Omietka - silikónová alebo silikátová?

Profilova fotka
poraďte prosím čo je lepšie, silikónová alebo silikátová omietka? Nevieme sa rozhodnúť, každý hovorí niečo iné. ďakujem
Odpovedať
@matilka22 A ty si co myslis? Ktora bude lepsia?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado podľa toho čo som čítala :) tak silikónová, ale dám si poradiť
Odpovedať
Profilova fotka
@matilka22 Ahoj my pojdeme tiez do silikonovej omietky. Ani nerozmyslam o inej.
Odpovedať
@matilka22 Tu je moj oblubeny obrazok: http://www.sto.sk/137415_SK-Omietky_a... Najzasadnejsi rozdiel je v nasiakavosti. Silikon jednoducho nepije. Preto sa menej spini, lepsie drzi farbu a nechyta riasu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám silikonovú.Ako sa osvedčí,neviem.Mám ju týždeň. :-) Výrobca ktorého som si vybral má teraz vylepšenú receptúru.Až 30% objemu živice a bežne sa dáva 4-5%(vraj). Reakcie okolia sú, že som kúpil draho. Suma sumárum som preplatil na celom dome možno 150 eur. Už som minul aj na väčšie blbosti 150 eur a k celkovej cene domu je to menej ako 0,1% s ceny. Prajem dobrý výber a hlavne farbu( na tých vzorkách to je úplne iné ako na stene).
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Nezmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@matilka22 Silikónová obsahuje o 4% viac silikónu ako silikátová. Rozdiel medzi nimi je v paropriepustnosti v rýchlejšom vysychaní pri nasiaknutí vodou , najmä cez zimné mesiace.Silikónová (ale len tá od kvalitných výrobcov) tvorí menej mikrotrhlín preto dlhšie vydrží.Pamätajte že nič nevydrží večne , všetko sa raz rozpadne. Z toho pohľadu je lepšia voľba ,silikónová.
Odpovedať
Noze prezradte, ktorej firmy receptury tak doverne ovladate ;-) Trosku z chemie: silikat, cize vodne sklo, alias kremicitan sodny, resp. draselny. Silikony, resp. siloxany, ktore sa vyznacuju vodoodpudivostou, cize hydrofobnostou. A perlicka pre majsterka na zaver: "Lukofoby jsou kapaliny na bázi silikonu, které slouží k hydrofobizaci porézních silikátových stavebních materiálů." Takze teraz, co je podla vas nezmysel????????? :-x
Odpovedať
Profilova fotka
A este by som povedal ze ludia si casto zamienaju silikatovu s disperznou- teda akrylatovou omietkou.. Silikatova sa pouziva zväcsa na sanaciu historickych budov, kedy je nutny znizeny difuzny odpor omietky kvôli veľmi hrubym murom z plnych tehal. Tym, ze je silikatova omietka silne alkalicka, nemusia sa pri jej vyrobe pouzivat biocidy, lebo ma sama osebe PH tak vysoke, ze nema sance byt napadnuta mikroorganizmami..to je velmi velka vyhoda...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?