Ytong > Existujuca omietka > Lepidlo+Sietka > Stierka. Bude tento recept fungovat?

Dobry den, mam dom z ytongu (2. majitel), avsak nebol presietkovany s lepidlom a boli priamo na ytong robene omietky. Samozrejme vzniklo kopec praskliniek na omietke, kazdopadne omietka ako taka je pevna, bez problemov. Rozhodol som sa ze, sa uz nechcem na tie prasklinky pozerat a problematicke steny poriesim. Bude tento postup OK? 1. Sucasne omietky napenetrujem a pojde na ne baukleber so sietkou. 2. Nasledne sa znova napenetruje lepidlo a natiahne sa na to Stemal stierka v 2 vrstvach. Bude to fungovat? Hlavne ma zaujima, ci medzi lepidlo (baukleber) a Stemal treba betonkontakt alebo staci obycajna penetracia. Dakujem vam velmi pekne. PS: Ak niekto rozmysla, ci sietkovat ytong, ani nerozmyslajte a urobte to.
Odpovedať
@colakakao a ak niekto rozmýšľa klebrovať tak rovnako 😉 A dávať ho pod stemal hotovú stierku sadrovú vyhodené peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@colakakao niečo ste urobili, nedodržali technológiu a radíte. To je odvaha. Súvislé murivo netreba sieťkovať, oietku ste robili riedkou maltou na suché murivo, popraskala, môžete ju považovať za jadro, treba feinputz, jemnú omietku. Alebo stemal. Penetrácia sa dáva na starú omietku, stačí navlhčenie, ale pri Vás by som tú penetráciu dal.
Odpovedať
@jan45 sieťka mu popraskala v dosledku toho že dával riedku maltu na suche murivo? Mal by som k tomu 2 otázky: 1. Mal to riešiť tak že da hustejšiu maltu na dane suché murivo alebo samotne murivo mal len proste navlhčiť a robit s tak hustou maltou podľa toho ako sa mu lepšie naťahuje? 2. Výrobca udava potrebnu hustotu malty podľa muriva?? Len tak mimochodom, dnes som pomahal bratovi natahovat lepidlo a sieťky na staru omietku s ktorej sme zoskrabali farbu a den pred tym napenetrovali. Bolo vhodne dnes pred natahovanil lepidla este navlhcit stenu ak bola uz napenetrovana? Voprek vďaka za reakcie 🙂
Odpovedať
@colakakao nechcel by si poslat foto tej popraskanej omietky? Pripadne uviest aka je asi stará? Btw. Ak omietka takto spraská tak po akej dobe sa to deje?
Odpovedať
Profilova fotka
@tk1991 1. Mal to riešiť tak že da hustejšiu maltu na dane suché murivo alebo samotne murivo mal len proste navlhčiť a robit s tak hustou maltou podľa toho ako sa mu lepšie naťahuje? Malta má doporučenú konzistenciu, vždy sa upravuje podklad, 2. Výrobca udava potrebnu hustotu malty podľa muriva?? Výrobca nemôže popísať všetky druhy podkladov, delí na savé a nesavé a podľa toho platí ako hore.
Odpovedať
@jan45 Vlhcili by ste aj zakuto staru omietku? Maľovka je dole, je to napenetrované nonpride mi ten povrch suchy a prašny.
Odpovedať
Profilova fotka
@tk1991 penetrovať
Odpovedať
@tk1991 aký pomer penetrácie si použil ??? ....toto lepidlo je skvelá vec, s lepšou som ešte nepracoval ...https://www.suchavystavba.sk/hasit-max-8-malta-lepiaca-a-stierkovacia-seda.html
Odpovedať
@rudy2501 Penetrak riedeny 1:1. V com je super to lepidlo? My mame lepidlo za 4.50€/25kg.
Odpovedať
@jan45 no nedá mi to ale tu na tennpán odporúca dať lepidlo a sieťku práve kvoli zjednoteniu povrchu. https://m.youtube.com/watch?v=QZdqD2N... 11:45
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?