Kupa noveho bytu - len elektrina

Po x rokoch zvazujeme kupu bytu, aj sme si uz nieco vybrali, ale ja mam obavy - ide o tehlovy byt v zateplenom bytovom dome, najvyssie poschodie (nova strecha), ktory ma el. kurenie a el. sporak, teda plyn ziadny. chceli by sme sa opytat, ake vydavky su spojene s takym uzivanim bytu, co nas moze prekvapit, ak by sme isli do toho bytu. Ja si myslim, ze je to podstatne drahsie, ale nemame skusenosti, s kym sa poradit. Byt ma 78m2, mame male deti, takze teplo musi byt
Odpovedať
Ved sa popytaj predavajuceho, to budes mat najpresnejsie informacie o platbach za dany byt aj bytovku.
Odpovedať
ročné vyúčtovanie si hádam odkladá každý, spýtaj sa či budú ochotní ti ho ukázať.
Odpovedať
Profilova fotka
inak tehlový byt,vždy lepší ako panelák klasický .v takom bývala moja kamoška.My v peneláku v lete vnútri na nevydržanie.ked som prišla k nim príjemne chladivo,no lebo tehla.Okrem toho zateplený,nová strecha.podla mňa aj ked budete kúriť elektrikou,nemali by byť náklady vysoké.čo som pozerala tu na MS tak niekto dokonca aj dom stavia a dáva el.kúrenie,asi vie prečo.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... našla som ešte túto tému.Ked som to porečítala,no ano vela ludí dáva do domu el.kúrenie ale majú ako doplnok krb.Takže ešte doplňujem moju odpoveď,Predsa len,čo ak vypnú elektriku?Nemáte tam iný zdroj kúrenia?Ak je to tehlový byt ,pod strechou,nedalo by sa tam dať urobiť kachle na drevo?V takých bytoch aj býva komín,možno ho zamurovali.Aj na to by som myslela :-)
Odpovedať
@kuratko22222 co ak vypnu elektriku ? to nemyslis vazne tuto otazku :-) Ked vypnu elektriku, tak ti nepojde ani plynove kurenie, lebo plynovy kotol tiez potrebuje elektriku, cerpadlo, atd. Bez elektriky ti v byte nepojde nic, takze taku otazku by som ani nekladol.
Odpovedať
Profilova fotka
@avenger1 no to teda neviem,byvame v paneláku s ústredným kurením,ked vypnú elektriku ,tak v kotolni maju založný generátor,aby fungoval kotol pokial viem,takže aj tak kúrime aj ked elektrika nejde,okrem toho možem varit,lebo varím na plyne ;-)
Odpovedať
kupit klimu s tepelnym cerpadlom vzduch vzduch, mala by usetrit elektrinu pri kureni
Odpovedať
@ootaznik Daj si ukazat vsetky doklady o platbach, co sa tykaju bytu - elektrika, voda, atd. Nekupujes predsa macku vo vreci, musia ti to ukazat. Ak nie potom je tam nejaky hacik a urcite nechod do kupy toho bytu. Inac, my byvame na najvyssom poschodi a musim povedat, ze najlepsie byvanie.
Odpovedať
pozzi zateplenie stzopu na enezgiu nemas vyber cerpadlo --nevrati sa investicia elektzika nevypadne len tak qana dlho ----ja by som to bzal
Odpovedať
my tiež varíme na elekrine - nemame plyn a nemáme žiadne zvýšenévýdavky a to varím každučký den či na sklokeramike alebo v rure pečiem, sme 3ja (dcérka má 3 r) a platím 25e/mesačne a ešte nám aj vracali dvacku :D ale zas je pravda že prvé vianoce sme nemali elekrinu vstali do zimy a nemohli si ani čaj spravit :/ chvalabohu sa nam to stalo len asi 2-3krat, ostatní si pokupili také plnové bomby a variče a keby niečo maju ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?