Ako prerobiť LED luster

Zdravím, Vytipoval som si luster ktorý sa mi páči, má ale trošku nesprávnu konfiguráciu a nijak raz k nemu neviem nájsť alternatívu. Je to 70W taký ten luster čo je LED pásik obtoceny okolo kruhu (slučky). Problém je, že má bluetooth pripojenie, ovládanie cez klasický vypínač cez 3step dim a ovládač. Vôbec sa mi tieto funkcie nepáčia a vadia mi. Nechcem aby sa mi na lustri znížil jas, keď ho po vypnutí do troch sekúnd znova zapnem, príde mi to otravné a neintuitivne. Moja otázka: dá sa takýto luster prerobiť na ten taký otočný stmievač na stene? Nechcem žiaden bluetooth, nič, iba aby som si vedel regulovať jas otočným stmievacom na stene. Veľmi amatérsky sa domnievam, že jednoducho vymením hore v kryte trafko za iné. Nie som elektrikár, ale kúpiť a zapojiť si trafko by som myslím zvládol. Viete niekto poradiť či sa to dá takto? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yahooo:

Zdravím, Vytipoval som si luster ktorý sa mi páč…
@yahooo Takto ti asi nikto neporadí. Treba vidieť zapojenie, aké je v lustri. Ale predpokladám, že by to šlo. Treba obísť všetkú elektroniku v svietidle a pripojiť zdroj priamo na prívod elektriny. A ovládanie umiestniť pod vypínač na stene. Ale takto na diaľku je to všetko len v teoretickej rovine.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yahooo:

Zdravím, Vytipoval som si luster ktorý sa mi páč…
@yahooo všetko sa dá spraviť. Otázku treba položiť inak. Koľko je ochotný zákazník do toho investovať?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yahooo:

Zdravím, Vytipoval som si luster ktorý sa mi páč…
@yahooo existujú aj stmievače na LED svietidlá.. Trebalo by pomerať parametre a naladiť k tomu regulovateľný zdroj. Ale je to komplikovanejšie, ako u starých sieťových žiaroviek. LED svietidlá môžu pracovať s rôznym napätím.
Odpovedať
@chrobak7 zatial ho nemam kupeny, takze netusim ako je zapojeny... kazdopadne znie to pozitivne, vdaka @megdesign keby som sa vosiel do 60 - 70 eur to by bolo ok
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@yahooo existujú aj stmievače na LED svietidlá.. …
@zicher chces tým povedať že ten otočný stmievač na stene nie je bežný pri led lustroch?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yahooo:

@zicher chces tým povedať že ten otočný stmievač …
@yahooo je bežný. Reguluje sa primár zdroja a zdroj musí podporovať funkciu stmievania.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@yahooo je bežný. Reguluje sa primár zdroja a zdr…
@megdesign neni to ideálne.. Regulácia primáru cez stmievač na primáre trafa funguje nelineárne. Iba na malej časti otočného potenciometra zbehne celá regulácia. Ale záleží od samotného odberu trafka. Inak funguje regulácia pre 200W a inak pre 10W. Veľký odber sa reguluje lepšie. Ale všetko je o diemenzovaní stmievača..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yahooo:

Zdravím, Vytipoval som si luster ktorý sa mi páč…
@zicher @megdesign K tomuto len moju skúsenosť. Na strope mám 3 LED svetlá, každé má svoj zdroj. Ovládam to otočným vypínačom, niečo takéto, ale na 220 V: https://www.aliexpress.com/item/32882... Mal som kúpený aj otočný stmievač z Lidlu, ale nefungoval, rozsvietil svetlá až na konci otáčania a príliš sa zahrieval, asi nebol stavaný na taký odber. Takže pre @yahooo , dá sa to urobiť, len treba kúpiť správny stmievač.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@zicher @megdesign K tomuto len moju skúsenosť.…
@chrobak7 ano, mám podobnú skúsenosť.. Preto som napísal, čo som napísal..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@megdesign neni to ideálne.. Regulácia primáru ce…
@zicher stmievač pre LED zdroj (nie trafo) funguje na princípe pwm. Inštaloval som ich desiatky (u seba mám v dome na každom svetelnom okruhu od ElkoEp) a všetky idú lineárne. Keď ti to robilo, čo ti robilo, nemal si zdroj podporujúci stmievanie. https://www.ledakcia.sk/led-stmievate... Samozrejme stmievac musí byť tiež na záťaž LED stavaný... https://www.elmit.sk/stmievac-pre-r-l...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?