Vchodové dvere s kovovou zárubňou

Dobry den, myslite si ze tieto dvere s kovovou zarubnou su vhodne ako vchodove dvere do domu? O kridlo dveri sa nebojim ( je zateplene, z vnutra a z vonka je MDF doska 12 mm resp. 16 mm, celkova hrubka 8 cm) ale obavam sa rosenia zarubne z vnutornej strany. Aj ked bude oplastena MDF doskou tak predsa len to nebude dobra izolacia. Od stien by to bolo odizolovane Porfixom, od podlahy Purenit 9 cm, podlahove kurenie ( 5 cm polysyren + poter, viac nevyslo 🙂, dom bude zatepleny. Je tam este moznot potiahnut vonkajsie zateplenie az k zarubni. Ak ma niekto podobne dvere, resp. riesil podobny problem budem rad za komentar.
Odpovedať
Tie dvere som kúpil a bol to najvätší omyl môjho života. Farebne nestále. Žiadna mdf, ale lisovaný karón s niejakou fóliou, ktorá sa v zime začala oduvat a praskať v miestach vzoru. Vyblednute po roku a pol. Ani na chliev by som ich už nedal. Nikdy nič z Ukrajiny, Číny a Poľska.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter883:

Dobry den, myslite si ze tieto dvere s kovovou …
@peter883 Ťažko podľa obrázka, ale poveim Ti svoj názor na podobné dvere, akých je v tých (zahraničných) stavebných hepermarketoch na túcty. Na vchodové dvere by som to určite nedal. To, či sa bude kovová zárubňa rosiť, toho sa až tak moc neboj. Skôr si všimni aká je to "zárubňa". Je vyrobená z tenúčkeho poohynaného plechu. Plechovka od paštety je hrubšia 😁. Všetko je vyrobené iba tak naoko a predsa vchodové dvere by mali aj Tvoj byt trocha mechanicky chrániť, nie? A keď je taká bľandravá zárubňa, usudzujem, že také isté budú aj dvere. Na oči pekné, to je pravda, ale o funkčnosti môžeme diskutovať. V dnešnej "demokratickej" dobe to už asi zrejme platí aj u ostatných výrobkoch, nie len u obuvi.... a budeme musieť rozlišovať označenie výrobku, či je módny, alebo funkčný, vychádzkovy. Mnohí sa to však dozvedia až pri snahe o reklamáciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@peter883 Ťažko podľa obrázka, ale poveim Ti svoj…
@petersd ..napísal si pravdu, akurát jedna vec.. pri RD dnes už zlodeji nechodia cez dvere, to len na margo 12stupňoveho mechanického zabezpečenia vchodu a z izby na opačnej strane domu najjednoduchšie plastove dvere z izby na terasu ... taká trosku naša realita... preto ľudia pozerajú na dizajn vchodu asi viac. Ale napísal si pravdu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?