Aké rolety vybrať?

Zdravim vas, poradte ake rolety sa vam najviac osvedcili? Dali sme na zapadnu stranu bytu vonkajsie rolety, ale ziada sa mi nieco dovnutra na zutulnenie aj opticky nech nie je to okno uplne priehladne. Ale su to detske izby, tak nechcem asi zaclony, skor nieco prakticke.. pacia sa mi rolety den-noc, pripadne aj rimske rolety, ale zaujima ma v com vidite vyhody/nevyhody tych vasich. Dakujem 😊
Odpovedať
Dolezite je co chces dosiahnut. Vonkajsie rolety, ti vedia dost zatemnit a aj celkom odhlucnit. Vonkajsie Zaluzie vedia dost znizit teplotu, nakolko sa osadzuju dalej od okna, v porovnani s roletami. Taktiez je na nich super ze si mozes v podstate pocas dazda ich pootocit tak, ze mozes okno mat otvorene uplne a nenaprsi. Do vnutra by som dal len nieco navyse ako doplnok podla toho co ti pasuje. Ak totizto chces znizit teplotu, tak musis dat nejaku barieru pred okno, nie za.
Odpovedať
@milos_sk88 ano, vonkajsie rolety su uz namontovane, to sme museli koli teplu kedze ide o zapadnu stranu. Ale nieco na zutulnenie chcem dovnutra, len asi nechcem zaclony ale skor nieco prakticke k detom. Preto som sa pytala ci skor tie roletky den-noc, alebo rimske rolety... tam su magnety a neviem ako je to s udrzbou..
Odpovedať
Profilova fotka
Detom do izby zaclony, to asi nie je najlepsie riesenie. Nieco vybrat z tej ponuky tienenia, aj ked je toho tolko, ze ten vyber je narocny, viem, o com hovorim.
Odpovedať
@drahoo za mna takisto, zaclony uz proste nie su in🙂 s tym su len patalie, zavadzia to pri otvarani okna, a to nehovorim o prani. katastrofa. ja to sice nerobim, ale staci, ked pocuvam mamu, ked to musi robit. nechapem, preco sa toho teda nezbavi?! 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@drahoo prečo myslíš? Ty si v detstve iste mal a máš z toho nejakú ujmu? Ja si naopak myslím že záclony, závesy priestor zútulňujú. Že ich občas treba vyprať... to sa prežiť dá. Susedka mala deň/noc rolety a spokojná nebola. Neudržiavateľné. Oprať doma nevieš, profi čistiareň je už na zváženie kúpy nových.
Odpovedať
@jankazb presne toto ma zaujima, ze kto ich ma ako ich cisti a udrziava. Lebo zaclony mame v detskej teraz a lezie mi na nervy ze su stale zguckane, pokrcene, prehodene kade tade len nie tak ako maju byt. Tak som chcela do noveho nieco ine... ale aby som to vedela aj udrziavat pri detoch a nie len vymenit...
Odpovedať
Co tak vnutorne rolety?
Odpovedať
Ja dám vertikály do celého zrekonštruovaného domu okrem, kuchyne a jedálne....."naživam" s nimi cca 14 rokov je to pre mňa topka pre okna. Chceš tmu zatiahneš, úplne svetlo odtiahneš, 0 práce s nimi..žiadne pranie zaclon 4x v roku. Rolety sa mi nepáčia ani žalúzie. Hľadám dodávateľa vertikalov. Najlepšie okolie Poprad- na celý dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@irin121 objednávala som vertikály z netu. Obchod už nepamätám, roky mi slúžili.
Odpovedať
rimske musite kvoli svetlu tiez vytiahnut hore (takze tiez tam tym padom nic nebude a den a noc samotne mam pocit, ze tiez posobia stroho, na zutulnenie jedine zaves, alebo jednoduche zaclony, jemne, vedia mat potlac, ci pre deti, ci pre nastrocnych....taktiez vedia byt len po bokoch iba na zutulnenie, nemusia zostat vystrete. alebo im zo zavesov urobit ako baldachyn, len tak po bokoch a uchytit o stenu. kupit peknu garnizu a zavesy jednoduche len na tych kolieskach a nie su drahe a mozete to menit jedna radost
Odpovedať
@irin121 toto by nebol vôbec zlý nápad, myslím akože aj pre zadávateľku témy. Však ono sa nemusia dať až po zem, dĺžka je voliteľná a dá sa vybrať farieb od výmyslu sveta. Čo sa týka čistenia, tak moja mamina ich mala v starom byte a vysávala ich tým takým malým ručným vysávačom, ale to len sem tam akože, nie že nejak pravidelne. My máme momentálne len vonkajšie žalúzie, objednávali sme z Isotry. Zatiaľ nám to takto stačí, ale keby sme sa časom rozhodli pre niečo viac, že aj dovnútra by sme niečo dávali, tak to by sme tiež s touto istou firmou riešili. Lebo tieto nám vyhovujú a oni majú ponuku fakt takú, že to si musí každý vedieť niečo vybrať.
Odpovedať
@lucciinkka akoze oni su pekne len ked som ich veeeeelmi davno mala v jednej firme, tak sa casto kazili.. neviem uz presne co, ale viem ze vtedy som na ne zanevrela. Ale skusim pozriet modernu ponuku kam sa posunula..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adushka_dr ale tak vieš ako, ono všetko ide dopredu, všetky tie technológie a kadečo, tak podľa mňa sa to muselo aj v tomto odbore, v tom tienení za tie roky nejak odraziť. Že bude aj to prevedenia aj kvalita, možnosti na inej úrovni, než pred rokmi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?