celkom, ale tie náklady sú v elektrike). Takže cca 85 € za komfort. Okrem toho si každý mesiac sporím 50 € na náklady na budúce opravy :). Ale okrem toho idú do domu ďalšie a ďalšie peniaze, ktoré v byte jednoducho nemáš ako minúť: záhrada, dvor a s tým spojené aktivity. Do domu sme išli (okrem iných dôvodov) aj preto, lebo v našom paneláku nebol výťah. Ale hlavne sme si plnili predstavu o bývaní. Až budeme úplne starí, budeme situáciu riešiť zasa podľa predstáv :).
Odpovedať
@zita19 viem presne co ma trapilo v byvani na KVP, ze ked som prisiel po siedmej domov tak som mohol zaparkovat tak max. pred Lidlom, lebo velavazeny tzv. slov. podnikatelia co nemaju ani na najom parkoju svoje vysokovazene haraburdy nemeckych znaciek pred branou potom tam napadalo 10 cm snehu a vazeny podnikatel nevedel so svojim nacistickym tatosom vijst, najom ma ani vkuse netrapil, jedine co ma trapilo je parkovanie a net toho boha sa dopracovat k vysledku, ze bred branou by mali parkovat iba auta obyvatelov brany a nie kedejake sluzobne auta a toto si nevydobijes ani na magistrate to mi ver mam kus ine znamsti a nedalo sa, jedine riesenie bolo kupit dva sroty zaparkovat ich vedla seba a tretie auto parkovat pred nimi, lebo sudruh na urade chcel 500,- eur za parkovacie miesto, ale s mojou vynaliezavostou to stalo 250,- rocne to neni ojeb na daniach, to je vynaliezavost zo sytuacie :-D nebyvam tam uz vyse roka, ale riesi to tak mnoho mojich kamosov, proste komunistom nedam ani floka mali si nasetrit za svoju uzasnu 40 rocnu dobu vladnutia, hoc je pravda, ze ich potomkovia vam tu vladnu dodnes / mne nie ja mam narodnost ITALY a stat. prislisnost *CANADA :-D / a preto mi tu kazdy moze s prepacenim do zadku fukat a fakt sa ukazalo, ze lepsie je byt poddanym jeho velicenstva ako byt slobodnym obcanom slovenskej socialistickej republiky :-D
Odpovedať
@kavar Kanada ,aj ja som chcel byť Kanada ale som zaváhal pred tridsiatimi rokmi.
Odpovedať
@kavar Máš národnosť Italy,takže koza nostru poznáš,ako sa má?
Odpovedať
@zita19 Bolo by dobré sa k nejakej nakvartírovať .Bola by k tomu aj teplá večera.
Odpovedať
@jean2 babka s inkotencnymi vlozkami uz moc teplu veceru neposkytne, skor suchu ak ju vobec ukecas ;-)
Odpovedať
@jean2 Priznaj že odvtedy tie následky... ;-) No ale čo už... ;-( :-D :-D
Odpovedať
@kavar my byvame dole pri frabovej, tam sa este ako tak parkovat da, aj ked tento problem sme my nikdy neriesili :-) a mozno ked uz budem odkaxana na plienky dokoncia ten domov dochdcov co nam pod oknami stavaju celu vecnost
Odpovedať
@jean2 vynikajuco, akurat netreba tahat smrtku za bajuzi :-D :-D :-D
Odpovedať
@zita19 Len sa nepodceňuj.
Odpovedať
BA, 4i, 80m2, 190€ zaloha spravcovi (z toho asi 70€ do fondu oprav) - dom zatepleny, vytahy vymenene, zrekonstruovane chodby dlazby schránky, posledne menene stupacky...zateplenie je uz splatene, vytahy tiez, ostavaju stupacky ale to pojde celkom rychlo uz je vyse polovica nasetrena vo fonde...potom dalsich 20 rokov nebude potrebna vacsia investicia elektrika 30€ (preplatky), plyn 5€, rtvs samozrejme 4,64€, dan z nehnutelnosti bola nejakých 30€ ad niektori: ano dom moze byt lacnejsi na mesacne výdavky, ale ked clovek netvori rezervu tak ostane nemilo prekvapeny...ten rozdiel beznych nakladov pocitam tak max 100€ mesacne, ktore hravo zhltnu naklady na cestovanie (rodinny dom blizko centra mesta je uz iny luxus), casto nutnost druhého auta v rodine, treba riesit viac m2 vseobecne (strechu, odpali sa kotol...uz len brana stoji 1500-2000€)
Odpovedať
@sherhi A kúrenie a teplá voda je v cene nájomného?
Odpovedať
Otazka typu: aka bude spotreba na zltom aute? Budem s nim jazdit vsade... :-D :-D :-D
Odpovedať
@jean2 nie je to najomne ale zaloha spravcovi...ano standardne pokial viem sa teplo a voda uctuje "na patu pozemku", v pripade bytovky na prvy merac, dalej to rozpocitava spravca podla meracov v bytoch (voda) alebo ako sa vlastnici dohodnu (teplo moze ist podla meracov na radiátoroch, alebo len podla podlahovej plochy alebo nejakym pomerom)...v zalohe spravcovi je vsetko (smeti, kurenie, voda, RF, a dalsich par poloziek) okrem elektriny, plynu, RTVS a iných veci, ktore ma majitel bytu spravidla moznost riesit si individualne
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?