Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Ked je to spajza nebude lepsie nechat kamen kamen… @wolodymyr Je to vnutorna kamenna stena, dnu v spajzke :)Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Ked je to spajza nebude lepsie nechat kamen kamen… @wolodymyr Ano a preto som spajzu v dome zavrhol a dal radcek vysoke stavane skrine, zavaraniny presunul do garaze :-), navyse spajza by sa tiez mala vetrat, pripadne mat okno.Odpoveď na príspevok od islk:
@wolodymyr Ano a preto som spajzu v dome zavrho… @islk Je to normalna miestnost s oknom a dverami, u nas na vychode to volame spajza. Na zapade je to tusim komora (?)Odpoveď na príspevok od ludoop:
Poprosim o radu. Mame kamenny dom, v špajzke je n… @ludoop ahoj. Pokiaľ máte domček s kamennými múrmi a omietka je už nesúdržná, tak by bolo vhodné pouvažovať na výberom materiálov napriklad zo sanačného programu KREISEL. Produkty si môžeš pozrieť na našej stránke v sekcii sanácie. Ak by si sa chcela vydať touto cestou tak Ti rád poradím s výberom vhodných produktov. Použitie klasickej jadrovej omietky a vrstvy lepidla so sieťkou a ako finálna úprava štuk, by som neodporúčal. Je predpoklad že v kamennej stene máš zvýšene hodnoty solí a tie treba najprv dostať pod kontrolu vhodným prípravkom. Až potom prichádzajú na rad ďalšie vrstvy, prípadne jednovrstvová sanačná omietka. Ak bude záujem, niečo spoločne vymyslímeOdpoveď na príspevok od ludoop:
@wolodymyr Je to vnutorna kamenna stena, dnu v sp… @ludoop stena ma dve strany a to bud obe vnutorne alebo vnutorna vonkajsia ci ta uz je mur a prve je stena... lebo tvoj terminus technikus je laicky vid priklad normalnej miestnosti s oknom a dverami ze je to spajzka alebo komora. Myslim teda neviem ako u vas ale tu ma okno a dvere aj spalna detska atd... 😃😃😃Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@ludoop stena ma dve strany a to bud obe vnutorne… @wolodymyr Jasne, ze je laicky, inak tu netrapisim, kebyže som profík 😃 Su este kadejake vyklenky a niky s dvierkami a tym tiez zvyknu ludia hovorit spajza.Odpoveď na príspevok od minoo:
@wolodymyr nie je to stena vs priecka? @ludoop pe… @minoo Hej, medzicasom som uz nazbierala info v stavebninach a ratam s prednastrekom.