Pomoc pomoc rýchla rada

Profilova fotka
Kto mi poradí mám problém robili mi omietku mám konzolové schody ale omietku dali lem 2 cm a vydiet mi sroby aby som ich zákrila čo je lepšie dať ešte raz omietku 2 cm alebo nalepiť sadro kartón prosím o radu
Odpovedať
@jana_jozsova_konig Omietka bude drahá a prácna, SDK ešte drahšie a prácnejšie. Skôr by som sa priklonil k omietke. Ale ak je to už vrchná omietka (Feinputz), tak s ňou 2 cm vrstvu ťažko urobíš. Ak je to ešte len základná omietka (Grobputz), tak je možné natiahnuť ešte 2x 1 cm vrstvy. Ale bude to veeeľa materiálu. Na každý m2 spotrebuješ pri hrúbke 2 cm viac, ako 1 vrece. Skôr by som hľadal iné, jednoduchšie riešenie. Také, ktoré by prekrylo tú skrutku len kúsok pod tým schodom. Napr. prilepiť pod každý schod len kúsok XPS, ktorý zakryje tú skrutku a ten potom len pretrieť omietkou a zamaľovať. Alebo urobiť nejaký pás z XPS pod schodmi, aby tých kúskov nebolo veľa.
Odpovedať
Aké tam pôjdu schody? Nebude to niečo také že sa to bude nasuvat na tie joķloviny? Možno by to zakryli aj tie skrutky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozik123 Áno ale drevo bude 3cm tak to neprekryje
Odpovedať
@jana_jozsova_konig Drevo bude 3 cm dokola toho železa? Teda aj zospodu? Alebo len hore bude nášlapná doska?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 do okola tak to neprekrije
Odpovedať
Pred omietaním vás na to mali upozorniť. Možno akoby podperu z rovnakého materiálu ako budú stupnice. Omietať okolo jaklov je pracné a vyzerá to na veľkú stenu. Ale ak to chcete čisté a aby schody vynikli, tak druhú vrstvu, ktorá to prekryje. Skrutky sa nedajú skrátiť? Dalo by sa to obiť a skrátiť a zapucovať, ale neviem či je to možné. V každom prípade pred omietaním mali povedať, že vznikne takýto problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x nie skrutky nie a sadrokarton je blbosť nalepiť
Odpovedať
Ak to chcete mať pekné, tie schody budú dominantou miestnosti, možno aj celého domu, celý život sa na to budete pozerať, tak jedine ďalšiu vrstvu omietky a schody na stene vyniknú. Už keď ste sa s nimi toľko vytrápili, toľko do nich investovali, všetko ostatné bude lepenie a bastlenie a bude to dosť vidieť. Nech sa darí🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x Dakujem
Odpovedať
@jana_jozsova_konig Napadli ma 3 možnosti: buď zo spodnej strany každého schodu spraviť ešte drevený hranol (trojboký), ktorý by tú skrutku zakryl, alebo spraviť celú spodnú stranu každého schodu zošikmenú (v smere od konca každého schodu po stenu), aspoň tak, aby prekrylo to zošikmenie tú skrutku, na tú dĺžku schodu a Vami daných 3cm to nebude až také okaté, no a tretí spôsob by bol ten, že by som tú skrutku ešte zvýraznil nejakou tmavou farbou. Ale aj tak to bude pod schodmi a bude tam asi tieň, možno to aj ten tieň dostatočne "zamaskuje".
Odpovedať
Profilova fotka
@jana_jozsova_konig nalepil by som na celu stenu styrodur 20mm ... da sa to potom krasne obrezat akolo tyci a matic a na to nejaky funas ... samozrejme s dodrzanim postupov.
Odpovedať
… celu stenu by som nerobil, skôr by som išiel smerom hrúbky dreva zo spodnej strany. Dizajnovo, pohladovo si zachováte to, čo ste chceli mat. Ak bude obklad schodu 3cm drevo a dolu vám to zakryje napr 5cm, tak by som išiel určite tým smerom. Nakladovo najrozumnejšie, bez prace a času naviac, lebo schody bude niekto obkladať drevom, tak len spodok prispôsobí hrúbkou. Šikovný stolar tu skrutku skryje. Druhé riešenie mi napada, že ponechať povodne hrúbky dosky a dať stolárovi spraviť tzv obruč okolo schodu pri stene. Samozrejme najmenšiu možnú, len aby splnila účel. Esteticky to nenaruší celkový vzhľad. Ak by sa to týkalo mna, z týchto dvoch možnosti by som si vyberal..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jana_jozsova_konig daj foto bez omietky ako je to uchytene cele aj z dialky kolko m2 ma stena
Odpovedať
@jana_jozsova_konig skúste sa spýtať stolára ktorý vám bude robiť tie schody či by sa to nedalo tým schodom nejako zakryť. Možno niečo ako sokel drevený okolo každého schody, myslíš že by to nevyzeralo zle a bolo by to asi aj najjednoduchšie. Treba to skúsiť aspoň na jedno schode priložiť si to tam a pozrieť sa či vám to bude až tak vadiť a uvidíte.
Odpovedať
Ešte ma napadlo spraviť tu hrubšiu omietku len pod schodami
Odpovedať
Profilova fotka
@sonau ďakujem
Odpovedať
@jana_jozsova_konig kedze mas na galeriu mas aj na omietku na celu stenu.
Odpovedať
@jana_jozsova_konig a keby na to isli led lampy? Tie okruhle bodovky.. ci stvorceky..
Odpovedať
@jana_jozsova_konig super názov témy. a taký obsažný... skoro ako z modrého koníka. osobne si myslím, že tam išlo výrazne menej ako 2 cm omietky. a nechápem, prečo chceš ešte ďalšie 2 cm. podľa predošlých fotiek z tvojho albumu máš bočný plech konštrukcie zapustený do tehlovej steny. trčia iba matice resp. hlavy skrutiek. a to pochybujem, že majú 2 či až 4 cm. bolo treba prebrať detaily pri schodoch s omietkármi. nie som si istý, či bolo dobré riešenie buchúť omietku rovno na tú oceľ, na hlavy skrutiek/matky a pod. snáď tam máte aspoň plastové krytky.
Odpovedať
Tie skrutky tam nebude vôbec vidieť ak to necháte takto, možno dať biele krytky na maticu. Ale neriešil by som to vôbec.
Odpovedať
@jana_jozsova_konig no neviem či je dobré dávať druhú vrstvu, ja som mal tiež problém s niečím že neprekryli omietkari tak ako sme sa dohodli, a keď som vravel že tak dajte druhú vrstvu na to povedali že to nebude dobré že to bude praskať
Odpovedať
@jana_jozsova_konig rada by som poradila, žiaľ nemám s tým skúsenosť.. ale chcela som sa opýtať... kvôli týmto schodov chate, steuseli mat betónovú stenu?
Odpovedať
@mey8 existuje súkromná pošta. a ak by ste si pozreli jej posledné fotky, zistili by ste.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?