Hlinena omietka

Poprosim poradit nejakého dobreho majstra na hlinene omietky za normalnu cenu. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Na čo sú vám hlinené omietkky? Z akého dôvodu ich chcete dávať? V drtivej väčšine sú to zbytočne vyhodené peniaze.
Odpovedať
@dankagt hlinené omietky nie sú za normálnu cenu, sú výnimočné a vždy budú výrazne drahšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@dankagt pošlem do ip
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Hlina ako materiál je bezvýznamne lacná len tu sa to predáva za nenormálnu cenu. Pritom hlina ako materiál obsahuje najviac radónu. Ja osobne tirtzo omietky neodporpúčam. Aj mvc sa dá urobiť tak aby vyzerala krivo staro.
Odpovedať
@mesarosanton lacná je v zemi, ale keď ju máš nájsť, vyťažiť, spracovať a naniesť tak to stojí nemalé úsilie a to sa premieta do ceny. Aj slama je v podstate bezcenný materiál, ale domy z nej sú jedny z najdražších (aj keď sa prezentujú inak) Radón je prchavý plyn a jeho množstvo závisí od oblasti, čiže nie som si istý, že tvoja informácia pravdivo popisuje reálny stav. Neviem nakoľko si fundovaný odborník aby tvoje odporúčania mali, alebo nemali byť brané na zreteľ pri rozhodovaní (ja napríklad sa v tomto za odborníka nepovažujem :-) ) ale je to jedna najzdravších povrchových úprav stien - aspoň sa to tvrdí. A aj hlinená omietka sa dá naopak natiahnúť hladko, len to sú už potom iné materiály a ceny. Tu sa ale zákazník musí rozhodnúť sám, ja by som do toho nešiel, lebo je to zbytočne drahé.
Odpovedať
Super... hlinena onietka je nieco najzdravsie podla mna. Ja som si sám v dome robil hkinenu omietku a ako napisal @slavoslav ona ozajstne môže byť hladká. Každopádne,hlina je aj dobrý izolator...čiže,voija teplotu a drží ju a steny sú teplé a v kete chladné. Takisto hlina saje zvyšok vlahy vo vzduchu a pri suchsom ovzduší ho vracia.... určite sa nájdu ludia s inými skúsenosťami ale ked máš na takú omietku tak len do toho. Odporúčam
Odpovedať
Ešte stoji drevenica po starých rodičoch. neviem kedy ju presne postavili, niekedy v medzivojnovom období. A skúste hádať čo je v interiéri ? hlinené omietky, špáry medzi brvnami sú vytreté hlinou, potom šašina či trstina a znova hlina a potom obielené vápnom so svetlomodrou farbou, ešte si pamätám, keď oprávali prípadné praskliny a išli po hlinu na špeciálne miesto, kde bola dobrá, vhodná na stenu. Hlinené omietky nič nové, žiaden radón, to je blud. Radón sa v budovách zhromažďuje v pivniciach a na prízemí, keď sa nevetrá. Prenika z hlbky zeme. spúšťal som aj tepelné čerpadlo ktoré hnalo vodu do stenového vykurovania - hlineného.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?