Klimatizácia do malého bytu

Ahoj, mate skusenosti s klimou v malom byte? ide o 2izbak, 54 m4. Oplati sa to, ci mam radsej hned zabudnut? dakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
@fialkaa u nás v činžáku má suseda aj v 1izb. cca 34m2
Odpovedať
@zuzana030 skor ma zaujimaju skusenosti. viem, ze maju aj v takych malych bytoch, aj v nasom okoli ich vidim na balkonoch namontovane. ide mi o to, ci sa to oplati a ci ma klima v malom byte aj nejake negativa.
Odpovedať
@fialkaa osobne som mala len v práci, doma máme veľmi slnečný byt, stále prehriaty, tak si myslím,že ake je to tak, tak nie je problém, veď nemusíš ju mať zapnutú stále. ja by som brala, ale chceme sa sťahovať, tak to neriešim teraz. v práci som mala malú kanceláriu a super. musíš len správne mať nastavené
Odpovedať
@fialkaa klíma či už v malom alebo veľkom byte má rovnaké negatíva, aspoň podľa mňa ;-) Žerie to dosť veľa elektriny a fúka studený vzduch (zdravotné riziká). Ale ak sa vám veľmi prehrieva byt tak to treba zvážiť.
Odpovedať
@martuska75 to ci zerie vela je relativne, kedze dnesne klimy zeru vyrazne menej ako v minulosti. A vzduch fuka taky ako si nastavis. Ked je v byte napr 27 a nastavim si 23 tak neviem ci sa da hovorit o chladnom vduchu.
Odpovedať
@fialkaa V malom byte bude akurat ucinnejsia, vyber si energeticku triedu A a mas to. Ja som tiez vravela, ze spat pri klimatizacii nie je zdrave. Potom prisli horucavy a ja som zacala vraviet, ze spat pri klimatizacii nie je zdrave, ale stale ide o to, ze SPAT. Nespat je ovela menej zdrave :-D
Odpovedať
@libuskav @cubicomp @bosoriak @martuska75 viete poradit konkretnu znacku? a cca v akej cene ste ju kupovali? chladite kazdu izbu v malom byte?
Odpovedať
@fialkaa v tomto ti bohužial nepoadím. My chladíme len spálne v podkroví, prízemie je v pohode. Chladíme stenovkou ktorú prepíname na leto na chladenie to už asi v byte neprerobíš ;-) Ale držím palec, tiež neznášam, ked je veľmi teplo.
Odpovedať
@fialkaa Mame Whirpool, trochu hlucna, ale lacna. Pouzivame ju malo, ale presne na tych par noci, kedy sa proste neda spat, lebo je vonku 28 a vnutri 30 je skvela.
Odpovedať
Daikin - mam ju doma, nedopustim
Odpovedať
LG už tretí rok bez problémov ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Aj my mame klimu v 3izb. ale malom byte. mame ju v obyvke a odtial nam schladi celý byt. My sme ju tento rok este nezapli ... ale vlani ked isla, tak isla len vtedy a sme neboli doma. ked sme prisli z roboty, byt bol fajne vychladený - jasné že zase nie na 16°C :-D :-D Tu klimu si vies pekne nastavit ... a vobec nemusi fukat na teba .... ja tiez neznásam priame fúkanie klimatizáce... ale ak sa fajne nastaví tak mi vobec nerobila roblémy :-)
Odpovedať
fialkaa ja odporucam :) mame byt s rovnakou rozlohou a klima v jednej izbe vychladi aj druhu izbu. Ked sme ju nemali cele dni sme travili mimo bytu....nedalo sa tam vydrzat. Teraz je uplne vpohode a v noci sa clovek vpohode vyspi. Ked sa s klimou naraba rozumne je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
nové klimatizácie, sú už všetky v en. tr. A. Vyrábajú sa v rôznych výkonoch, čiže sa dá navrhnúť podľa dispozície bytu (izby) výkon klimatizácie, niekedy sa dá trojizbový byt vychladiť aj jednou klimou, inokedy treba do každej izby dať klimatizáciu, lebo inak sa nedá. čo sa týka spotreby, obrazne povedané jedna klimatizácia = jedna chladnička, nedoplatkov sa báť nemusíte.
Odpovedať
Profilova fotka
mam v malom byte ale chladim len jednu miestnost. necakaj ze standardnu klima ti vzchladi viac.
Odpovedať
Na trhu su aj splitove klimatizacie (vnutorna a vonkajsia jednotka - napevno montovana) ktoru si dokaze priemerne zrucny uzivatel namontovat aj sam. Su to tzv. samoinstalacne klimatizacie. Pozrel som si navod a myslim ze sa to da zvladnut doma bezproblemov.
Odpovedať
mam toshiba daseikai a som spokojny
Odpovedať
@fialkaa Neviem preco tato otazka, ci si myslite, ze vam klima vychladi cely byt. 54m2 nie je maly byt. Co mame klimu (lepsiu) vychladni jednu vacsiu izbu o velkosti 20m2 a chlad dojde este kusok vonku z izby. Ono treba klimu do kazdej izby. A akonahle vypneme klimu, zacne stupat teplota, do polhodiny aj o stupen v danej izbe. Mame Panasonic, je super. Miestnost z 30 stupnov C vychladi na 26 behom hodiny. To zrejme zalezi na vykone.
Odpovedať
Este som zabudol. Klima znamena jedna jednotka do izby, z ktorej vam fuka studeny vzduch. Druha jednotka, kondenzacna, sa dava vonku. Z nej ide strasne teplo (40 stupnov a viac) a je celkom hlucna. Treba si dobre vybrat miesto, kam ju umiestnit. Tiez je dobre vhodne umiestnit tu jednotku ktora je vnutri v izbe, kam chcete aby vam fukala vzduch, aby nefukala nonstop na vas - t.j. ak v obyvacke, aby nefukala na gauc. V spacej izbe aby nefukala priamo na postel.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?