Ako ste riešili vlhkost po sadrovych omietkach v dome?

ahojte prosim vas akoste riesili vlhkost v dome po sadrovych omietkach ?ako rychlo to schne? akurat dnes nam ich dokoncili a cely tyzden lialo tak sme tam mali riadne vlhko ....nastastie nabuduci tyzden hlasia cely tyzden pekne tak snad to pomoze ....vela vetrame dokoran okna aj vetracky ....ale mame drevene okna tak sa o ne aj bojim :)))snad to preziju.... kedze je tam fakt vlhko a to este nemame anhydrid podlahu to potom si uz fakt neviem predstavit .... pozerala som aj tie priemyselne odvlhcovace ale je to riadne drahe kupa od tis. eur a prenajom okolo 10-20eur na den ....co sa mi zda faaakt riadne velaaaaa....tak ak mi date nejake rady budem velmi vdacna dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiv vetrať a ešte raz vetrať...a samozrejme spraviť prievať. A o drevené okná sa neboj,ak sú kvalitné tak to vydržia.
Odpovedať
hej je to termowood tak by mali snad vydrzat sme davali okna pre pasivne domy od slavony ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiv při sádrových omítkách jsme pouze intenzivně větrali a bylo to OK. Horší to bylo po vylití anhydritu - to nám tekla voda proudem po zdech a měli jsme strach, co to právě udělá s tou sádrovou omítkou... Nakonec jsme na nic nečekali a půjčili profesionální odvlhčovače ;-)
Odpovedať
fuhaaa nestraaas @catt82 a kolko vam to schlo stymi odvlhčovacmi???? lebo je to fakt drahe ze ako dlho to teda treba mat aby sme sa vedeli na to pripravit...dufam ze bude pekne pocasie dlhodobooooo
Odpovedať
Kúpte si vlhkomer, hoci aj analóg za 4€, nepretržite vetrajte, budete sledovať ako vám to klesá. Ja to robím aktuálne tiež. Ale ako písala catt82, tešte sa na poter
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiv fakt záleží na počasí, my jsme vylili anhydrit a venku byla zima a chcalo a chcalo a chcalo.... Takže jsme nebyli schopni dostat větráním tu vlhkost z domu :-( Odvlhčovač jsme měli půjčený cca týden a denně jsme z toho vylívali naprosto neuvěřitelný množství vody... Ještě jsme si v patře pomáhali menším přímotopem, abychom to urychlili. No každopádně provoz stojí fakt ranec :-|
Odpovedať
Zda sa, ze sa ohladom vetrania rozne nazory rozchadzaju. Niekto radi vetrat, iny radi nevetrat a nerobit prievan. Nuz asi najlepsie je to skusit na vlastnej kozi..
Odpovedať
v tomto pocasi ine ako odvhlcovace nepomoze. Alebo cakat a vetrat .
Odpovedať
@sisiv my sme robili sadrove omietky este v juni, potery normalne, nie anhydridove v juli a teraz uz viac ako mesiac odvlhcujeme profesionalnymi odvlhcovacmi. 24 hod. idu a musim povedat ze uz sme vyliali litre vody. by som neverila kde sa to tam berie.chceme byvat do vianoc, tak nepotrebujem vydute parkety a dotrhane dlazby. ale stoji to cely majetok :-p
Odpovedať
tak asi to teda budeme musiet tiez takto vyriesit lebo podlahu budeme mat hotovu asi tak zaciatkom novembra a to uz asi fakt nebude nic moc pocasie a tie zby sme chcel ibyvat co najskor ....tak dakujem za rady ..
Odpovedať
prosim vas ten vlhkomer kupim aj v hocijakom obchode ako elektro alebo kde dakujem
Odpovedať
@sisiv ak ahnydrid zalejete zaciatkom novembra ... tak do vianoc nebyvate...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sisiv obyčajný vlasový vlhkomer sa dá kúpiť v železiarstve aj v kuchynke. V elektre skôr elektronický ale je zbytočne drahý...
Odpovedať
@sisiv okay,kaufland,stojí cca 5E.
