Omietka v starom dome

Potreboval by som poradiť ohľadom omietok v starom dome. Ide o dom ktorý má cca 55 -60 rokov. Postavený je zo škvarobetónu, tehla, betón. Ide o to že sa chystám prerábať elektriku a ťahať nanovo to znamená sekanie atď. Ide mi o to či potom steny len zoškrabať a na to dať nejakú stierku alebo to celé osekať a natiahnuť nanovo. Omietka neodpadáva drží pokope. Pravdaže nie je rovná ale skôr na niektorých miestach sú praskliny. Druhom rade neviem si predstaviť koľko môže stáť jeden meter štvorcový na novo omietnuť stenu.
Odpovedať
Radiť nejdem, len napíšem ako som to robil ja. Starú omietku ktorá dunela, opadávala alebo nedržala som osekal a tam kde bola dobrá a držala tak tam som nechal a už len ostierkoval. Samozrejme, všade som dával aj sieťku. Všetko drží a nič nepraská ani pri starej ani pri novej omietke.
Odpovedať
@lukas852 presne ako pise ivan, podla stavu, ja si myslim, ze ma pravdu a stacilo by ako robil on. To co je popraskane, vydute prípadne inak poskodene dat uplne to co nie iba stierka plus sietky a je to :)
Odpovedať
@lukas852 ja by som to celé vysekala a dala nanovo, neviem pre lepší pocit aj keď s tým je viac roboty.
Odpovedať
@lukas852 tiez som vyspravkoval problemove miesta,osietkoval a prestierkoval.Je to o.k. aj po 9 rokoch. @natalyzero pre dobry pocit vyhodit 1000e....neviem-neviem ;-)
Odpovedať
Ďakujem za rady. Chcem sa spýtať čo zo stropom lebo mám tam panely a vždy sa spravý prasklina medzi dvoma panelmi na jednej strane domu vždy praská opravoval som to vždy že som to vyšpáral dal tmel a znova to prasklo. Rozmýšľam nad odsekaním stropnej omietky a dať tam sadrokartón ale neviem či to bude ok lebo od stropu po hranu okna mám len 18cm.
Odpovedať
@lukas852 sadrokartonovy podhlad na priamych zavesoch ti zaberie 5cm ked dás len 1vrstvy profilov.Omietku nezosekavaj-zbytocne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?