Oprava starej steny

Poprosim o radu. Mame kamenny dom, v špajzke je na jednej stene zvetraná omietka, obili sme ju az na kamen. Su to asi tri štvoraky, trufam si to urobiť sama, len potrebujem poradit ako penetrovať. Planujem dať jadrovu omietku a na nu buď štuk alebo lepidlo a sietku a tak štuk. Medzi ktore vrstvy idu penetračne natery?
Odpovedať
Profilova fotka
Ked je to spajza nebude lepsie nechat kamen kamenom ved tam bude chladno co je ucel spajze. Skor sa povenovat vnutornej stene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ked je to spajza nebude lepsie nechat kamen kamen…
@wolodymyr Je to vnutorna kamenna stena, dnu v spajzke :)
Odpovedať

Ked je to spajza nebude lepsie nechat kamen kamen…
@wolodymyr Ano a preto som spajzu v dome zavrhol a dal radcek vysoke stavane skrine, zavaraniny presunul do garaze :-), navyse spajza by sa tiez mala vetrat, pripadne mat okno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od islk:

@wolodymyr Ano a preto som spajzu v dome zavrho…
@islk Je to normalna miestnost s oknom a dverami, u nas na vychode to volame spajza. Na zapade je to tusim komora (?)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ludoop:

Poprosim o radu. Mame kamenny dom, v špajzke je n…
@ludoop ahoj. Pokiaľ máte domček s kamennými múrmi a omietka je už nesúdržná, tak by bolo vhodné pouvažovať na výberom materiálov napriklad zo sanačného programu KREISEL. Produkty si môžeš pozrieť na našej stránke v sekcii sanácie. Ak by si sa chcela vydať touto cestou tak Ti rád poradím s výberom vhodných produktov. Použitie klasickej jadrovej omietky a vrstvy lepidla so sieťkou a ako finálna úprava štuk, by som neodporúčal. Je predpoklad že v kamennej stene máš zvýšene hodnoty solí a tie treba najprv dostať pod kontrolu vhodným prípravkom. Až potom prichádzajú na rad ďalšie vrstvy, prípadne jednovrstvová sanačná omietka. Ak bude záujem, niečo spoločne vymyslíme
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ludoop:

@wolodymyr Je to vnutorna kamenna stena, dnu v sp…
@ludoop stena ma dve strany a to bud obe vnutorne alebo vnutorna vonkajsia ci ta uz je mur a prve je stena... lebo tvoj terminus technikus je laicky vid priklad normalnej miestnosti s oknom a dverami ze je to spajzka alebo komora. Myslim teda neviem ako u vas ale tu ma okno a dvere aj spalna detska atd... 😃😃😃
Odpovedať
@wolodymyr nie je to stena vs priecka? @ludoop penetrujes to, co je stare alebo rozne nasiakave alebo velmi nasiakave. Tebe staci len pred omietkou... Inak nedavas aj spric (prednastrek) na taky kadejaky kamen? Potom ked budes davat finalnu omietku tak jadrovu len navlhcis... Inak tiez mame spajzu s dverami a oknom... Komora mi pride ako nieco bez okna, napr tmava komora, lava prava srdcova...ci?
Odpovedať

@ludoop stena ma dve strany a to bud obe vnutorne…
@wolodymyr Jasne, ze je laicky, inak tu netrapisim, kebyže som profík 😃 Su este kadejake vyklenky a niky s dvierkami a tym tiez zvyknu ludia hovorit spajza.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@wolodymyr nie je to stena vs priecka? @ludoop pe…
@minoo Hej, medzicasom som uz nazbierala info v stavebninach a ratam s prednastrekom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?