Porfix - Ručná omietka

Ahojte, Riešim akurát vnútorné omietky na porobetón (Porfix), idem do toho svojpomocne ručne, na koľko som to už robil u známych. Vždy som to robil spôsobom lepidlo, sieťka a štuk. Na mojej stavbe by som sa chcel vyhnúť lepidlu, takže som rozmýšľal že to spravím takto: Natiahnem jemnú vrstvu Baumit MPI a zapustím do nej sieťku a potom už len jemnú vrstvu Baumit MPI a zašúcham. Štuk sa mi nepáči skrz malého zrna, mám rád väčšie zrno. Čo hovoríte na tento spôsob? Ďakujem za pomocné rady.
Odpovedať
Mne tak robili vnutorne strojove.. Baumit MPI25, Nastriekali prvu vrstvu, vlozili do nej sietku a nasledne nastriekali dalsiu vrstvu a zahladili..
Odpovedať
@mythnick by ma zaujímal názor niekoho kto s tým robil ručne.
Odpovedať
Profilova fotka
Vrecovanou CEMIX rucnou jednovrstvou som robil na porfix a parada. Len rohy a spalety treba sietkovat a tam to horsie schne. Na porfixe som robil vzdy protilahle steny a islo to ozaj krasne.
Odpovedať
@wolodymyr súhlasím my sme Cemix vnútorný štuk dávali v celom dome, po skúsenostiach z prerábky svojej niekdajšej kancelárie kde mi to poradil známy ktorý to robil (pričom som ho pozorne sledoval a odkukával 🙂 ) a fakt sa s ňou dobre robilo. Nie je síce až taká biela ako iné ale aj tak na to išla maľba tak mi to bolo jedno o jeden náter viac ma nezabije 🙂 . Hlavne aspoň pre mňa je vždy jednoduchšie o vrstvu viac maľovať ako sa viac trápiť s naťahovaním a pucovaním. Dokonca otec doma skúšal iné a nakoniec mi volal aká je tá omietka čo som dával ja, že to čo skúšal mu vôbec nesedí a nepracuje sa mu s tým dobre 🙂
Odpovedať
@wolodymyr si dával aj sietku celoplošne?
Odpovedať
Profilova fotka
@pantex nie.. iba v rohoch a spaletach
Odpovedať
@pantex my sme dávali sieťku + lepidlo celoplošne (rekonštrukcia staršieho domu- pre istotu)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?