Stierkovanie pomocou elektrivkeho hladidla

Ahojte, mam otazku. Budeme omietať novostavbu. Material porfix. Stavali sme si svojpomocne a tak mame steny rovne nakolko sme sa s tym vyhrali a dali sme si na to cas. Preto rozmyslame len nad lepidlom sieťkou a stierkou. V byte sme stierkovali a pouzivali sme omietku od baumitu mvr uni. Pacila sa nam zrnitost taka akurat. Tuto omietku by sme chceli pouzit aj v dome. Moja otazka je da sa tato omietka zahladit elektrickym hladidlom? Susedovy robia strojove omietky a tam som videl tuto masinu ktora by mi neskutocne ulahcila nekonecne stierkovanie. Pridam aj foto.
Odpovedať
https://www.remab.sk/eibenstock-epg-4...
Odpovedať
@michal_41 X rokov dozadu som tuto omietku použival aj ja ale len ručné hladenie. Fakt sa s ňou robilo dobre. Už neviem kde to bolo napísané ale stalo tam že nie je veľmi vhodná pre exterier. Tak som s ňou pre vonkajšok pre istotu prestal.
Odpovedať
@neprd napíšeš aj niečo k veci? :-D :-D :-D
Odpovedať
Super mám ju a spokojnosť. Ale treba naťahovať omietku 2x.
Odpovedať
@zaki1975 ako to mysliš 2x? Na lepidlo nstiahnem vrstvu, necham trochu zaschnut potom tenku vrstvu a zahladim strojom?
Odpovedať
@neprd ja chcem stierkovat interier, takze by nemal byt problem. Dufam. Mne sa pacia kamienky v omietke, ked je taka zrnitejsia. A uni mi oresne vyhovuje
Odpovedať
@michal_41 Lepidlo na porobeton? Ako v praveku?
Odpovedať
@kejsix a ako sa to robi teraz?
Odpovedať
@michal_41 pozri sa aj na tenkovrstovu omietku Baumit Viva Maxima, tiež má zrno 0.6mm a je určená na presieťkované steny.. ja v kombinácii lepidla, sieťky a tenkovrstovej stierky problém nevidím
Odpovedať
Natiahnuť lepidlo a potom natiahni omietku jednu vrstvu omietky a potom druhú. Mi to robíme dvaja keď naťahuje 2x omietku potom to hneď prepucujem strojom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?