Aká omietka/lepidlo na steny?

ahoje, pokračujem v prerábke bytu a začínam riešiť povrchy stien. v byte mám aj betónové panely aj siporexové priečky. pribudnú ešte aj priečky z ytongu. 1. betón - na týchto priečkach je vlastne len nejaká tenka stierka a na tom farba. farbu dávame preč, občas ale s ňou ide aj tá stierka. 2. siporex - na týchto priečkach je taktiež farba ktorú dávame dole a poď ňou nejaká hladká stierka/omietka ale o čosi hrubšia. 3. ytong - to budú nové postavené priečky. siporex a ytong by som chcel spevniť sieťkami. dať sieťku do lepidla a na to omietka? prípadne môžem dať lepidlo na tú stierku ktorá je teraz na siporexe? farba je dole, omietka neodpadáva. následne na to by sme chceli nejakú omietku/stierku zrnitú na beton nebudem davať sieťku ale určite chceme použiť taku istu omietku ako aj na ostatné. bude môcť ísť tá omietka na už existujúcu stierku? chcel by som sa veľmi vyhnúť škrabaniu komplet omietok v celom byte
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gas1201:

ahoje, pokračujem v prerábke bytu a začínam rieši…
@gas1201 no ak dáš sieťku všade, tak nemusíš nič riešiť. Sieťku by som zapravil do klebru na penetrák a zjednotil tým celý podklad. Čo dáš navrch, to už je tvoja vec. Ja často a rád používam Baumit duo kontakt. Je to lepidlo na fasádne dosky, tiež sa tým tie dosky stierkujú zvruchu. Dobre drží na podklade, je tvrdý, nepraská ani po aplikácii hrubšej vrstvy. Ale v podstate sa dá použiť akékoľvek iné lepdilo, ktoré je vhodné aj na stierkovanie pod omietku.
Odpovedať

ahoje, pokračujem v prerábke bytu a začínam rieši…
@gas1201 čo sa vrchnej omietky týka, je to vec vkusu. Niekto rimano, niekto stierku, niekto mozaikovú omietku, ja preferujem klasickú vrecovanú vápnocementovú štukovú omietu. Má peknú štruktúru, neleskne sa, neopadáva, nepraská, je tvrdá a aj niečo vydrží. Čo sa o sadrových omietkach povedať nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
Na presieťkovanie nie je potrebný penetračný náter. Najprv natiahni tenkú vrstvu klasického kleberu a opakovanými pohybmi zapracuj do pórov Ytongu (ako pri lepení obkladu). Do tejto vrstvy vlož sklotextilnú sietku (145g/m2) napr. Vertex. Potom kleber zahlaď, aby nebolo vidieť sieťku. Videl som majstrov, ktorí priložili sieťku na Ytong/EPS a na ňu natiahli kleber - takto sa to robiť rozhodne nemá.
Odpovedať
@gadefox @zicher netreba dávať penetrak ani keď kleber pôjde na eixstujúcu stierku ktorá je na siporexových paneloch?
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox @zicher netreba dávať penetrak ani keď k…
@gas1201 fú to neviem. Nedávno som lepil dve šóry obkladačiek do WC a stierku som pre istotu zoškrabal na holý betón a Porfix - aj keď sa len odporúča urobiť ryhy. Otázne je, ako drží stierka na podklade. Stierku by som asi napenetroval.. ale na nový Ytong IMO netreba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?