Montáž parapetov

Zdravim majstrov, Chcem vás poprosiť o radu ohľadom montáže vnútorných parapetov. Pod parapetom mi vzniká priestor 2,5cm až 3cm na Pur penu kvôli nízkemu ukončeniu spodnej hrany spalety. Bude to stačiť podpenit, alebo radšej spodnú spaletu omietnut tak aby tam bol priestor iba napr. 0,5 CM na penu? Vopred ďakujem za rady. Pre lepšiu predstavu prikladám foto.
Odpovedať
PUR pena stačí...
Odpovedať
Za mna 2 cm styrodur a na to pena.
Odpovedať
Profilova fotka
@luigi1244 pod parapetu nasekajte malé kocky xps ,aby keď ich dáte pod parapetu čo najbližšie k oknu tlačili parapet smerom hore. Takto docielite to, že špára zhora medzi parapetom a oknom bude minimálna až žiadna. A ďalej nasekajte malé kocky xps dopredu pod parapet , takto si nastavíte koncovú výšku. Keď to doladíte, treba vypeniť a zaťažiť . Nech sa darí.
Odpovedať
@dedo758 @jaronick @igorkoo ďakujem za rady. Skôr sa bojím aby som neposunul rosny bod smerom do interiéru. Toho styroduru sa bojím aby mi nekondenzovala voda pri spoji parapety s oknom...
Odpovedať
@luigi1244 nastaviť skrutkami a len vypeniť. Zhora potom poriadne zaťažiť. Dával som tam aj kocky 3x3cm polystyrénu aby to zas hore pri ráme oknaaby tam nevznikla medzera.
Odpovedať
@luigi1244 nemáš ten parapet zbytočne široký? Či to je len dáky odpad. Jasom ich nechával trčať 3cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?