Dá sa opraviť zbabraná ryhovaná silikónová omietka?

Na rodicovskom dome nam firma uz mesiac robi zateplenie mineralnou vatu FKD-S 100. Presne na celnej stene domu sa dvom prispatym robosom podarilo dodrbat vzor fasady. Nie je to az take strasne, ale proste vadi to... Omietka je ryhovana, 2mm silikon v jemne kavovej farbe. Robil uz niekto opravu takejto omietky? Da sa to vobec. Po diskusii s viacerimi odbornikmi je zaver taky, ze ked to nie je az take strasne, tak to neodporucaju. Hlavne po technickej stranke spravnej funkcnosti zateplenia. Firma to chce opravit tak, ze daju penetrak, lepidlo, sietku, lepidlo a novu omietku.. Tym ale vznikne dalsia parozabrana, takze vata je tam v podstate asi zbytocne. No a otazne je, ci to vobec bude drzat a neopada to za par rokov... Ma s tym niekto realnu skusenost? Dakujem za vsetky nazory a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Z vášho popisu sa nedá určiť čo presne doone...Ďaľšej vrstvy omietky s nemusíte báť nebude to vlhnúť.Nieje nutné aby znovu dávali sieť a lepidlo .pokiaľ nieje fasáda krivá dá sa to opraviť "len"novou vrstvou omietky.
Odpovedať
Profilova fotka
min. lepidlo tam ntiahnut a znovu farbu ťahať.sietku netreba
Odpovedať
No, dvaja na zemi a dvaja na poschodi ryhovali pekne zlava do prava, no a dvaja iba rozmazavali co im prislo pod ruky. Takze ta textura nie je rovnaka na celej stene. V strede nie su skoro vobec ryhy, iba take naznaky, hore pod strechou a okolo zeme su ryhy viditelne. Ide o to, ze ryhovana omietka sa udajne neda nanasat druhykrat. Nie, zeby to nechytilo, ale ked sme to skusali na vzorke styroduru, tak tie kamienky sa zatiahli do uz existujucich ryh a vyzeralo to viac ako uhladena omietka, ako ryhovana. Mozno na to treba nejaku specialnu techniku... Robil to uz niekto. Dat iba lepidlo a hned nato farbu mi zas vobec neodporucaju. Znameho sused tak urobil, po roku mu uz zacina pukat na miestach, kde sa mu vytvorili vzaduchove bubliny... Katastrofalna situacia, ktora asi ani nema riesenie. Akurat zhodit vatu a dat to cele nanovo.
Odpovedať
@misulinko Ja som to opravoval,opadať to neopadá ale všetko čo píšete je pravda, aj to s tou parozábranou. ja by som doporučil povrch starej ,pok.... omietky naperforovať cca asi 10 dierok na m2
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?