Odpovedať
@sisiv popozeraj: http://www.alza.sk/search.htm?exps=vl...
Odpovedať
musite naplno vetrat a KURIT, hocijake stare kachle alebo plynove delo
Odpovedať
Profilova fotka
my sme robili vapenno-cementove omietky v juli, a nemali sme ani zarosene okna. pritom som prve 4-5 dni ani neotvaral okna, ani na vetracku, aby to prilis rychlo neschlo. vonkajsia fasada este nebola urobena. pred tyzdnom sme davali cementove potery, a taktiez okna ani nezarosene. poterari este hovorili aby sme poter este zvlhcovali niekolko dni. zvlhcovali sme a vobec nebolo zarosene ani jedno okno. a okna komplet zatvorene. preco je potom v takmer vsetkych pripadoch problem s vlhkostou?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ak sa chces co najrychlejsie zbavit vlhkosti tak v lete ked je vlhky vzduch (vysoka absolutna vlhkost) zavret okna + kurit a odvlhcovac. V zime ked je vonku suchy vzduch (nizka asolutna vlhkost), tak kurit a pootvorene okna na prievan pripadne odvlhcovac.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ano zavret okna, kurit a odvlhcovac...
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiv ak mas krb, tak v tom novembri kurit krbom, a pootvorene okna (slaby prievan)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 pozor nepouzivat plynove delo, bud len krb, alebo elektricke ohrievace!!!!! Spalenim molekuly propanu vynikne 3CO2 + 4H2O a spalenim molekuly butanu 8CO2 + 10H2O... Ako vidno spalenim propanbutanu dodavate do stavby dalsiu vlhkost, hoci nepopieram, ze vacsinu z naj aj odvediete, ale rozhodne to neni idealny zdroj pre odvlhcovanie!!
Odpovedať
ja neviem či sa to dá prirovnať,ale ked boli záplavy a ľudom navlhli domy radili riadne zatvoriť okná a kúriť,potom okná otvoriť a opakovať,ako dlho a ako často?ono ako píšete vlkomer dať do izby a hlavne robiť podlahy až ked sú suché potery a pred podlahami zmerať či je dobre vysušený poter.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivv nemali ste zarosene okna, lebo vonkajsia teplota je este dostatocne vysoka. Hoci je vnutorny vzduch dost nasyteny vodnou parou nema chladny povrch na ktorom by skondenzoval. Keby si toto skusila ked budu vonkajsie teploty pod 10 stupnov by si sa divila aky lejak by ti siel po vnutornej tabuli okna. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 v pripade zaplav teraz letne mesiace jasne ze treba zavret okna, lebo vonkajsi vzuch ma vysoku absolutnu vlhkost. Takze zavres okna, zvysis kurenim teplotu a vlhkost odoberes odvlhcovacom. Keby si mala otvorene okno, tak odoberas vlhkost vlhkemu vzuchu ktory by ti prudil oknami stale dnu a nikdy by si nevysusila to co potrebujes.
Odpovedať
@mr79 no zle som si to vyratala v polke oktobra to bude zaliate :))
Odpovedať
noooooo tak uvidime ake bude počasie dakujem velmi pekne za rady.... len mi budeme mat kurenie az ked budu podlahy hotovre teda aj anhydryd - a budeme musiet pockat na dopojenie celej ele lebo davame tu inteligentnu elektroinstalaciu loxone , :) a asi bude chvilu trvat kym to cele daju dokopy .... krb nemame lebo mame pasivny dom (respektive to zistime 29teho mame objednany blowerdoor test tak som zvedava ) tak skusime dat na vase rady aj ked tie profi odvlhčovace su prenajom riadne palky ... nemam predstavu ako dlho schne pri dvoch odvlhčovacoch kedze mame poschodovy dom podlaha a omietky .....ako dlho to budeme musiet mat prenajate.... o tom ze dlazba a parkety sa mozu davat az ked si zmeraju vlhkost podlahy aby to nepopukalo a neodulo sa o tom viem a mal by to robit kazdy dobry pokladac dlazdic:) tak pevne verim ze to dako poriesime aby sme mohli co najskor byvat uz sa neviem dockat:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?