Apu listy: Ako opraviť bruško a prilepiť na rám?

Dobry den, prosim o radu, ako najlepsie opravit apu listy. v strede okna, ako maju priliehat na ram okna sa nasim majstrom ohli, vytvaraju brucho vo velkosti niekde az cca 0,5cm a nie su prilepene na rame. Celkovo na kazdom jednom okne je viditelny nejaky nedostatok,kde dochadza k oddeleniu apu listy od ramu. Jedna sa o novostavbu RD. Dakujem za pomoc.
Odpovedať
najlepsie riesenie je listy odrezat a dat nove. da sa to urobit aj tak, ze opatrne odrezes len tu cast, co nedrzi, ocistis ram od lepidla, das novu apu listu a poriadne ju nalepis.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od erinciatko:

Dobry den, prosim o radu, ako najlepsie opravit a…
@erinciatko "sa ohli" je nepresné skôr majstri to odflákli aj keď nazvať ich majstrami.... Nejakým malým zásahom a aby to aj vyzeralo sa to opraviť asi nedá, jedine prerezať omietku na rohu ostenia zlúpnuť ju dole a urobiť nanovo a poriadne.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. my nie sme s manzelom odbornici na stavbu, len toto mi uz pride velmi zle spravene. a "majstri" maju milion vyhovoriek preco sa toto stalo, len si chybu nevedia priznat a to ma najviac vytaca. dokonca sa vyhovorili na nejaku penu okolo ramu, co som im na fotkach ukazala, ze tak nebolo. a najskor to chceli opravovat tmelom, co som zrusila, lebo mi to pride nespavne riesenie.
Odpovedať

Dobry den, prosim o radu, ako najlepsie opravit a…
@erinciatko fušerina.. Ale iné riešenie ako tmel moc nevidím. Neviem sa moc zorientovať, to tam máte nejaké fasádne obkladové dosky? Či čo to je to šedivé? Mne to príde, ako keby tie fasádne dosky lepili expanznou penou a tá sa natlačila, prehla podklad a potiahla tie apu lišty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@erinciatko fušerina.. Ale iné riešenie ako tmel …
@zicher spalety su vo vnutri. a to sive tmave je otvorena okenica do vnutra domu.
Odpovedať

@zicher spalety su vo vnutri. a to sive tmave je…
@erinciatko pokiaľ ich nechcete vytrhávať lepiť nové a naťahovať znovu omietku, tak už zostáva len tmel. Iné riešenie nevidím. Inak nikdy som nič podobné nevidel, aby sa odlepila a ocerila lišta o 5 milimetrov. To sa muselo stať pri naťahovaní omietky, ale neviem si celkom predstaviť ako.. Nejako mi to hlava neberie.
Odpovedať
Nasla som fotku z realizacie a uz tam je vidiet, ze ju pravdepodobne zle majstri pritlacili/ prilepili. Rozhodli sme sa, ze im to dame prerobit, kedze sa jedna aj o technicke vlastnosti stavby pri okne, a tmelu sa bojime, ze by to mohlo casom plesniet. Dakujem
Odpovedať

Nasla som fotku z realizacie a uz tam je vidiet, …
@erinciatko nic plesniviet nebude ak su okna spravne namontovane. Ak nie su, bude plesniviet cokolvek tam bude. Je to sice prasacka robota-apu listy sa davaju aby to bolo okolo okien pekne a nemuselo sa to tam tmelit (aby sa predchadzalo praskaniu omietky okolo okna). Z technickeho hladiska nemaju ziadnu inu funkciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?